Kuyruğunu Kovalayan Kedi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kapıyı ardına kadar açtı… İçeriye bir süre boyunca baktı anlamsızca. Karanlık hölün
    duvarlarını kaplayan kasvetli tabloların üzerinde dolaştı bakışları. Ayakkabıları
    paspasa ağır ağır sürtünürken ağzının kenarından sarkan sigaranın külü eşiğe
    düştü. Sigaranın ateşi yeniden küllerin arasına gömülmeden önce -derin bir nefesin
    etkisiyle- çelik kapının karanlık desenlerini aydınlattı. Usulca girdi içer, kapıyı
    kaparken apartmanın koridoruna fırlattı sigarasını. Paltosunu vestiyere astı. Durdu,
    vestiyere baktı. Eli havada ikircikli bir şekilde ilerleyip geriledi, parmakları titredi.
    Sonunda yenik bir şekilde vestiyerden eskimiş bir atkıyı aldı. Önce iki eliyle sıktı
    atkıyı, sonra burnunu atkıya gömüp uzun uzun kokladı. Başı öne eğildi hafifçe,
    elleri yanına düştü. Atkıyı sol elinde belli belirsiz sıkarak mutfağa geçti. El
    yordamıyla çaydanlığı buldu. Musluğu açıp çok az su koydu. Ocağı yakıp çaydanlığı
    ateşin üzerine yerleştirirken kedinin varlığını fark etti. Dolaptan bardak, kaşık ve
    şeker çıkardı. Isınmış suyu bardağa doldurdu, şekerli attı, ağır ağır karıştırdı.
    Bardağı tezgaha bırakıp eğildi. Kedinin acıklı nâmelerini daha fazla dinlememek için
    alttaki dolaplardan birinden kedi maması çıkardı ve tamamını yere boca etti. Kedi
    iştahla yemeğine saldırırken o, az önce su ısıttığı çaydanlığı ağzına kadar su
    doldurdu ve dökülmüş mamanın yanına bıraktı. Bardağı sağ eliyle kavradı,
    ayaklarını sürükleyerek salona geçti. Kapıya en yakın koltuğa bıraktı bedenini,
    bardaktan fırlayan birkaç damla kaynar su elini yaktı. Bardağı, sigara izmaritleri ve
    küllerle kaplanmış sehpanın bir köşesine iliştirdi. Ceketinin ceplerini sigara paketi
    bulma umuduyla karıştırdı. Sonunda kırışmış bir paket buldu. İçine sıkıştırılmış
    çakmağı ve sigarayı çıkardıktan sonra paketi buruşturup sehpaya attı. Çakmağın
    sesi odayı doldururken, kısacık bir aydınlıkta salon belirdi gözlerinin önünde.
    Duvardaki tabloların kimisi yamulmuş, kimisi düşmüştü. Kitaplık yıkılmış, perdeler
    paramparça olmuştu. Halı sigara yanıklarıyla kaplıydı. Sonra tüm görüntüler belirsiz
    siluetler hâline geldi. Sigarayı sehpaya, bardağın yanına iliştirip atkıyı iki eliyle
    sıkmaya başladı yeniden. Yüzünü atkıya gömerken birkaç damla gözyaşını da
    bulaştırdığının farkında değildi. Atkıyı kalbinin üzerine bıraktı. Sigara ve sıcak
    suyunu içmeye başladı. Kedi geldi, kucağına oturup miskin miskin mırladı.
    Tırnaklarını pantolonuna geçirince hafifçe irkildi. Kedi hemen üzerinden atlayıp
    salonun başka bir köşesine çekildi. Sigarası bitti, sehpaya doğru rasgele fırlattı
    izmariti. Boşalan bardak elinden kayıp koltuğa düştü. Kaşığın sesi karanlıkta
    boğuldu. Elleri göğsünde, atkının üzerine kavuştular birbirlerine. Uykuyu dalarken
    gördüğü son şey kedinin siluetiydi, kuyruğunu kovalıyordu…

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Written by Crimin@l ( Yazmayalı uzun zaman olmuştu be ) :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    criminal ben bu yaziyi okudugumu hatirliyorum ama hala cikartamadim.
    detaylara cok iyi deginmissin eline saglik.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bunu muhtemelen Internet üzerinden göndermişimdir sana under.
    Sağol canım kardeşim, bi aralar betimlemeler üzerinde çalışıyordum...
    O aralıkta Kafka ve Virginia Woolf okuyor olmanın dayanılmaz karanlık etkisine boğulmuş bir hikaye...
    Vermek istediğim "yarım kalmışlık" hissini yaşatıyorsa ne mutlu bana :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yellowstar
    yellowstar's avatar
    Erkek
    güzel aga, gözel :)
Toplam Hit: 809 Toplam Mesaj: 5