Kurumsal İş Akışı Ve Evrak Takibi Üzerine
-
Merhabalar,
İstanbul'da geoteknik, jeoloji ve jeofizik ve bu sektördeki alet ekipman makina satışı üzerine hizmet veren bir laboratuvarız.
Daha önceden bir kaç soru sormuştum iş akışı ve personel yazışmalarından tutunda tüm işlemlere kadar kayıt altında ve kurumsal bir çizgide tüm personeli bu çizgide hizmet vermek adına son 1 yıldır çalışmalar yapıyorum.
Bu süreç içinde ne yaptım?
1)Müşteri paneli oluşturdum.
Tüm laboratuvar hizmeti alan müşterilerimizin deney sonuçlarını ve numunelerini takip edebilecekleri bir panel oluşturdum. Müşteri firmanın müdürüne ve çalışanlarına ait hesaplar ile giriş yapıp evrak takibini ve muhasebesini 7/24 gözlerinin önünde olmasını sağladım.
Firma borç ödemesi yaptığı an ödeme onaylandığı an e-posta ile bilgilendiriliyor. Kalan borç gibi tüm bilgilerini anlık olarak panele giriş yapıp görebiliyor.
Geriye yönelik deney arşivinden kendi firmasına ait deneylere sürekli erişm sağlayabiliyor.
2)İthalatını yaptığım alet ekipman ve makinaları ve yedek parçalarını siparişini veren tüm müşteri firmalarımı da bu panele dahil ettim ve tüm aşamalardan haberdar olmalarını sağladım. Böylece müşteriye teslimine kadar ki süreçde her aşamadan haberdar olmasını sağladım. Her aşamada müşteriye mail ile bilgilendirme sağladım panel üzerinden.
3) Yeni gelen personele eğitim ve bilgilendirme kulanım klavuzları hazırladım. Ayrıca yeni müşterilere müşteri paneli kullanım klavuzları haırladım.
Şimdi yapmak istediğim şey ise personelin de aynı kurumsal çizgide çalışabilmemizi sağlamak olacak. Personel sahip olduğu kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapıp evrak işlerini bildiğimiz basit ağ sistemi yerine bu şekilde gerçekleştirmesini istiyorum. Böylece herkes yetkisinin izin verdiği şeylere erişecek. Ayrıca Çevre Şehirciilik bakanlığınca denetlenen bir firma olduğumuzdan dolayı herşey kayıt altında ve disiplinli olması gerektiğinden dolayı da personel izin ve tatilinden tutunda herşeyin kayıt altında olmasını istiyorum.
Bu süreçte bana fikir verecek olan müritler varsa seve seve dinlemek isterim.
Bunu araştırırken bulduklarım ve öğrendiklerimi sizler ile paylaşmak istedim böylece belki birilerine faydalı olabilir.
Firma içi personel hizmetleri için bulduğum sistem ise yerli bir yazılım oldu. Hemde ücretsiz. Adamlar deli gibi sistemi ücretsiz yapmışlar hemen araştırdım.
inceleyin bende yeni başladım. bir tanede video yapmışlar kurulumuna kadar.
https://www.youtube.com/watch?v=XWd6e0a2Io0&feature=youtu.be
ŞİMDİ GELELİM SORULARA;
Ben müşteri panelimi bildiğiniz hostinge kurdum php tabanlıydı. Laboratuvara uyumlu hale getirdim çalıştırıyorum. Ancak bu evrak takip.com da sistem ise serverda çalışan bir sistem ve ASP tabanlı.
Bu sistemi kurmak için tavsiyelerini bekliyorum. Yeni makine alıp kurmak gereksiz maliyetli geldi bana kullandığımız ana makineye direk kurayım diyorum. Daha önce kurmadım. Videodan bakıp deniycem.
Bu konuyu açtım çünkü varsa tavsiyelerinizi almak istiyorum. Kurumsal bir çizgi oluşturmaya yeni başladık sayılır varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
ExpirE tarafından 29/Kas/16 19:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Bitrix24 çalışanlar tarafında işini görür, türkçe detaylı bilgi için www.sosyalintranet.com adresine göz atabilirsin.
-
ManiakRhifat bunu yazdı
Bitrix24 çalışanlar tarafında işini görür, türkçe detaylı bilgi için www.sosyalintranet.com adresine göz atabilirsin.
Hocam bitrix tüm dosyaları kendi sunucularında tutuyor. Ben serverı kendi ofisimde tutmak istiyorum. Stratejik kurumlar ile yaptığımız işler olduğundan dolayı bu bilgileri yalnızca kendi bünyemizde saklamamız gerekiyor.
-
ExpirE bunu yazdıManiakRhifat bunu yazdı
Hocam bitrix tüm dosyaları kendi sunucularında tutuyor. Ben serverı kendi ofisimde tutmak istiyorum. Stratejik kurumlar ile yaptığımız işler olduğundan dolayı bu bilgileri yalnızca kendi bünyemizde saklamamız gerekiyor.
Self-hosted versiyonu da mevcut. Fiyatlarına buradan bakabilirsin https://www.bitrix24.com/prices/self-hosted.php
-
Hocam biz şirkette M-Files kullanıyoruz. Bak araştır istersen.
-
BaD_BoYs bunu yazdı
Hocam biz şirkette M-Files kullanıyoruz. Bak araştır istersen.
Hocam fiyatı ne teklif istemeden önce bileyim fiyatını. Bitrix24 self hostet 15k ya denk geliyor mesela bu fazla benim için.