Kulağımı Nasıl Geliştirebilirim ?
-
Örneğin bir melodinin üstüne asla yazamıyorum yazdığımda melodinin üstüne tam olarak oturtamıyorum fakat şiir yazmaya kalktığımda gerçekten çok iyi şeyler çıkıyo ama bu iyi yazmamı müziğe yansıtamıyorum.Ve anlamadığım kulağım neden gelişmediği çünkü 7/24 şarkı dinlerim.Ne önerirsiniz kulağımın gelişmesi ve melodinin üzerine yazmam için ? teşekkürler..
-
2 yöntemi var
önce söz yazıp sonra müzik uyduracaksın
yada önce müzik yapıp sonra söz uyduracaksın :)kulağım gelişsin diyorsan klasik müzik dinle msn den gel sana 3 beş tane atayım bak nasıl gelişiyor duyuların :D müzikteki en ufak sesi bile nasıl duymaya başlıyorsun.
-
her müzik geliştirmez kulağı hatta bazıları köreltir bile.p
örnegin klasik, senfonik, post, psychedelic, melodik, ambient vb. müzikler; rap ya da klasik dört akorlu punk-rock şarkılarından çok daha fazla ufkunu açar.
ayrıca akorlar üzerinde sesini solo gitar gibi kullanıp melodiler türetmek için dizi, armoni ve teori çalışman da sesinin müzikalitesini artırır.
son olarak tavsiye edicegim sey: sesini iyi kullanan, orjinal vokaller yazan birilerini bul (radiohead-thom yorke, tool&apc-maynard james keenan, muse-matthew bellamy vs) , örnek al, şarkılarını onlar gibi söylemeye çalış. taklit, yaratmanın ilk evresidir bazen.
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------her müzik geliştirmez kulağı hatta bazıları köreltir bile.p
örnegin klasik, senfonik, post, psychedelic, melodik, ambient vb. müzikler; rap ya da klasik dört akorlu punk-rock şarkılarından çok daha fazla ufkunu açar.
ayrıca akorlar üzerinde sesini solo gitar gibi kullanıp melodiler türetmek için dizi, armoni ve teori çalışman da sesinin müzikalitesini artırır.
son olarak tavsiye edicegim sey: sesini iyi kullanan, orjinal vokaller yazan birilerini bul (radiohead-thom yorke, tool&apc-maynard james keenan, muse-matthew bellamy vs) , örnek al, şarkılarını onlar gibi söylemeye çalış. taklit, yaratmanın ilk evresidir bazen.
-----------------------------arkadaşa katıldıgım yonler var once ritimleri ogren sonra sarkıların kulagınla ritimleriini çıkarmaya çalış daha sonra sözlerini bu ölçüye göre yaz.
üstteki arkadaş rapi katmamış işin içine fakat eger kulagını geliştirme amacın söz yazmak için ise kesinlikle rap dinle 2 4 luk ritmin uzerine soylenen sozlere bak kac hece den falan olusuo die incele sonra ustune kendin yaz ama kulagını geliştirme amacın bi enstrüman için ise akort etmek için falansa "örnegin klasik, senfonik, post, psychedelic, melodik, ambient v" bunları dinleyebilirsin
-
Allah vergisi diye biliyorum :D
-
çok sesli müzik dinle hocam. Klasik ve baroque dinlemeye özen göster.Özelliklede baroque..Şarkıları dinlerken mesela mp3 player la dinlersen kaliteli kulaklıkla dinle..Ha ne alaka diyeceksin.Dandik kulaklıklar sesi köreltir herşeyi duyamassın.Ama kaliteli kulaklıkla en ince şeyi duyarsın.Bu şekilde müzikte en ince bile duymaya gayret edersen zamanla gelişebilirsin..
-
Tek Yol ; Progressive ;)
-
rock derken lütfen yanlış anlaşılmasın metal şarkılar kulağını geliştirebileceğin bir türdür.
bak şimdi hangi enstürmanı calıyorsan ona konstre olursun ve bir süre sonra sadece onu duymaya başlarsın kulağın gelişmeye baslar.ayrıca şöyle birşey vardır bir şarkının içinde ne kadar fazla çeşitte enstürman varsa şarkı o kadar zorlaşır ve beyinde algılarken daha fazla zorlanır ama alıştığın zaman da kulağın ve müziğe karşı beynin cok daha fazla duyarlı olur ve kulağın da gelişmiş olur .
-
Dream Theatre dinle!
-
bak kardeş ben 4 yıldır müzikle uğraşıyorum sana en kolay yöntemi söyleyeyim buarada kendi yazdığım bestelediğim iki şarkı var ve gayette kolay yapılır.
ilk önce güfteyi yap ve beklet sadece ona aklından salak salak müzikler tutturmaya çalış.
ve klasik müzik dinle sana tavsiyem eski osmanlı ilahilerini dinle ve hepsinin kaç kaçlıık oldukalrına bak vuruşlatına bak düyek sofyan nim sofyan devri hindi falan ona göre bak dinle düm tek tek düme düm tek falan neyse işim olmadığı bi zaman daha çıklamalı yazabilirim müaadenle.