folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kullanım Alışkanlıklarını Değiştirmek

Kullanım Alışkanlıklarını Değiştirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

2009 yılından bu yana aynı monitör, klavye ve mause'u kullanıyorum. Arada bir kaç defa farklı bir şeyler denesemde kullanım alışkanlıklarımı değiştirmeyi sevmiyorum.  Şu anki ekranım 22'inç

Şimdi Masaüstünden Laptop'a doğru bi geçiş yapma düşüncesindeyim.

15,6" lik bir laptopla yaklaşık 2 gün geçirdim, gündelik işler için güzel ama açıkcası Notepad++, filezilla, navicat vs. açınca ekran çok küçük geldi. Hiç verimli çalışamadım. 

Bütcem max. 2100 TL. Alacağım laptopta ekran kartı da iyi olursa tadından yenmez. Ufak tefek video renderları alıyorum patlamasın :))

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-ideapad-ip300-80qh0041tx-17-inch-notebook-fiyati,202591.html?gclid=CjwKEAjwgPe4BRCB66GG8PO69QkSJAC4EhHh4vpWHXK2R23KS5JoJc7d1zrGBkjlo7nC3hAewlmZhBoC-Ubw_wcB

Böyle bişey buldum 17inc. Lenovolar genelde plastik oluyor. Büyük ekranlı ve uzun yıllar kullanabileceğim maksimum 2100Tl civarında laptop önerilerinize ihtiyacım var. 

Özellikle klavyede numpad ve yön tuşlarının etrafında boşluk olursa tadından yenmez :)
    Teşekkürler

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

valla bende lap topa geçecek gibiyim o yüzden  hem burda postum olsun hemde bana whatsapptan yazsana:) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

biz ofiste laptop + monitor şeklinde çalışıyoruz, sende böyle çalışsana

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

pek kullanışlı değil bence hocam, önümde bi ekran varken birde başka yere bakmak ne bileyim :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

pek kullanışlı değil bence hocam, önümde bi ekran varken birde başka yere bakmak ne bileyim :)

zamanla refleksler oturuyor ben 6 yıldır çift ekran takılıyorum. İstersen evde docking bay ve monitör ile çalışabilirsin. 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

zamanla refleksler oturuyor ben 6 yıldır çift ekran takılıyorum. İstersen evde docking bay ve monitör ile çalışabilirsin. 

Hocam şöyle bi zihniyetteyim, eğer harici ekran bağlayacaksam aynı paraya laptoptan daha iyi özelliklerde bi makina toplayıp kullanım alışkanlığımı değiştirmemiş olurum.

Açıkcası çok kararsız kaldım :/

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

Hocam şöyle bi zihniyetteyim, eğer harici ekran bağlayacaksam aynı paraya laptoptan daha iyi özelliklerde bi makina toplayıp kullanım alışkanlığımı değiştirmemiş olurum.

tek ekran yetmıyor ıstedıgın kadar buyuk olsada 2 ekran calısmanın ayrıcalıgı bambaska ben yıllardır o sekılde kullanıyorum masaüstü pc i 

lenovo y510p sli kullanıyorum bırdaha pc alırsan yıne lenovo alırım . saga sola gotureyım toplantıya gıdecegım vs dersen macbook air tasıma acısından alınabılır. kendımde dusunuyorum yıllardır almayı ama bır turlu almıyorum gereksiz geliyor su anda 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı
    cache bunu yazdı
    sandman bunu yazdı

tek ekran yetmıyor ıstedıgın kadar buyuk olsada 2 ekran calısmanın ayrıcalıgı bambaska ben yıllardır o sekılde kullanıyorum masaüstü pc i 

lenovo y510p sli kullanıyorum bırdaha pc alırsan yıne lenovo alırım . saga sola gotureyım toplantıya gıdecegım vs dersen macbook air tasıma acısından alınabılır. kendımde dusunuyorum yıllardır almayı ama bır turlu almıyorum gereksiz geliyor su anda 

Malesef bütçemi aşıyor hocam :/

İlk postumda lenovonun bi modeli var ona ne dersiniz?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Böyle bir bilgisayar toplamak daha mantıklı geldi hocalar, ne dersiniz ?

Toplam Hit: 1174 Toplam Mesaj: 9
laptop önerisi