folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Kurtulus Savasindan Kalma Kesik Atbasi

Kurtulus Savasindan Kalma Kesik Atbasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

tarihi esere sahip cikan yok babinda atarli giris ve elestirilerin ardindan , su ve firca ile eserin harbiden tarih olusu ilginc.

oysaki ilgili muzeye devredilip , aciklayici bir yazi ile gosterime sunulabilirmis 

http://www.youtube.com/watch?v=kKit-cj4ons

1:10

2:24 

kisa bilgi:

''1918-20 yılları arasında Ruslarla girilen savaşta çok sevdiği atının ölmesi üzerine kafasını keserek ahırında saklayan Kaya Pehlivan lakaplı Oltulu halk kahramanının kesik at başı, 100 yıldır konulduğu ahırda duruyor.''

Dağaşan ailesin verdiği bilgiye göre Rus işgaline uğrayan ve 25 Mart 1918'de kurtuluş sevinci yaşayan Oltu'da düşmana karşı verilen mücadelede 'Rüzgar' adlı atı ölen 'Pehlivan' lakaplı Kaya Dağaşan, atın başını evine getirdi. Çok sevdiği atının başını ahıra asan Kaya Dağaşan yakınlarına, "Ben ölsem bile bu Rüzgar'ın başını iyi saklayın" diye vasiyette bulundu.''

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

bende etli sandım kemikmiş 

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

müzeye konulacak bir durumu yok ki . Çanakkalede ölen bir at olsa belki konulur ama sence çanakkale müzesine konur mu ?  Ben koydurmam şahsen. Bizim ananemlerin evindede onlarca eşya var yuz yıllık vs manda boynuzu var onuda koyalım müzeye . 
    Yalnızca manevi değeri var saklasınlar evlerinde madem kıymetli adamlar ahırda saklamasınlar koysunlar salonlarına cam kutuya koyup sergilesinler 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

Tarihi miras çok değerli falan diye zırvalıyor,bir de fırçayla suyla yıkıyor :D Amk bizim bu anlayışımız nolcak böyle..Bana hani böyle işte bu tarihi eser,müzeye koyun biz de paramızı alalım gibi geldi :D Günahını almak istemem ama öyle geldi

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

benim memleket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Converse giyen uzaylı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

müzeye konulacak bir durumu yok ki . Çanakkalede ölen bir at olsa belki konulur ama sence çanakkale müzesine konur mu ?  Ben koydurmam şahsen. Bizim ananemlerin evindede onlarca eşya var yuz yıllık vs manda boynuzu var onuda koyalım müzeye . 
    Yalnızca manevi değeri var saklasınlar evlerinde madem kıymetli adamlar ahırda saklamasınlar koysunlar salonlarına cam kutuya koyup sergilesinler 

canakkale'ye varmazda ne bileyim hoca temizlenir, yerel muzeye falan konur, hikayesini yaparsin iste oranin halk kahramani su bu adam vardi soyle boyle ilceyi , kasabayi savundular vs..

oranin yerel kalesidir , koskudur , konaktir turistik ziyarete acik mekanlarin muzemsi yerlerine..

severim bu tip seyleri, bende de buffalo basi var , evin girisinde kapinin uzerinde asili 

bu tip

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 2603 Toplam Mesaj: 6