Kullanılabilir Bellek Miktarı Neden Az Görünüyor ?
-
bilgisayarın ekran kartı harici
anakart üzerinde ekran kartı girişide yok
nerede benim 512 mb ramim ?
teşekürler
-
64 bit yükle hacı
-
yükleyemem 32 lazım
ayrıca 32 bitte 4 gb rami görmesi lazım
-
http://www.tahribat.com/Forum-32-Bit-Xp-Nin-4-Gb-Lik-Ram-Destegini-Acmak-Dokuman-156156/
-
zalimadam bunu yazdı
Hocam ekran kartınız harici olmasına harici. Ancak şöyle bir durum var, ekran kartınızın toplam belleği 1.5 GB. Bu belleğin 1 GB kadar kısmı ekran kartı üzerinde bulunuyor. 512 MB kısmını da RAM'den yiyor. Ekran kartının modelinden kaynaklanan bir durum. Sorun yok.
Benim şu anki bilgisayarımda 9650M GT var. Kart üzerindeki bellek 1 GB, RAM'den aldığı kısım 1 GB. Toplamda 2 GB oluyor. Ama bende RAM'de kullanılabilir olarak eksik yazmıyor. Ekran kartı ayarlarını bir kurcalayın bakalım, belki RAM'i ekran kartı ile paylaşımlı olarak kullanma ile ilgili bir ayar vardır.
RaNGeR tarafından 02/Eki/12 14:47 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
yükleyemem 32 lazım
Daha geçen haftalarda bu yüzden ben 64 bite geçtim.
4 GB görmüyor hacı ama açmak için birşeyler paylaşmışlar üstte o şekilde olursa olur.
-
Bolvadinli bunu yazdızalimadam bunu yazdı
yükleyemem 32 lazım
Daha geçen haftalarda bu yüzden ben 64 bite geçtim.
4 GB görmüyor hacı ama açmak için birşeyler paylaşmışlar üstte o şekilde olursa olur.
Bildiğim kadarıyla 32 bit işletim sistemlerinde 3 GB boyutundan fazla takılan RAM miktarları görünmüyor.
Ancak arkadaşın sorduğu soru biraz farklı. İşletim sisteminden ziyade ekran kartının RAM miktarından kullandığı kısımla ilgili bir derdi var :) Ekran kartının ayarlarını kurcalayarak çözülebilir sanıyorum.
-
teşekürler arakşlar yazdıklarını bi kurcalıyorum
birde şöyle birşey var
açılışta bios bilgisayarda 1.5 gb ramin olduğunu ama 2 gb kullanılabileceğini yazıyor anladığım kadaryıla
bilgisayarda 2 g b ram var 1 tane 1 gb 2 tanede 512 büyük ihtimal birtanesi çalışmıyor
böylece ekran kartı 512 rami paylaşınca 2 gb görünüyor şimdilik sorunun kaynağı bu görünüyor
-
Ramlerin sağlam..Yoksa totalde 2GB göremezsin..
İsmi teknolojisi üreticiye göre değişiyor, bi dönem nvidia chipsetlerde turbocache diye geçiyordu bu ramden kullanıp vga memoryi yükseltme olayı..
VGA Share Memory dalgası var biosta; şayet bir değer yazıyorsa (512MB) orayı disable yap..
Yok canını çok sıkıyorsa SP1 yükle..O da olmazsa kartı değiştir :P
-
Hocalar aklıma cins birşey geldi. Önceden Bir program sayesinde HDD'i ram olarak kullanabiliyorduk bir miktarını. Ama tabi RAM'in hızını ve verimini vermiyor. Peki SDD 'yi ram olarak kullansak aynı verimi alırmıyız ? Sonuçta normal hdd ile arasında dağlar kadar hız farkı var
-
HanDSomE bunu yazdı
Hocalar aklıma cins birşey geldi. Önceden Bir program sayesinde HDD'i ram olarak kullanabiliyorduk bir miktarını. Ama tabi RAM'in hızını ve verimini vermiyor. Peki SDD 'yi ram olarak kullansak aynı verimi alırmıyız ? Sonuçta normal hdd ile arasında dağlar kadar hız farkı var
Verebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama bence bu işlem SSD'nin ömrünü azaltır. Çünkü SSD teknolojisi Flash Disk teknolojisi altyapısından gelen bir sistem. SSD'lere çok fazla yaz sil yaptığınızda SSD'nin çok kullandığınız hücrelerini bir süre sonra kullanılmaz hale getiriyor. Zaten SSD teknolojisi benim gözümde daha çok yol alması gereken bir durumda, bir de RAM olarak kullanırsanız eski kullandığınıza nazaran daha fazla efor sarfedecek, daha çabuk ömrünü tamamlayacak diye düşünüyorum.