folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Kullanıcı Hakları Ataması

Kullanıcı Hakları Ataması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek

vista ultimate kullanıyorum.bilgisayarda iki oturum var .biri administrator (grn) , diğeride standart oturum (ev).

şimdi gpedit.msc ye giriyorum.denetim masasını falan engelleyince benimkinde de gidiyo.sadece ev oturumu için böyle sınırlamaları nasıl koyarım. bunun bi yolu varmı.? sadece gpedit.msc değil yani başka bi yolu varmı.?varsa nedir acaba

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

gpedit.mscde engelleme haricinde, hangi userın ne yapacağına dair ayarlar var oradan ayarlayabilirsin...

Mesela hangi kullanıcı bilgisayarı resetleyebilsin, hangisi resetleyemesin tarzında... 

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    hocam onları biliyomda diğerlerinde bi türlü ayar çekemedim.xpdeyken mesala denetim masası için control.exeyi tutup engelledim yine açıldı.gpedit.mscden engellediğim zamansa bende de açılmıyo.aklıma şöyle bişey geldi hani engelleyip engelleyip sonra ben oturum açtığımda gpedit.mscye girip eylem özellikler sekmesine tıklatınca çentikli şeyler çıkıyo "bilgisayar yapılandırmasını devre dışı bırak" ve "kullanıcı yapılandırmasını devre dışı bırak" diye onları yaparım diye düşündüm ama bi yolu vardır belki diye sorayım dedim.

..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Erkek
    geçde olsa sorunu çözdüm .. konuyuda hortlatıyorum ama neyse çok mutluyum amma xpye geçtikten sonra çözmek kötü oldu :D

..
Toplam Hit: 12794 Toplam Mesaj: 4