Kürt Biranda Rtük Başkanından Fırça!
-
AB uyum yasaları çerçevesinde RTÜK tarafından hazırlanan Kürtçe yönetmeliğini Manşet Programına taşıyan Mehmet Ali Birand, şaşkına döndü. Programa RTÜK Başkanı Fatih Karaca ve kürtçe klip çeken şarkıcı Ferhat Tunç’u çıkaran Birand, Karaca tarafından canlı yayında azarlandı. Yayına davet edilirken kendisine tek başına programa çıkarılacağının söylendiğini belirten Karaca, “Siz bana tek başınıza yayına çıkacaksınız dediniz. Ancak burda bir başka kişiyi de konuk almışsınız.Bu sorumlu yayıncılık anlayışına sığmaz” dedi. Karaca kendisine söz verilmeden önce Türkçe alt yazılı kürtçe klip yayınlanmasına da kızarak, “Sayın Birand şu anda suç işliyorsunuz. Sizin yaptığınız bu program müeyyide gerektirir. Gereken yapılacaktır. Bu yaptığınızdan dolayı kanalınız kapanabilir” dedi. Yönetmelik gereği bütün dillerde yayın yapılacağının altını çizen Karaca, Birand’a “Siz ve AB yandaşları kasıtlı olarak Kürtçeyi öne çıkarıyorsunuz” dedi. Karaca’nın canlı yayında yaptığı bu öfkeli çıkış karşısında neye uğradığını şaşıran Birand, ortalığı sakinleştirmek istedi ancak bu da işe yaramadı. Birand’ın konuşmasanına Kızan Karaca, “Siz benim sözümü kesemezsiniz. Bırakın konuşayım.” dedi. Birand programın sonlarına doğru alttan alarak Karaca’nın kızgınlığını giderdi.
-
rahat batiyor kurtler"e.hadlerini asiyorlar.yakinda olanlardan Turk halkini kimse sorumlu tutamayacak.
-
bi millet bu kadar haksizliga ugramadi.Turk milletinden bahsediyom :((((
-
bu adamı CNNTurk de nası yaşatıyolar anlam veremiyorum
-
evet bunu bende izledim NTV haber yaptı.
resmen birandın azına etti adam ya.
çocuğunu azarlar gibi azarladı -
netsonic bunu yazdı:
-----------------------------
bu adamı CNNTurk de nası yaşatıyolar anlam veremiyorum
-----------------------------
CNNTürk degilde CNNkürt olmasi lazim
Toplam Hit: 2079 Toplam Mesaj: 6