Kredi Kartı Borcu Ödenmeyince Faiz?
-
arkadaşlar iş bankası üni kredi kartım var.yarın ekstrenin son günü..şayet ödeme yapmazsam (asgarisinide ödemezsem) ne kadar faiz işler? evim aranır mı ? neler yapılır? 500 lira toplam borcum bir ayda ne akdar olur? kesin bilgisi olan yazarsa sevinirim.
-
ekstreye bak orda yazar gezikme faizi sudur diye, kredı kartını 3 ay boyunca odemezsen mahmekeme işlemleri falan baslıyor, seni arıyorlar, sana ulasamazlarsa aileni arıyorlar, hangi numarayı vermıssen artık, gecıkme faizi fazla olmaz, eksterede hepsi yazıyor, odemen gereken yüzde 20 degılmı zaten 100 lira diyelim 2 hafta ödemedin olur en fazla 110 lira
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
ekstreye bak orda yazar gezikme faizi sudur diye, kredı kartını 3 ay boyunca odemezsen mahmekeme işlemleri falan baslıyor, seni arıyorlar, sana ulasamazlarsa aileni arıyorlar, hangi numarayı vermıssen artık, gecıkme faizi fazla olmaz, eksterede hepsi yazıyor, odemen gereken yüzde 20 degılmı zaten 100 lira diyelim 2 hafta ödemedin olur en fazla 110 lira
-----------------------------yani bu ay asgari ödemem yaklaşık 2-3 hafta gecikse herhangi bi sorun olmuyo? peki asgariyi ödedikten sonra geri kalana faiz işliomu?
-
normal borcuna normal faiz işler, diyelim sen geciktirdin, o zaman gecikme faizi işleme giriyor farklı bir oranla borcunu hesaplıyor ne oluyor 500 ken luyor 550 lira böl 5 e kalıyor 110 lira , sen bu yüz onu ödüyon kalıyoor 440 lira bunun asgarisi oluyor 85 lira 5 te 1 yani, öle sen asgariyi ödersen normal faiz uygulanır, yani her sekilde faiz var
-
hocam 2nci hesap kesimine girdiği zaman sorun olmuyor. ama 3ncü hesap kesimine girersen ozaman yasal süreç başlıyor. bende işlerin kötü olduğu zamanlarda iki hesap kesimi yaptığım oluyor (mesela bu ay 2nci hesap kesim :) ) fazla faiz binmiyor. 10-20-30 lira falan o aralarda. ama yinede geciktirmeni önermem :)
-
kapat kartı iş bankasının güzelliği var bu konuda kredi kartımı kapatıp borcunu taksitlendirmek istiyorum de 36 aya kadar taksit yapıyolar faizlerde çok düşük ben öyle yaptım.....