Kpss Hakkında Lise Mezun ( Deneyimli Arkadaşlar )
-
lise mezun kişinin kpss ye giresi hakkında bilgissi olan varmı bu sene ilk defa girmeyi düşünüyorum ne yapmam gerekir ne çalışmam gerekir. ayrıca nasıl kazanılır kazanılırsa ne iş te görev verecekler nasıl görev seçiliyor. bu konuda ciddi berecede yardım edebilecek arkadaş ya pm atsın yada burda acıklayıcı bizimde forumda yazarsa memnun olurum arkadaşlar ;)
-
aynen bende bu sene giricem sistem nasıl işliyor tecrübeli arkadaşlar bilgilendirse iyi olur
-
Eylül deki KPSS ye gireceksin. Bir kere 90 puanı geçeceksin. Geçen sınavda 120 soru sormuşlardı yaklaşık 100 net yaparsan 90 felan alırsın. Ondan önceki sınavda 150 soru vardı. Bu sene ne olur bilemem. Yerleştirmelerde kodlar var. Mesela Teknisyen için şu şu şartlar sağlaması lazım diyor. Yok askerlik diyor ıvır zıvır birsürü şey. Senede iki kez atama yapılıyor.
Yarın sınav var. Ben kaçar. Aklına takılan birşeyler varsa ileriki zamanlarda sorabilirsin.
-
evet lise mezunlarının kontenjanları azaldı ve puanlar çok yüksek..hizmetli,şoför bile 93-94 puanla yerleşiyor..ama onlisans mezunları vhki kadrosuna 83le bile yerleşebiliyor. farkı sen düşün.. bende lise girecektim ama çok düşündüm inceledim vazgeçtim.onlisans gireceğim..adalet okuyorum 1.sınıftayım 2 yıllık bölüm açıkogretim.. kalmazsam seneye haziranda bitecek okul..sınava önlisans gireceğim ama mezun olana kadar tercih yapamayacagım.nasılsa 2 sene geçerli puan. katiplik,infaz koruma memurluğu gibi bölümlerde en az 70puan almanız yeterli oluyor basvuru için ama onlar bile 76-77yle kapatıyor en son.
-
hoca össdeki mat1 türkçe sosyal bilgiler sorularına çalış kafi. müfredat bu.
-
bir vakit bende girmiştim lise den sonra girilen kpss de çok yüksek puan alman lazım. puanı aldıktan sonra yukarda denildiği gibi tercihlerde kodlar var ordan bakıosun mesela hah bunu yazayım diyebilirsin ama bakmışsın askerlik istiyor veya bilgisayar sertifikası ne bilim ehliyet falan fıstık cinlerim tepeme çıkmıştı. üniversitelerin temizlik kısmına 94 le girmişti 3-5 kişi o derece bi rağbet var :)