Kredi Kartı Yıllık Bedeli Ödemek İstemeyen Tüketiciler, Sonunda Yargıtaydan Onay Çıktı.
-
Yargıtay kararına göre kredi kartlarından alınan yıllık ücretler iptal olup son 5 (Beş) yıllık alınan kart ücretlerininde kullanıcılara geri ödenmesi söz konusu.
http://www.tuder.net/tuder/index.php?optio...9&Itemid=49
Kredi kartı ücretlerini vermeyen yada bu konuda zorluk çıkaran bankaları dilekçe savcılıklara sikayet edebilr veya tüderden bilgi alarakda şuç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Cümlemize hayırlı uğurlu olsun.
örnek dilekçe--------------------------------------
xxx Bankası Genel Müdürlüğüne
Bankanızın nezninde bulunan xxxx-xxxx-xxxx-xxxx numaralı kredi kartımı bankanızdan xx.xx.xxxx yılnında aldım ve toplamda x yıl kadar kullanmaktayım. Anayasada yapılan değişikliklere göre kredi kartımdan "yıllık kullanım bedeli" adı altında almış olduğunuz ücretin yasal olmadığına ve iptal edilmesini ayrıca son geçen 5 (beş) yılında ücretleri dahil olmak üzere tarafıma ödenmesini ve ödenmemesi durumunda kanuna aykırı olarak aldığınız bu ücretten dolayı bankanızı Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağımı belirtmek isterim.
Gereğinin yapılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.
İsim Soyisim
imza-------------------------------------------
x gelen yerlere kendi bilgilerinizi yazın
-
şimdi arkadaslar bu sadece kredi kartları içinmi yoksa normal banka hesapları için kesinlen hesap işletim ücretide dahilmi ? bankada hesabımız var diye senede 5 lira falan kesiyorlar :D
-
aynı şey kredi kartları değil de visa elektron kartları için de geçerli mi acaba ? bi de şu internet bankacılığı için masrafları kaldırsalar tam olacak-bazı bankalarda bu masraflar yok ama - yapıkredi den hesap açtırayım dedim kafadan 50 lira masraf çıkardı :|
-
hocam kredi karti aidat bedeli ile bankamatik kartı yıllık ücretini cumhuriyet savcılığının ilgileneceğini sanmıyorum.. savcılıkla alakası olmaz hocam.. önce kendin hukuk süreci başlatmak gibisine dilekçe yazıcaksın dikkate almazlarsa tüketici haklarına başvuracaksın.. yinede arkadaşları bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum.
örnek dilekçe :
xxxxxxx BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
bulunduğu şehir..
KONU : Kredi Kartı Yıllık Kart Aidatı Hk. _ _ /_ _ / 200_
Bankanız xxxx-xxxx-xxxx-xxxx nolu kredi kartı hamiliyim.
5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun sözleşme ve genel işlem şartlarını düzenleyen 24/4 maddesinde “kart hamilinin yaptığı işlemler nedeni ile sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekilde ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin hakları zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez” denilmektedir.
Söz konusu kredi kartı ile yapılan harcamaların yanı sıra, üyelik aidatı isteminin yasal dayanağı yoktur. Bugüne kadar ödediğim yıllık üyelik aidatlarımın borç kalemleri arasında yer alması ve tahsili 5464 sayılı yasanın 24/4 maddesine aykırı olduğundan kart sahibi olduğum tarihten bu güne kadar ödediğim üyelik aidatlarının dökümünün çıkarılarak tarafıma bildirilmesini ve kesilen yıllık üyelik bedelinin tarafıma 7 (yedi) gün içersinde iade edilmesi, iade edilmediği takdirde hukuk süreci başlatacağımı doğacak hukuk masraflarından da tarafınızın sorumlu olacağını ihtar ederim.
Gereğini, bilgilerinize arz ve rica ederim.
Adı Soyadı
İmza
Tarih
ADRES :
.....................................EKLER :
1 Adet Hesap Özeti.
1 Adet Fatih Kaymakamlığının Örnek Kararı
1 Adet Meram Kaymakamlığının Örnek Kararı
2 Adet Ankara 1. Tüketici Mahkemesinin Örnek Kararı--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yukardaki dilekçe örnektir.. elimde mevcut 4 tane kredi kartım var.. normal bankamatik kartımda var onda işlem ücreti kesmediler şimdiye kadar.. kredi kartlarım için bendende aidat parası istemişlerdi bu şekilde dilekçe yazıp genel müdürlüğe faksladım.. aidat parasını geri aldılar.. ortada kanun olduğu halde vatandaş kanundan ne anlar gibisine hareket ediyorlar.. itiraz edene parasını geri veriyorlar etmeyene ise sesini çıkarmıyorlar..
-
bende maaş çektiğim kart var ondan 6 ayda bir yaklaşık 23 ytl kesiyorlar amkdklarmn. lan zaten zorla açtırdık hesabı bide bunlar var.
-
klinsmann bunu yazdı:
-----------------------------
bende maaş çektiğim kart var ondan 6 ayda bir yaklaşık 23 ytl kesiyorlar amkdklarmn. lan zaten zorla açtırdık hesabı bide bunlar var.
-----------------------------maaş çekiyorsan hocam şirket onaylı çalıştığına dair bir üst yazı yaz bankaya.. sonra kesmezler.. bi arkadaşımınkindede öyle olmuştu ben üst yazı yazdım şirket çalıştığına dair sonrada arkadaşı bankaya gönderdim.. kesilen parayıda iade için şube ilgilenmedi genel müdürlüğe şikayet ettik.. şikayet derken yazıyla bildir faks çek.. telefonla uğraşma boşuna oraya buraya yönlendiriyorlar bekletiyorlar uğraştırıyorlar yani.. faks çektik parayı iade ettiler. genelde şubeler ilgilenmezler bu şekilde genel müdürlük ilgilenir.
-
alanzo bunu yazdı:
-----------------------------
valla bankalar gene bi yasa açıgı bulup alırlar hem sizin imzaladıgıdınız sözleşmelerde yazıyor isterse 250 ytl ye kadar yolu var bakmayın 30-100 arası bişi alıyorlar :):)
-----------------------------yazsın hocam farketmez benimkileri iade ettiler.. :) kanuna aykırı davranmasınlarda sonra hukuk masraflarıyla tazminatla uğraşmasınlar :)