Kurban Bayramı Tatili Ne Kadar?
-
-
A_REX bunu yazdı
Özelde calisyorum tatil bize yok derken salliyormusun yoksa tatil yapmayip iki kat mesai parasimi aliyorsun. Otturuyorlar hocam tek tek cokuyorlar sirketlere bayram iznini kullandirmak zorundalar. Hem izin vermeyip hemde mesai vermiyorlar sizde calisma bakanligina sikayet etmiyorsaniz boyle bi konu acip bis bos konusturma hocam
-
siyahbereli bunu yazdıA_REX bunu yazdı
Özelde calisyorum tatil bize yok derken salliyormusun yoksa tatil yapmayip iki kat mesai parasimi aliyorsun. Otturuyorlar hocam tek tek cokuyorlar sirketlere bayram iznini kullandirmak zorundalar. Hem izin vermeyip hemde mesai vermiyorlar sizde calisma bakanligina sikayet etmiyorsaniz boyle bi konu acip bis bos konusturma hocam
Bence arkadaşın anlatmak istediği konuyu anlamadın.şimdi telefondan açıklayamıyorum. Ama dikkatli okursan, anlıyacağın kanatindeyim.
-
candemirhalil bunu yazdısiyahbereli bunu yazdıA_REX bunu yazdı
Bence arkadaşın anlatmak istediği konuyu anlamadın.şimdi telefondan açıklayamıyorum. Ama dikkatli okursan, anlıyacağın kanatindeyim.
Bende telefondayim. Bize izin yok demiş bize 9gün memurlar gibi degilde 5 gün zorunlu tatil yaparlarmı demek istiyor diye düşündüm Ancak yazdıgını tekrar okuyunca yine bize tatil yok diye okudum. Çünki bize tatil yok yazmış. Ben yazılanı doğru anlamışım ama sana benim yazılanı doğru anladğımı tam anlatamamışım. Tokatçı özel şirketlerde 1 gününüzü harcamayın ben çok çektim biraz hassasım bu konuda kötü bi niyetim yok yani umarım anlatabilmişimdir.
-
siyahbereli bunu yazdıA_REX bunu yazdı
BİLAL'e anlatır gibi anlatıyorum...
Ramazan bayramında pazartesi ve cuma günü memurlara idari izin olarak yansıtılıp tatili 9 gun yaptılar. Özel sektör ise salı ,çarşamba ,perşembe bayram tatili yapıp pazartesi, cuma ve cumartesi çalıştı.
Eger pazartesi ,cuma ve cumartesi resmi tatil olsa idi tüm çalışanlar tatil yapacak olurdu. Ama özel sektör 3 gün tatil yaptı.
Soru : Kurban bayramıdamı bu şekilde olacak ?
-
A_REX bunu yazdısiyahbereli bunu yazdıA_REX bunu yazdı
BİLAL'e anlatır gibi anlatıyorum...
Ramazan bayramında pazartesi ve cuma günü memurlara idari izin olarak yansıtılıp tatili 9 gun yaptılar. Özel sektör ise salı ,çarşamba ,perşembe bayram tatili yapıp pazartesi, cuma ve cumartesi çalıştı.
Eger pazartesi ,cuma ve cumartesi resmi tatil olsa idi tüm çalışanlar tatil yapacak olurdu. Ama özel sektör 3 gün tatil yaptı.
Soru : Kurban bayramıdamı bu şekilde olacak ?
Özel sektorde Kurban bayrami tatili 4 gundur. 5. Gunu Cuma mesaiye başlarız. Cumartesi pazar şans eseri ki hiç sanmıuorum şirketin izin verirse bende yanlış cıkarsam Antalyadayım gel sana soğuk bi bira ısmarlıyım :)
-
eyvallah hocam :)
-
Ozel sektore devlet karismaz hocam resmi bayram gunleri herkeze tatil olur geri kalan gunler is verenin insiyatifinde. Benim calistigim sirket 9 gun izin verdi tatilimizi yaptik annem 3 gun dinlendi ise gitti. Patronun insafliysa 9 gun yaparsin degilse neyse resmi zorunluluk okadar olur.
-
Bu memlekette resmi tatil memur tatilidir.
Gerisi inisiyatif.
Ek olarak daha tatile doymadık mı? Dünyanın en çok tatil yapan ülkelerinden biri olduğumuzu düşünüyorum. Sanki çok katma değer üretebiliyormuşuz gibi tatil tatil tatil nereye kadar?
Nası bir memleketiz anlamıyorum ki. Kütüphane sayım var der 9 günü bayram tatili toplam 1 ay iş yapmaz. 3 gün ramazan bayramı var diye 9 güne toparlanır. Mesai 17-17:30'da bitiyor derler 16 sonrasında sistem yok teranesi başlar.
-
Hükümet tarafından resmi tatil kararı alınırsa özelde buna uymak zorunda. AMA bu ramazan bayramında yaptıkları gibi memurları idari izinli sayarlarsa o zaman durum özel sektöre yansımaz. İdari izinli demek kurum tarafından bir veya birden fazla çalışanın izinli sayılması demek. Bu özel sektörü bağlamaz. Ancak hükümet para babalarının çanağını yaladıklarından yine idari izin olur diye düşünüyorum.