Kyocera Taskalfa 180 Toner Dolumu/Tozu Hakkında Yardım
-
Merhaba hocalarım. Okulda buradaki yani yukarıda linkini verdiğim makina var bunun toneri bitti. Buradaki başka makinamızda dolum yapıp sorunsuz kullandığım buradaki toner tozu ile bu makinanın tonerini doldurdum. İlk hata verdi internetten çözümü arayıp bulup hatayı atlattım. Yazıcı çıktı veriyor ancak fotokopi çekilen taraf şeffaf şekilde komple lekeli gibi diğer tarafta da sol kenarda iki parmak genişliğinde dikine komple siyah olarak veriyor. Dolum öncesi herhangi bir sorun yoktu. Ben videodaki yerleri temizledim hatta toner aldığı diğer hazneyide temizledim ancak gene aynı gene aynı.
Sorun benim tahminim toner tozundan kaynaklandı ama emin değilim bu konuda, çözüm için Daha farklı yapabileceğim ne vardır ki? Bu makinadan kullanan varsa hangi tozu kullanıyor? Bu makina hakkında tecrübesi olan varsa bana hangi toneri almam hakkında öneride bulunabilir mi?
-
Scanner camında leke yoksa aşağıdaki videolara bak birde
How to fix Black line issue on Kyocera Taskalfa 1800/2010 printer - YouTube
BLACK LINES, STRIPES printing problem solved | Kyocera taskalfa 1800 ,2200, 1801,2201 | - YouTube
-
kullandigin toner uyumlu degilse dram bozulmustur atik kutusunu bosaltigina emin ol tonerin uyumlu olduguna emin ol ve en en onemlisi maskesoz yapma!
-
Her modelin tozu ayrıdır, tozu boşaltıp uymlu toz almaya bak.
-
Muhtemelen kullandığın toner tozu, senin yazıcınla uyumlu değil ondan dolayı öyle bir sorun yaşıyorsun hocam.
İnternetten toner tozu satan firmalardan birini arayıp sorununu ve yazıcının modelini vs. söyle adamlar sana uygun olup olmadığını söyleyeceklerdir zaten.
Seninle aynı sorunu ben de yaşamıştım, bir türlü anlam verememiştim. Meğer kullandığım toz, benim yazıcıyla uyumlu değilmiş.
Yeni toz aldığımda sorunsuz bir şekilde yazıcıdan çıktı alabiliyorum şimdi.
-
engin01288 toner dolumu sonrasında oldu öncesinde hiç sorun yoktu. Ki senin attığın videodaki gibi temizliğini yaptım fazlasıyla.
cybermole - x-files - CEO Bilen var mı diye burası ve bir başka forumda konu açtım. Muhtemelen tonerde sıkıntı var yeni bu yazıcıya uyumlu toner alıp eskisini boşaltıp tamamen temizleyip yeni toner tozunu doldurup deneyeceğim. Umarım sorunu çözerim.
yorum yazan herkese çok teşekkür ederim -
Hocam ben toneri bu adamlardan aldım, piyasadaki en sağlam tonercilerden bir tanesi olduğunu okumuştum internette.
İstersen yarın adamları cepten bi ara sor, muhtemelen senin de tozla alaklı sorunun olduğu için yazdıramıyorsun.
Çok fazla bozuk tozla deneme yapma, tonerdeki bazı parçaları çizersen çıktılar bozuk çıkmaya başlıyor.
Bir de toner parası ödeme ekstradan..
-
CEO bunu yazdı
Hocam ben toneri bu adamlardan aldım, piyasadaki en sağlam tonercilerden bir tanesi olduğunu okumuştum internette.
İstersen yarın adamları cepten bi ara sor, muhtemelen senin de tozla alaklı sorunun olduğu için yazdıramıyorsun.
Çok fazla bozuk tozla deneme yapma, tonerdeki bazı parçaları çizersen çıktılar bozuk çıkmaya başlıyor.
Bir de toner parası ödeme ekstradan..
Doldurduğum tozun bozuk olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer yazıcıda sorunsuzca doldurup çıktı alabiliyorum. ha gene de farklı daha doğrusu uyumsuz toz kullandığım için sorun verir mi biliyorum. bu hafta konuyu araştıp yeni, uyumlu toner tozu alıp haftaya deneyeceğim
bazı sayfalardan yorumlardan baktığım kadarı ile https://www.poyraztoner.com/ adresinede iyi diye yorumlar yapılmış. Sayfaların birisinden alacağım artık haftaya dener sonucu yazarım buradan.