folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder KPSS Önlisans Alan Dışı Tercih ?

KPSS Önlisans Alan Dışı Tercih ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Kendi sitesinden araştırdım ama devlet dilinden hiç anlamıyorum. Siz bilirsiniz beyler.

Önlisans radyoloji okuyorum, bu yıl mezun olacağım. 76 puan aldım ama atanacağımdan ümidim yok. Branş sıralamam 1700 lerde, atanmam için 1000den yukarı olması lazım.

Sormak istediğim  kpss önlisanstan aldığım 76 puanla başka bir devlet pozisyonuna tercih yapamazmıyım ? Okuduğum bölüm dışında yani.

Ekstra soru:

Bazı kamu kurumları 70 ve üzeri kpss puanıyla memur alıyor. Bu pozisyonalra girebilmek için illa ortaöğretimn kpssden mi 70 üzeri almak lazım ? Kpss önlisanstan aldığımız puan kullanılmıyor mu ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ksiezyc
    Ksiezyc's avatar
    Erkek

Kılavuzdan radyoloji bölümünün koduyla arama yapacaksın, eğer alım varsa kendi bölümünden tercih yapabilirsin yoksa 3001 koduyla yapacaksın yani herhangi bir önlisans programından mezun olmak şartıyla alan yerlere, burda da puanlar 90 civarındadır.

İkinci soru ise önlisans mezunu isen ortaöğretimden tercih yapamazsın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Tam olarak kodunu hatırlamıyorum ama sanırım 3001 idi ve bu koda sahip kadrolar herhangi bir önlisans mezuniyetini kabul ediyor yani radyoloji de okusan bu kadroyu alabiliyorsun ama onun dışında 9002 kodunu isteyen atıyorum muhasebe mezuniyetini isteyen kadroya giremezsin. Ve bahsini ettiğim 3001 de öyle 70'le filan almıyor bildiğin 86-90+ arası değişiyor.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Tam olarak kodunu hatırlamıyorum ama sanırım 3001 idi ve bu koda sahip kadrolar herhangi bir önlisans mezuniyetini kabul ediyor yani radyoloji de okusan bu kadroyu alabiliyorsun ama onun dışında 9002 kodunu isteyen atıyorum muhasebe mezuniyetini isteyen kadroya giremezsin. Ve bahsini ettiğim 3001 de öyle 70'le filan almıyor bildiğin 86-90+ arası değişiyor.

Aynen 3001 isteyen her yeri tercih edebilir. toplam 15 tane tercih edebileceği yer var. yalnız bunlar ön lisansı bitirmiş olması gerekiyor diye biliyorum. herhangibir ön lisanstan mezun olması....

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Aynen 3001 isteyen her yeri tercih edebilir. toplam 15 tane tercih edebileceği yer var. yalnız bunlar ön lisansı bitirmiş olması gerekiyor diye biliyorum. herhangibir ön lisanstan mezun olması....

Yok artık 1 kişilik kadroya 252 kişi başvurmuş :/

Mezun değilim olsam da 76 puanla (1700 sıralamayla) atanamayacam, alanım dışında devlet işi bakıyorum.

Bir vicdan sorusu: üst düzey bir torpiliniz olsa bu 250 kişinin hakkını yermiydiniz ?

DadasAdam tarafından 20/Kas/14 10:07 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı
    Caliber bunu yazdı

Yok artık 1 kişilik kadroya 252 kişi başvurmuş :/

Mezun değilim olsam da 76 puanla (1700 sıralamayla) atanamayacam, alanım dışında devlet işi bakıyorum.

Bir vicdan sorusu: üst düzey bir torpiliniz olsa bu 250 kişinin hakkını yermiydiniz ?

Aciktan alim yoksa alim sartlarinda mulakat yazmiyorsa .bu sekilde acik atama ile oluyorsan ust duzey torpil ise yaramiyor.mahkeme acan cok oluyor sen asaletini almadan yol veriyorlar :) 

belediyeye girersin mesela onda sorun olmaz.belediyeyelere gir sozlesmeli kadroya alinirsin daha rahat edersin

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Bu ülkede vatandaş olmak ne zormuş arkadaş, öğrencilik bitince anladım bunu. Hep derlerdi mezun olunca  bi bok olamıyorsun diye inanmazdım.

Sokaktan geliyorum her taraf jonny deep saçlı, brad pitt triplerinde anket yapan reklam afişi dağıtan öğrencilerle dolu.

Tıp, dişçilik, eczacılık okumak mı lazım illa... Onları okumaya karar verdin diyelim, ygs lys sınav sistemi kadar berbat bir sistem yok. Dersanelere bir çuval para bayılacaksın ve hayatından en az 2 yıl eksilecek...

Bunalımın dibindeyim :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    calpazhan
    calpazhan's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı

Bu ülkede vatandaş olmak ne zormuş arkadaş, öğrencilik bitince anladım bunu. Hep derlerdi mezun olunca  bi bok olamıyorsun diye inanmazdım.

Sokaktan geliyorum her taraf jonny deep saçlı, brad pitt triplerinde anket yapan reklam afişi dağıtan öğrencilerle dolu.

Tıp, dişçilik, eczacılık okumak mı lazım illa... Onları okumaya karar verdin diyelim, ygs lys sınav sistemi kadar berbat bir sistem yok. Dersanelere bir çuval para bayılacaksın ve hayatından en az 2 yıl eksilecek...

Bunalımın dibindeyim :D

Alış bunlara alış :)

Hayatım Beni Bile Güldüren Bir Oyuncak...
Toplam Hit: 2321 Toplam Mesaj: 8