folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder KTÜ Yazılım Mühendisliği Nasıldır?



KTÜ Yazılım Mühendisliği Nasıldır?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2014
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar kardeşim bu sene sınava girdi ve burayı yazmayı düşünüyor sizce nasıldır?

    kariyer net te trabzonda bir tane bilgisayar mühendisi ya da yazılım mühendisi ilanı göremedim

    bu gibi konular beni biraz endişelendiriyor açıkçası (neredeyse tüm iş imkanları istanbulda)

    sizce Trabzon'da da olsa okunmalı mı? yoksa yanlış bir seçim mi olur bu?

    burada okuyan ya da burada okuyan tanıdığı olan bir mürit olsa çok güzel olur.

     

    ayrıca bir yazılım mühendisliği öğrencisinin 4 yılı nasıl geçmeli? sonrasında neler yapmalı? iş nasıl bulunur? imkanlar nelerdir?

    staj falan yapmak istediğinde nerelerde yapabileceğini nasıl bilecek?(İstanbul'da olmaması yine bir dezavantaj) nasıl başvuracak?

    bi de bilgisayar değil de yazılım mühendisliği olmasının bir yararı/katkısı olur mu?


    ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2008
    Erkek

    ya tam dayaklık adamsın D:

    dün de söyledigim gibi, istanbul hicbir il ile kıyaslanamaz, ankara - izmir - kocaeli'deki is ilanlarını toplasan bi avrupa / asya yakası kadar ilan cıkmaz.

    bütün sektör istanbul'a yıgılmısken istanbul dısında okumak bana göre bir dezavantaj evet ama istanbul'da mezun olup da bi bok bilmeyen onlarca insan gösterebilirim.

    lakin sırf sirketler istanbul'da diye okulun orada olması zorunlu degil. staj yapılacaksa yaz döneminde yapılır van'da da okusan, basvuramama gibi bir durumu olmaz. istanbul'da olmanın bir artısı, etkinlikler - seminerler - egitimler bunlara katılma olasılıgı daha yüksek.

    bombos gecirdikten sonra nerede okudugunun pek bir önemi kalmıyor, sap gibi ortada kalıyorsun, bircok örnegini gördüm, halen de görüyorum. sike sike calısacak, baska bir yolu yok. öyle "dersi gectim cc aldım yeter" mentalitesiyle bi bok olmaz. kendini gelistirdikten sonra is gayet bulunuyor emin ol.

    bugün baktıgımızda bilgisayar / yazılım / mis / elektik-elektronik / matematik bölümlerinde okuyan ögrencilerin ortak paydasının yazılıma yönelmek oldugunu görebiliyoruz. yani türkiye'de bir farkı yok bilgisayar ya da yazılım olmasının. 

     

    Andrei tarafından 06/Tem/15 01:54 tarihinde düzenlenmiştir

    %40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    andrei ye katılmakla birlikte bir kaç şey söyleyeyim.

    türkiyede staj ın hiç bir değeri yok, kardeşinin yazılım bilgisi şuan ne durumda bilmiyorum ama mezun olunca referansının olmasını istiyorsa staj yerine part-time yazılımcı olarak çalışsın bir firmada. para çok mühim değil ama part-time olarak çalışması büyük bir referans olacaktır.

    diğer önemli şey ise yabancı dil. Artık günümüzde tek yabancı dil yetmeyebiliyor, o yüzden mümkünse bu 4 yıl içerisinde 2 yabancı dil öğrensin. Muhtemelen hazırlık okuyacaktır ya da biliyordur. Ama dil konusunu önemli. 2. Yabancı dili katması onu çok önde kılacaktır.

    uzmanlaşmak istediği alanı şimdiden düşünürse güzel olabilir. Gelecek teknolojilere yönelsin. Maalesef her şeyde olduğu gibi IT de çok ilerledi ve bu açığı kapatması için çok çalışması gerekiyor, aksi halde tipik bir bilişimci olur. Çok öğrenilecek şey var ama kendine bir alan belirlerse, yatırımlarını ona göre yapabilir. Gelecekte hangi alanların popüler olduğunu öğrenmek istiyorsa, avrupadaki büyük ülkelerin iş arama sayfalarına baksın, fikir verecektir.

    üniversitedeyken erasmus tan kesinlikle yararlansın ve yurtdışı tecrübesi edinsin, bu kariyerine büyük bir katkı sağlayacaktır, bunun yanında dil pratiği yapmış olacak, daha da önemlisi ufku acayip değişecektir. Bana üniversitenin tek katkısı bu oldu diyebilirim..

     

     

    büyük şehirlerde okumak yukıarıda yazdıklarıma daha kolay ulaşmayı sağlar. Yani daha çok iş imkanı, daha kaliteli eğitim v.s. Puanlardan haberim yok ama istanbul da bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okursa çok çok iyi olur kariyeri için. Tabi ankara da da olabilir.

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2012
    Erkek

    benim fikrim yazılım müh. biraz saçma geliyo 

    çünkü

    1.yazılım için sektörde çoğu yer diploma şartı aramıyo

    2. kendini geliştirip bu mesleği yapabilirsin zaten okusanda kendini geliştirmen gerekecek 

    3.yazılımmüh.  bilgisayar müh. ve elektirik-elektroniğe)  göre daha dar bir alan 

    4.farklı bir meslek grubu için okul okuyabilir yazılımıda 2. meslek ya da son çaren yapabilirsin

    5. sektör istanbulda  


    imza
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek

    arkadaşlara katılmakla istanbul olmuyorsa bence teknokenti olan üniversiteler tercih edilebilir(sakarya mesela). Stajların önemi olabilir o anki şansına bağlı bence. Eğer senin döneminde güzel bir proje geliştirme sansın varsa ileride seninle çalışmak isteyebilirler. Part-time çalışmak üniversiteden sonra çok büyük bir avantaj sağlar. Meslekte açık çok fakat bir o kadar da fazla mezun var artık. Aslında herşeyden önemlisi tanıdık birinin o şirkette sana olan referansı o zaman hiçbir şeye bakılmıyor. Eğer o yoksa üniversite fark yaratmak çok önemli. Çünkü yazılımda çalışanlar sadece yazılım bilgisayar mühendisi değil.

    Büyük bir bankada çalışan bilgisayar mühendisiyim. Eğer o yıllara geri dönseydim mutlaka yabancı dile ağırlık verir 2-3 sene yurt dışında çalışırdım ama artık bizden geçti.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Daha bugün arkadaşa söyledim, İstanbul'da bir okulu tercih edip okul haricinde 4 sene boyunca "C ve Sistem Programcıları Derneği" kurslarına katılması çok daha yararlı olacaktır. Ben Ankara'da olmama rağmen şehir konusunda çok sıkıntı yaşıyorum, Trabzon'u hiç düşünemiyorum.

    Windows spesifik bir alanda çalışmayacaksa kesinlikle linux öğrensin.

    Yurt dışı düşüncesi varsa üniversiteyi ona göre dikkatli seçsin. Bilkent, Boğaziçi, Odtü haricinde yurt dışında diplomasının pek geçerliliği olmaz. (bu üniversiteler bile tartışılır)

    Erasmus kesinlikle yapsın, çok şey katacaktır.

    İlk bir, belki iki yıl deneyebildiği kadar farklı dil, teknoloji denesin. Böylece nelerden hoşlandığı, yapmak istediği şeyler gibi konularda daha farklı fikirler edinebilir. İlk bir/iki yıldan sonra ne yapmak istediğine karar vermiş olsun, ki o alana yönelik teknolojilerde uzmanlaşabilsin.

    Şahsen ben ilk iki/üç yıl stajı startuplarda yapmayı düşünüyorum. IBM vb. büyük, kurumsal firmalarda staj yapan arkadaşlarım format atmanın ötesine gidemediklerini söylüyor. Ancak iş başvurularında da asıl bakılan bu tarz firmalardaki tecrübe oluyor, o yüzden ilk iki/üç yıl startuplarda işi öğrenip daha sonra kurumsal firmalara yönelebilir (bence, tecrübe etmedim henüz. Bu firmalarda bilgisine tapacağım adamlar var tabi, ama aldığın eğitim genelde leş.)

    Bölümün pek fark yaratacağını düşünmüyorum, okulların çoğu aynı bokun laciverti zaten, hocaların da büyük kısmı dinozor fosili.

     

    pcdoktor636 tarafından 06/Tem/15 02:28 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1841 Toplam Mesaj: 6
yazılım mühendisliği ktü