folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Kullanıcı Hesapları, Administrator

Kullanıcı Hesapları, Administrator

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gulyabani
    gulyabani's avatar
    Erkek

bilgisayar yöneticilerden administrator diye hep olan bir yönetici var. onu kendi hesabımız olarak sürekli kullanmanın bir sakıncası var mı?(normal bilgisayar yöneticisi hesabı yerine onu kullanmak)

asıl soru: bilgisayar yönetici hesabıma şifre koyuyorum fakat administrator açılarak bu şifre kırılıyor. .administrator le veya başka yolla kimsenin o hesaba girmemesi için ne yapmak lazım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    Senin de admin olman ya da bi soya şifreleme programı kullanman lazım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gulyabani
    gulyabani's avatar
    Erkek

ben de yöneticiyim de , kendi (bilg.yöneticisi) hesabmı silip administrator un adını değiştirip sürekli onu kullanabilir miyim?

bide onun administrator un ismi nasıl değiştiriliyo?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    kendi hesabını sildikten sonra administrator'ı nie deiştircewn ki?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gulyabani
    gulyabani's avatar
    Erkek

artık sürekli onu kullanmak için. (normal olarak bilgisayar ı açınca administrator görünmüyo). administrator u kullanmayıp başka bilgisayar yöneticisi hesap kullanırsam da parola administrator den kaldırılabiliyo.

ya da ayarlardan falan o parola kaldırma engellenebiliyo mu?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hocam, yonetici gruplarindan once kendine bi admin hesap ac, soora kalaninin hepsini sil... ( admin = yonetici )
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bi sorun oluşmaz kullabilirsin ancak ben sana şunu söyleyim güvenlik açısından administrator olarak kullanma pc yi...şöyle desem daha iyi..Şimdi kendi şifre korumalı bir yönetici hesabı aç bu hesaptan program yükleme dosya ekleme çalışmalarını yürüt...internet içinde guest hesabı aç oradan internete gir güvenlik için böyle bir  uygulama yapabilirsin...niye böyle dersen uzun hikaye şimdi anlatamam Nazım Hikmet belgeseli izliom bitsin yazarım.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    administrator hesabınada şifre koy kendi hesabınada. o zaman bi problem olmaz.

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gulyabani
    gulyabani's avatar
    Erkek

yani ben de iki hesaba birden şifre koydum da, güvenli mod da falan 'administrator' u açıp gene şifreyi kaldıramaz mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaD_BoY
    MaD_BoY's avatar
    Erkek

administrator kullanıcısına da şifre koydugunuz zaman administrator kullanıcısıyla oturum açamaz.
    Güvenli Kipte buna dahildir. Sen Yeterki şifre koyuyorum diye 123456 yazma... ya da doğum tarihini..

Ve Administrator kullanıcısını kullanmasanız daha iyi olur. BU Profesyonel olmak ile alakalı degildir.
    Çok profesyonel olsanda Kullanma o orada hep dursun. Gün gelir oyle bir lazım olur kii. Ondan başka hiç kimse seni kurtaramaz. Ama hep onu kullanırsan Ortada bir Kurtarıcı kalmaz.

Geç olmadan, Güç olmadan, Çözüm istiyorum, çözüm, iş işten geçmeden, bu dünyadan göçmeden, Ben ölmeden ....
Toplam Hit: 1891 Toplam Mesaj: 10