Kpss De Öğretmenlere Alan Sınavı Geliyor Ama Ne Zaman?
-
bakan yaptığı açıklamada her bölümün kendi alanına ait konulardan sınava gireceğini söylemişti. ancak bununla ilgili herhangi bir tarih verilmedi. birçok insan yapılacak açıklamaya göre plan program yapacak. konuyla ilgili net bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
-
herşeye gelmesi lazım
-
Konu hakkında kesin bilgi yok hocam. Söylentiden ibaret...
Söylenir durur, kendileri için bir çıkar söz konusu olursa anında faaliyete geçer, yoksa zor!
-
270 kişinin birinci geldiği yıl bu olay sözkonusu olmuştu. Aslında olması gereken bir şey diye düşünüyorum. Ben neden kendi mesleğimle ilgili hiç bir şeyden sorumlu olmadan direk eğitim bilimlerinden sınava gireyim ki.
Adam meslek derslerinden formaliteden geçip gidiyor. Nasıl olsa öğretmen olacağım bana lazım olan eğitim bilimleri türkçe matematik diyordu. Sonra da siktiri boktan öğretmen profili ortaya çıkıyor.
Eğitim bilimleri kitaplarında geçen ifadeyi incelersek;
bir kişi öğretmen olacaksa;
%10 genel kültür,
%30 öğretmenlik bilgisi,
%60 Alan bilgisi yani herkesin kendi alanı elektronik, bilgisayar, türkçe, matematik vs
Şimdi bir bilgisayar öğretmenini ele alırsak 100 puan üzerinden 40 lık bir bilgisi ölçülüyor. Bilgisayar bilgisi hiç ölçülmüyor. Yani devlet eliyle eğitim sistemi çökertiliyor. 4 yıl aldığı bilgisayar bilgisinden sorumlu değil. Eğitim bilimleri ve genel kültür den sorumlu.
En iyisi okulların temelli kapatılması arkadaş. Okulsuz toplum.... Aslında fena olmaz sürekli sistem değiştiriliyor. Bir kere de okulları kapatıp okulsuz sistemi denesek nasıl olur ki?
-
Bu uygulama , meslekçi olarak giren vatandaşada yapılsa keşke.Negüzel olur.
Banane tarihten felsefeden yok ebob ekok.Ben mesleğimi icra eder keyfime bakarım.
-
memurluk sisteminde bidefa 2 lilik var kardeşim herkezin yaptığı iş birdeyil belki ama çalışmayan adama para verilmez yarım gün çalış + 3 ay tatil maaş devletin diğer memurları memur üstü varlıklarmı ?? onların hakları yok mu diğerleri için iibf vs kpss de alan dersleri koymayı kurum yeterlilik sınavları yapmayı biliyolar ama geldiler kollarında eşleri altta tomofil 3 ay tatil bizde çalıştık a.g mali tatil dini tatil resmi tatil benım maaşım ögretmen maaşından fazla kendı halınde özel sektörde muhasebecıyım hiç tereddütsüz anında iş değişimi yapabilirim bi ögretmenle, ögrenci dersi dinlemiş dinlememiş tınn nede olsa ögretmenle ilgili performans tespiti yapılmıyor sınıfta kalma yok okulun yanında geziyorsa 50 içeri giryorsa 60 sınftaysa 70 dersle alakalıysa 80 başarılıysa 100 işlem bitmiştir bi sonraki tatile kadar. en çok üzüldüğüm ise branş ögretmenlerı adam yerine konulup atanmıyorlar çarşıda pazarda dersane harcanıyorlar.
-
alan sınavı söyletinleri yeni birşey değil. nimet çubukçudan beri söyleniyor. böyle birşey gerçekleşirse ve sınavı da meb in yapacağıda belliyse, alan sınavından başka taraflara mutlaka bu sistem kayacaktır.
şimdi ben A üniversitesinden mezun oldum. alan sınavına girdim. sınavdan 30 aldım. ne olacak? benim diplomamı iptal mi edecekler? sonuçta ben diplomayı almışım ama meb in sınavına göre o diplomayı haketmiyorum? benim bitirdiğim A üniversitesi benim gibi birini mezun ettiği için sorgulanmalı değil mi. siz bu kişiyi nasıl mezun edersiniz, birşey bilmiyor bu demezler mi?
bu tip sorunlar ortaya çıkacağı için Üniversiteler baskı yaparlar ve bu tip sınavın uygulanmasına izin vermezler.
-------------------
konuyla doğrudan ilgili değil ama sonradan yapılan değişikliklerle olayların nasıl karıştığına bir örnek.
benim diploma notum 2,55 - yüzlük karşılığı 76,5 / bitirdiğim okulda 2,00 puan olarak 70 e denk gelmektedir.
ösym 2008 veya 2009 da yaptığı değişiklikle üniversiteler arasında 4 lük sistemi yüzlük sisteme çevirme konusunda birlik olsun diye bir toblo yayınladı. 76,5 olan diploma notum 66 ya düştü. eee, benim bitirdiğim okulun mezuniyet barajı 70 di, benim gibi birçok kişi baraj altına düştü.? bunun bize etkisi ne oldu. başvuru yaptığımız yerlerde sıralamalarda puan kaybına uğradık vs ve işler karıştı. mahkemeye verenler falan oldu ama net bir sonuç alınamadı. yani yök birşeyler düzelteyim derken işleri iyice çıkılmaz bir duruma getirdi.
aynı şekilde meb de alan sınavında diretirse hem üniversitelerden, hem de yandaş alımı yapmak için bu sınav uyduruldu şeklinde birçok kesimden tepki alacaktır.
-
3 sene dursunlar a.k bari iyiki bu bölümü seçtik herşey bizim kuşağa giriyor :W