folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Kultur Bakanligi Istanbul Devlet Klasik Turk Muzig

Kultur Bakanligi Istanbul Devlet Klasik Turk Muzig

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    1975 yılında kurulan İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun, yurt içinde ve yurt dışında konserler vererek Televizyon ve Radyo programları hazırlayarak Türk Kültür hayatına büyük hizmetleri olmaktadır. Milli Musikimizin en iyi şekilde tanıtılması, geliştirilmesi ve yaşatılması için gerekli tedbirleri almak, bu yolda yapılacak çalışmalara ve bu işin eğitimine yardım etmek üzere kurulmuştur. Kadrosu :80

Şef: Ender ERGÜN

18 Nisan 1945�de Diyarbakır�da doğdu.İstanbul Üniversitesi Edebiyatı Fakültesi�ndeki yüksek öğrenimini sırasında Üniversite Korosu�nda başladığı müzik çalışmalarında, 13 yıl kadar birlikte çalıştığı hocası Süyehla Altmışdört�ten büyük teşvik ve destek gördü. Birçok salon ve radyo konserini yönettiği Üniversite Korosu�nun İstanbul Üniversitesi rektörlüğü7ne doğrudan bağlanarak resmi bir kurum haline getirilmesini 3 Mart 1975 yılında sağladı. İstanbul Belediye Konservatuarı�nın 5 yıllık normal eğitim süresini sınavlarla 2 yılda tamamlayarak mezun oldu. Konservatuar öğrenimi sırasında Münir Nurettin Selçuk ve Nevzat Atliğ�la tanıştırılarak Selçuk yönetimindeki Türk Musikisi İcra Heyeti�ne kadrolu, Altığ�ın Radyo�da yönettiği Klasik Koro�ya misafireten atandı. Hocası Atlığ�ın konservatuardaki derslerine asistan öğretmen olarak katıldı.

Uzun yıllar önce öğrencisi, sonra yardımcısı ve halefi olarak birlikte çalıştığı Nevzad Atlığ�ın Mesut Cemil�den devraldığı Klasik Koro ve musiki anlayışını benimseyen Ergün, Atlığ�dan musiki, yorum, koro yönetimi ve genel idarecilik gibi birçok konuda tecrübe edindi ve teşvik gördü.1996 Dede Efendi yılı�nda Kültür bakanlığı�nca yayınlanan �Dede Efendi Besteleri� adlı kitabı Fatih Salgar ve Serhan Aytan ile birlikte hazırladı.1983-2001 yılları arasında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı�nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.Koro�nun kuruluşunun 25.yılı anasına Bakanlıkça �25 Yıl Klasikler� adlı iki CD ve iki kasetten oluşan albümü Koro Şefi olarak gerçekleştirdi.Kültür Bakanlığınca yapılan atamayla 1998 yılında Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefliğini ve Sanat Kurulu Başkanlığı görevini hocası Dr.Nevzat Atlığ�dan devrelan Ergün, Koro ses sanatçısı Nursel Ergün ile evli olup, Ayşe Nihal adlı bir kızı vardır.

Klasik Turk Muzigi 1

1. Ah Ki Kuned Kavm-i Be-Yakin
    2. Amed Nesim-i Subh Dem
    3. Gelse O Suh Meclise
    4. Biz Alude-i Sagar-i Badeyiz
    5. Mahur Pesrev-Gazi Giray Han
    6. Bir Afet-i Mehpeyker Ile Nuktelerim Var
    7. Ney Taksimi-Fikret Bertug
    8. Etdi O Guzel Ahde Vefa Mujdeler Olsun
    9. Tut-i Mucize Guyem Ne Desem Laf Degil
    10. Sol Cennetin Irmaklari Akar Allah Deyu

http://rapidshare.de/files/10306413/Klasik_Turk_Muzigi_1.a.rar.html

http://rapidshare.de/files/10307900/Klasik_Turk_Muzigi_1.b.rar.html

Sifre: 181073

Fazla bilgi icin
    http://www.kulturturizm.gov.tr/gsanatlar/koro_istdklasik.asp?belgeno=50985
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HackMan
    HackMan's avatar
    Erkek
    Ho Hoooo... Bizim bizim peder kulağımı s*ker bunları dinleye dinleye ak. Nefret ediom:b

Sevmekten Korkmuyorum; Kitabını çalıştım... Başımdan geçmişi var; her cefaya alıştım...
Toplam Hit: 1586 Toplam Mesaj: 2