Kpss Ücret V.S. Bikaç Soru
-
beyler kpss ye son kayıt 27 haziran diye biliyorum esti banada gircem bakalım bi de onu deneyelim..
kuzen de gircek ama o daha onceden de girmiş... kayıt yenleme gibi bişeyler dedi bana...
o da bilmiyomuş ama öyle duymuş.. daha önceden girenler için ücret değişiyormu?
bilginiz var mı?
-
hayır 35 ytl. yeni eski farketmez. yeni kayıtsa başvuru merkezlerinden form doldurarak yaptırırsın. eski kaydı varsa internet üzerinden yapabilirsin, yalnız önce parayı yatıracan. vakıfbank'a
-
Haftaya cuma yane dediğin gibi 27 haziran son gün başvuru için.kuzenin daha önce girdiyse o parayı yatırdıktan sonra başvuruyu internet aracılığı ile yapabilir.sen ilk defa giriosan belli okullarda yapılıo başvuru o okullardan birine gidip yapman gerekio başvuruyu.ücret değişmio 35 YTL herkes için.bende giricem kpss ye.dün parayı yatırdık arkadaşlarla birasdan gidip kayıt işlemini tamamlıycaz.kolay gelsin sınavda Allah gönlüne göre verir inş. :)
-
baron ve opter bilgi için teşkkurler
kuzen yatımış şimdi parayı geliyo..
eywllh saolun bide zahmet olmazsa işlem yapılcak olan linki yollayabilirmisiniz :D
-
daha önceden sınava başvurduydan. internet üzerinden başvurabilirsin + 3 ytl cepinde kalıyor:) birde form parası 2 ytl veriliyor onunla beraber 5 ytl cepte kalıyor:)
-
hiç sınava girmediysen 35 tl nin yanı sıra 2 tl form parası.birde başvuru merkezinde 3 tl alıyorlar
-
peki sınava gireceklerde kılık kıyafette bi düzen aranıyo mu yok yok türban falan yok :D saç sakal işte
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
peki sınava gireceklerde kılık kıyafette bi düzen aranıyo mu yok yok türban falan yok :D saç sakal işte
-----------------------------türban yasak ama saça, sakala karışmazlar.
-
bu kpss ne ayak hocam ya hiç bişey bilmiyorum aydınlatcak bilgi sahibi biri varmı?hani sınav ne tarz bildiğin öss gibi falan mı? :D öss kötü geçti birde bunu deneyim bunu kasarım artık baya.kazanınca ne oluyor falan filan şöle bi özet geçicek biri varsa çok sevinirim.şimdiden eyw.
-
scream_vasiyet bunu yazdı:
-----------------------------
bu kpss ne ayak hocam ya hiç bişey bilmiyorum aydınlatcak bilgi sahibi biri varmı?hani sınav ne tarz bildiğin öss gibi falan mı? :D öss kötü geçti birde bunu deneyim bunu kasarım artık baya.kazanınca ne oluyor falan filan şöle bi özet geçicek biri varsa çok sevinirim.şimdiden eyw.
-----------------------------bu sınav aşağıdaki gibi iki bölümden oluşur genel kültür ve genel yetenek. iki bölümden çıkacak soruların ağırlığını yazdım. ;) bu konularda kendine güveniyorsan dene. Türkiyede memur açlıktan ölüyo ama memur olmak bile ele geçmiyo ;)
[2008-KPSS] GENEL YETENEK DERSLERİ
1-) Türkçe %50
a) Sözcük bilgisi %5
b) Dil bilgisi %10
c) Anlatım Özellikleri %5
d) Okuduğunu Anlama %30
c) Problem Çözme %20
d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma %5
e) Tablo Grafik Okuma ve Yorumlama %5[2008-KPSS] GENEL KÜLTÜR DERSLERİ
1-) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi %40
a) III. Selimden itibaren Türk inkilabını hazırlayan etkenler %5
b) Ulusal Kurtuluş Savaşı %10