Kullanıcı Kontrol Paneli Oluşturmak
-
Merhaba arkadaşlar.Ben web dizaynında kullanıcı kontrol paneli oluşturmak hakkında kaynak, döküman, script ne varsa arıyorum. Hani yazıları,fotoğrafları değiştirmek anlamında, cpanel değil... Tercihen html olursa sevinirim. Uzun zamandır merak ettiğim ve denemek istediğim birşeydi. Googledan baktım fakat tam bir şekilde anlatan kaynak bulamadım... genelde bahsedilmiş ama net değil. Yardımcı olursanız sevinirim. İyigünler...
-
Dostum bunu html ile yapamazsın
Dediğini yapabılmen ıcın kullanıocılarının kayıtlı oldugu bır database olması gerek yoksada olması gerek (:
daha sonra o databasei kullancagın bır dil (Ben mysql php ikilisi için acıklamayı yapayım)
Databasemize user diye bir tablo atarız ıcınde saklarsın işte imzası avatarı şifresi vs.
Daha sonra bu bilgileri user.phpmize htmlden post ederiz ve mysql baglantısı kurulduktan sonra update ederiz.
Örnek bır kod yazım sana ama hanı mantıgı anlaman amacıyla yazıyorum yoksa sacma oluyor bu böle .D<?
$my=mysql_connect("localhost","user","pass");
mysql_select_db("dbname",$my);$user=$_POST["user"];
$imza=$_POST["imza"];
$avatar=$_POST["avatar"];
$sifre=$_POST["sifre"];
$email=$_POST["email"];
$guncelle=mysql_query("update user set user = '$user',imza = '$imza', avatar = '$avatar', sifre = '$sifre', email = '$email' where user = '$user';",$my);
?>Tarzında bir kod guncellemeyı yapacaktır tabii gereklı fıltreleme ve kontrollerıde yapman gerekır (:
Umarım sorunu dogru anlamısımdır yoksa bosuna bu kadar sey yazdık (:
Ama sanırım ıstedıgın merak ettıgın bu (: -
Üzgünüm dostum istediğim buda değil... Benim istediğim şu: düşünki haber menüsü var aşağı yukarı javascript ile hareketlendirilmiş(örnek tahribat metin editöründe sağdaki kayan kısım) ve site sahibi bana sormadanda sadece cpanele girip bir text yada word dökümanı yükleyerek o haber bölümündeki yazıyı değiştirebilsin... Tutupta frontpageden falan sayfanın yazılarını değştirip tekrar yükleme yapmasın... bilmiyorum ben anlatabildimmi? yinede emeğin için sağol :)
-
o dedigin $eyde html ile mümkün deil. sonucta yine veritabanı kullanmak zorundasın.
-
mysql şart diyorsun... anladım...
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------mysql şart diyorsun... anladım...
-----------------------------
mysql olmak zorunda deil. access flanda kullanabilirsin. hatta istiyosan oracle bile kullan yani :D
-
f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------mescarine bunu yazdı:
-----------------------------mysql şart diyorsun... anladım...
mysql olmak zorunda deil. access flanda kullanabilirsin. hatta istiyosan oracle bile kullan yani :D
oy oy oy... yürünecek yol uzun desene :D ben mysql ile başlayım bari... sağolasın! -
asp mi php mimevzuusnda acıklama yaptım sana dostum -sunuda belirteyim mysqli kafana takma basit 5 tane komut kullanıcan işte :D
insert delete select update bak 5 bile çıkmadı :D -
DarkF4Te bunu yazdı:
-----------------------------asp mi php mimevzuusnda acıklama yaptım sana dostum -sunuda belirteyim mysqli kafana takma basit 5 tane komut kullanıcan işte :D
insert delete select update bak 5 bile çıkmadı :D
ya ben bişeyin b***** çıkartmadan duramıyorum... illa zordan öğrenicem. sırf c de hocaya inat for döngüsü kullanmayım diye if kullandım 3600 satr tuttu :D 2 gün sürdü beyin fırtınası ama sonunda azimle duvarı delmeyi başardım :D bekle beni mysqlllll... XD -
yaş kaç ?