Kullanıcı Hakem Heyeti Sonuçlanması
-
2 ay olacak neredeyse şikayet edeli ayıplı ürün olarak kabul ettiler ama 3 ayı bulur dediler bukadar sürermi sonuçlanması birde telefonu
bana verdiler sonuçlananan kadar kullan diye normalmi bu ?
-
8 ay süren bile oluyor hacım normal
-
Normal hocam çünkü ben de banka kredi masraflarını istemek için başvurdum 3 ay bekleyeceksiniz dediler.
Kuruma yazı yazılıp savunma falan isteniyor.
Posta işlemleriyle bu süre 3 ayı buluyor yani.
-
hocam bende blackberry q5 vardı aldığımın ilk haftası bozuldu tamir için aldığım yere verdim kargoda kayboldu hakem heyetine verdim para iadesi çıktı paramı vermediler avukata verdim 2gün içinde paramı aldım elinde hakem heyeti kararı varsa ver avukat anında alırsın parayı
-
gestapo26 bunu yazdı
hocam bende blackberry q5 vardı aldığımın ilk haftası bozuldu tamir için aldığım yere verdim kargoda kayboldu hakem heyetine verdim para iadesi çıktı paramı vermediler avukata verdim 2gün içinde paramı aldım elinde hakem heyeti kararı varsa ver avukat anında alırsın parayı
avukatmı tutacaz anlamadım ?
-
zamazingo bunu yazdıgestapo26 bunu yazdı
şimdi hocam heyet kararını verince sana yazılı şekilde karar veriliyor bu verilen kağıt senet hükmünde oluyor.Eğer malı aldıgın yer paranı geri iade etmezse bu kağıtı avukata verip tahsil ettirebiliyorsun arkadaş öyle yapmış.
aynı durumu bende yasadım ama saolsun vatan uzatmadan ödedi paramı
senin yapman gereken kararın çıkmasını beklemek hocam
edit:
Şimdi hocam heyet sana ayıplı ürün demiş ama 3 ay sürer demiş bunun sebebi şu. yasal olarak firmaya bu ürün ayıplı giibisinden bi yazı gönderilip karsıdan savunma beklenir(yasal olarak zorunlu) bu yüzden sana başvurundan 1-2 ay sonrasına bi gün verilir.sonra karar o gün kesinleşir ve 15gün içinde üyelerce imzalanır sana karar verilir
piradomim tarafından 30/Haz/14 00:28 tarihinde düzenlenmiştir -
piradomim bunu yazdızamazingo bunu yazdıgestapo26 bunu yazdı
şimdi hocam heyet kararını verince sana yazılı şekilde karar veriliyor bu verilen kağıt senet hükmünde oluyor.Eğer malı aldıgın yer paranı geri iade etmezse bu kağıtı avukata verip tahsil ettirebiliyorsun arkadaş öyle yapmış.
aynı durumu bende yasadım ama saolsun vatan uzatmadan ödedi paramı
senin yapman gereken kararın çıkmasını beklemek hocam
edit:
Şimdi hocam heyet sana ayıplı ürün demiş ama 3 ay sürer demiş bunun sebebi şu. yasal olarak firmaya bu ürün ayıplı giibisinden bi yazı gönderilip karsıdan savunma beklenir(yasal olarak zorunlu) bu yüzden sana başvurundan 1-2 ay sonrasına bi gün verilir.sonra karar o gün kesinleşir ve 15gün içinde üyelerce imzalanır sana karar verilir
yapacak birşey yok bekleyelim yeterki sonuçlansın canımı sıkan başka birşey aldığım yer Turkcell in mağazası kadın bana bir ton laf yaptı yok ben kendim isteteceğim kağıdı en fazla 1 haftaya sonuçlanacak felan o karıyı veresim var mahkemeye yerden bitme bile 1 aydır oyalıyo beni
-
he bide cihazı almanda bişi olmaz sanırım cnkü heyet bana cihaz kimde die sormamıstı ama karşı taraf ürünü alan kişi cihazı aldı kullanmaya devam ediyor demekki memnun tarzı bişi derse bilemem .ben bu tarz bişi olmasın diye cihazı teknik servisten almamıştım
175 i ara hocam her sorunu cevaplar merakını giderirler .
http://www.gtb.gov.tr/spot-alanlar/alo-175-tuketici-hatti