Kpss 2010/1 Tercih Klavuzundaki Gariplik!
-
Tercih klavuzundaki 1014177 kodlu (Dikkatimi ceken özellikle bu) kadro basvurusundaki bir gariplik dikkatimi cekti sizlerle paylasmak istedim ve bu konuyla alakali bilgisi olan arkadaslar var ise paylassinlar bir zahmet.
Gelelim gariplik diye nitelendirdigim olaya, resimdede göreceginiz gibi alti kirmizi ile belirtilen meslek kodlarina karsi alinacak personel sayisidir. 5 brans belirtilmesine karsi 3 personel alinacagi belirtilmis. (bu arada birkac yerde daha gözüme bu tarz gariplikler sadece bu degil.)
Benim kanaatim su sekilde,
Ya; E sınıf ehliyet sahibi personel lazim kadro acik kalmasin diye cok bölüm yazmislar
bahsettigim olay, ''agac islerinden puani yüksek 3 arkadas digerlerini geride birakip yerlestirilme yapilacak, ki olmasi gereken sey o, cünkü sistem yerlestirme yapmali, insan eli degmemeli. (Ama bu durumda kurum ulasmak istedigi kalifiye elemana ulasamama durumu söz konusu) Demeye calistigim sey bu kamu kurulusuna aslinda; 1 elektrikci, 1 is makinesinden anlayan, 1 de elektonikci lazim ayri ayri acmasi gerekirken kadroyu hepsi bir acildigindan basvuru yapmak isteyenler tereddütle yaklasacak ve belkide o kadrolara kimse basvurmayacak.
Yada; Bir hata söz konusu.
Resim: http://img100.imageshack.us/img100/2220/clipboard01bj.jpg
1101: Erkek
2043: Agac isleri
2209: İs makineleri
2215: Elektrik
2219: Elektronik
2295: Tesisat
6003: Askerlik
6511: E Ehliyet
7268: Saglik raporu
-
O kadar görüntüleyen arkadas olmus konuyu ama yorum yazan olmamis, arkadalar iyi kötü yorumlarinizi bekliyorum. Tercih yapacagim, konuyu anlatirken cokmu dagittim?
-
dostum evet bir gariplik var gibi gözüküyor.Sorunun ne oldugunu,sorunun olup olmadıgının tam anlasılması için klavuzu incelemek gerekiyor verdiğin bilgilerle olucak gibi değil.
-
calculator bunu yazdı:
-----------------------------
dostum evet bir gariplik var gibi gözüküyor.Sorunun ne oldugunu,sorunun olup olmadıgının tam anlasılması için klavuzu incelemek gerekiyor verdiğin bilgilerle olucak gibi değil.
-----------------------------Kendimi hic bu kadar odun hissetmemistim, saol güzel kardesim.
-
5 personel eksiklikleri vardır ama 3 personel alabilirler onun içinde kpss puanı en yüksek olanlardan sırayla alır.
Mesela senden başka kimse tesisattan başvurmamış olabilir ama diğer alanlardakilere göre puanın düşüktür seni yerleştirmez.
Resimde TH ve 3 kolonlarının arasında 10 var o ne oluyor?
-
derecesi, bi nevi maasi belirleyen faktör. cok önemli birsey degil.
yorum icin saol ama sencede anlamsiz bir davranis degil mi bu? yani neden ayri ayri acmak dururken böyle birsey yaptilar, ben sahsen tereddütte kaldigimdan basvuramiyorum simdi o kadrolara. kim bilir kac kisi benim gibi düsünüp basvurmayacak, belkide bos kalacak o kadrolar. belki diyeceksiniz ne var bunda, yahu tamamda ülkemin o kadar genci bosta bu kadar hassas bir konuda nasil böyle radikal bir karar alirlar anlamiyorum.
-
İyide normal şartlarda oradaki mantık şudur:
Kadro açılır, o nitelikleri taşıyan kişiler başvurur.Yani oraya bir sürü bölümden ziyade alacağı kişinin özelliklerini belirtir o yazdıkları. Ama işte bi garip var. Onların mantığına göre biri gelsin de kim olursa olsun anladığım kadarıyla. Yoksa kadro boşa gitmesin istiyorlar. Ama hatalı bu şekilde olmamalı. Ne iş olursa yaparım abi mantığı bu...
-
Server is too busy
-
Kısacası o kadrolara basvurmamak lazim. En azindan ben basvurmadan vazgectim, basvuracak arkadaslarda aman dikkatli olsunlar.
الله أكبر