folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder KPI Temel Performans Göstergesi Aracı Arıyorum.



KPI Temel Performans Göstergesi Aracı Arıyorum.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    KPI -  Key Performance Indicator diye geçiyor Genelde İnsan Kaynakları ya da operasyon yöneticileri kullanır, kimisi excelde kimisi bazı programlarla, ama yapıp tam performansla kullananı görmedim. KPI metriklerini girip yani değerleri girip ay sonunda ve yıl sonuna doğru belirli ölçümleri yapabilecek bir tablo, Script arıyorum.

    Örneğin "senin 3 tane ölçün olacak. bunları günlük yaptıysan puanın 100 e doğru tamamlanmaya başlayacak." basit anlatımıyla bu şekilde yapmaya çalıştım. Ay sonunda gel kardeşim senin puanın 80 olmuş güzel, senden beklediğimiz buydu, senin puanın 60 ta kalmış gibi sonuçları görmek. umarım kafanızda canlandırabilmişimdir.

    şirketinde kullanan varsa bir excel tablosu olur, script olur. Google Workspace, Google'ın servislerini falan inceledim böyle veri girip ölçütürebilir miyim diye ancak yakın bir şey bulamadım. internette bulduğum tablolar satışçılar için falan işimi görmedi ben daha basit bir şey arıyorum.

     


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Şunuda eklemek istiyorum. excelde baştan yapılabilir mi yapılır ancak bu KPI çok alengirli bir iş yani tablo çok dinamik olması lazım. baştan yapmanın çok zor olduğunu düşündüğüm için sormak istedim. araştırmalarımda Gtihub'ta bir proje buldum locale kurdum çalıştı ancak Java paltformunda çalışan programlar beni hep korkutur servisi falan durduğunda veriler falan giderse geri getirmek ayağa kaldırmak çok sıkıntılı diye biliyorum. birde adam KPI dan önce OKR diye bir ölçüme bağlamış sanırım o kısıma da hakim değilim. o yüzden kullanamadım uygulamayı. Tecrübesi olanlar yeşillendirsin.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 1218 Toplam Mesaj: 2
key performance gösterge