folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder L-Carnitine Ve Türevi Yağ Yakıcılar Zararlımı ?

L-Carnitine Ve Türevi Yağ Yakıcılar Zararlımı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Merhaba Arkadaşlar,

2 Aydır spor yapıyorum , 1 saat full tempolu koşu , ondan sonra bölgesel hareketler vs.Spora gitmeden 30 dk önce de ultimate'nin yağ yakıcı hapını kullanıyorum 1000mg  faydasını da baya baya görüyorum , aldığım yer günde 2 hap dedi ben 1 kez kullanıyorum abartmaya gerek yok yalnız aşağıda ki haber biraz beni kıllandırdı.Haberde ne kullandığı belirtilmemiş ama muhtemelen yağ yakıcı birşey kullanıyordur.Ne yapmam gerekiyor bu işin ehli arkadaşlar bi yardım etsin kullanmayı bırakıp öyle mi cardioya devam edeyim yoksa eskisi gibi devammı ?
    Varmı zararı vs ..

http://www.mynet.com/haber/yasam/spor-salonunda-korkunc-olum-kamerada-1225553-1

Ignorance is bliss.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pawlow
    Pawlow's avatar
    Erkek

yoğun olarak kardio çalıştığın her durumda ya yakarsın burada muhim olan sık ama az beslenmen yani kan şekerini yüksek tutman sürekli. carnitin vucudun salgıladığı yağ yakımında kullanılan br ürün k.ciğerini yorar ama çok büyük etkisi olmaz tüm kimyasal maddeler gbi ürekli kullanımda birikim yapabilir. zaten kan şekerini sıfırlayıp vucudundaki stokları eritmeden aldığın tabletteki karnitini kullanamazsın. tek tabletle yoluna devam et haftada 4ün üstünde salona gitme gidersende aradaki günlerde sadece koşu bandında hafif tempo kardio çalış. kaslarının dnlenmesine izin ver. iyi beslen mutlaka et makarna sebze yağ bunları dengeli bir şekilde al mutlaka ve mutlaka bir vitamin takviyesine başka özellikle bu durumlarda vucudun vitamin ve mineral dengesi bozulur. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

ben komple bu tür şeylerin kullanılmasına karşıyım, sevmiyorum. zaten spor yapıyorsun spor yaptığın halde, sporda yakacağın yağı haptan mı bekliyorsun? 

ne diyon?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

@pawlow Haftada 5 gün spora gidiyorum sabah ve akşam olmak üzere gittiklerimde de full tempolu koşu yapıyorum.1 ay normal koşu yaptım şuan da l-carnitin ile yapıyorum gerçekten fark oluyor daha uzun süre daha iyi tempoda koşabiliyorum + koştuktan sonra ceset gibi olmuyorum fazla yorgun olmuyorum sanki 1 saat daha koşabilirmişim gibi , beslenmeme zaten çok iyi dikkat ediyorum , yağlı tuzlu şekerli unlu herşeyi kestim konserve ve meyve sularını falanda kestim kendim sıkıp içiyorum .

@Daniel haptan falan beklentisi yok sadece kullandığım zaman yorgunluk hissi vermiyor , baya iyi terlememe sebep oluyor her koşuda min 350 - 400 kalori arası yakıyorum nerdeyse . Ama bu haberden sonra baya tedirgin oldum acaba dedim patlatmasın bizi :)

Schwarz tarafından 08/May/14 10:31 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam zaten mis gibi spor yapıyormuşsun, biraz da yediğine içtiğine dikkat ettin mi tamamsın. Hakkaten gerek yok daha hızlı olsun daha da daha da iyice müthiş hızlı olsun, yağ şöyle olsun kas böyle olsun demeye..

Bir de şu anda yaşın genç hadi iyi gidiyor bedenin tolere ediyor falan, ama bunun 50 60 yaşı da var, karaciğer kalp her zaman lazım insana.

Kardeşim olsan şu öneride bulunurdum: Bırak yağ yakıcı bütün zımbırtıları. Yarım gününü ayır, sabahtan açken hastaneye git, kan tahlili yapsınlar. Açlık kan şekeri, biyokimya (üre, ürik asit, kreatinin..), komple lipidler, enzimler (ALT, AST..), elektrolit (sodyum, potasyum..), hemogram ve tiroid (demir, b vitaminleri, serritin, ST3-4..) hepsine baksınlar. Git bi kahvaltı yap, bi daha git, tokluk kan şekerine de baksınlar. Ondan sonra yolunda gitmeyen, fazla ya da eksik bir şey varsa doktoruna sor ne yapayım diye. Söylediklerini beğenmezsen al eline sonuçları, başka bir doktora daha sor. Kullanman gereken bir şey varsa öyle kullan.

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

@pawlow Haftada 5 gün spora gidiyorum sabah ve akşam olmak üzere gittiklerimde de full tempolu koşu yapıyorum.1 ay normal koşu yaptım şuan da l-carnitin ile yapıyorum gerçekten fark oluyor daha uzun süre daha iyi tempoda koşabiliyorum + koştuktan sonra ceset gibi olmuyorum fazla yorgun olmuyorum sanki 1 saat daha koşabilirmişim gibi , beslenmeme zaten çok iyi dikkat ediyorum , yağlı tuzlu şekerli unlu herşeyi kestim konserve ve meyve sularını falanda kestim kendim sıkıp içiyorum .

@Daniel haptan falan beklentisi yok sadece kullandığım zaman yorgunluk hissi vermiyor , baya iyi terlememe sebep oluyor her koşuda min 350 - 400 kalori arası yakıyorum nerdeyse . Ama bu haberden sonra baya tedirgin oldum acaba dedim patlatmasın bizi :)

spordan 30dk önce enerji içeceği içsen ondan iyidir valla. ya da bir iki çikolota göm. spor yapıyosun gerek yok bence. 

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

1.5 kutu kaldı onlarıda bitiriyim daha kullanmam o zaman :)

@izzmarit  dediklerini dikkate alacağım en yakın zamanda .

Ignorance is bliss.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ben cok kullandım.  Sakatlik olmadi.

Ama bugün birisi ölmüş(mynet),  tarifler lcarnitine gibi geldi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Ben cok kullandım.  Sakatlik olmadi.

Ama bugün birisi ölmüş(mynet),  tarifler lcarnitine gibi geldi.

aynen bende 1 aya yakındır kullandım bi yan etkisini görmüş değilim ama bu görmeyeceğim anlamınada gelmez tabi de ne biliyim içimi bi korku aldı işte 1.5 kutu kalmıştı bitiriyim daha kullanmam diyorum ama 1.5 kutuyu göremeden gitmeyelim :D

Ignorance is bliss.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

L-Carnitine nin hiç bir zararı yoktur ancak fazla tüketimi sivilce yapabiliyor. Şöyleki Daniel-Koo arkadaşım malesef hayatta herşey öyle iyi beslen demeyle olmuyor. 

Gerçekten spor yapan biri ihtiyacı olan şeyleri alması gerektiğini bilir. Sen kalkıp kilo kilo et yiyemeyeceğin için nasil protein tozu takviyesi alıyorsan ( kas yapanları kastediyorum ) 

yağ yakımı ve kilo verimi , incelme içinde L-Carnitine kullanılması gerek fakat. 

1. L-carnitine zaten yine etlerden alınabilen ve spor yapıldıgında vicut tarafından salgılanan birşeydir bizim takviye alarak yaptıgımız yağ yakımını maksimuma çıkarırken enerji seviyesini de yüksek tutmaktır. 

2. Kısa süreli sporlarda L-Carnitine hiç bir işe yaramaz o gün en az 2 saat spor yapmayacaksanız sakın L-Carnitine almayın çünki hiç bir işe yaramaz.

3. Spordan likid ise 15 dk kapsül ise 40dk önce alın.

Etkileri ve faydaları = Vicut ısısını arttırır , uzun süreli sporlarda yağı enerjiye çevirmede vicuda yardımcı olur bu sayede daha az yoruldugunuzu hissedecek ve daha fazla kaloriyi daha rahat yakacaksınız. 

Bünyeniz çok zayıfsa fazla su içmekten bile hastanelik olabilirsiniz. Bazı şeyler bana abartı geliyor , kullandıgınız şeyler 15 günde 30 kilo verdiren o çin işi yosun tabletleri değil. Yine aynı zamanda 2-3 saat spor yapan insanın elektrolit e ihtiyacı vardır bunu powerade yada gatorade ile kolayca sağlayabileceğiniz gibi suda içebilirsiniz. 

Hayatına yeni bir düzen getirecek insanların bazı şeyleri göze alması ve ona göre takviye alması gerekiyor. Doğal ve dengeli beslenmek güzel bir şey ama her ihtiyacınızı yiyerek karşılayacağınızı sanıyorsanız onları karşılayana kadar zaten obez olursunuz.

QfMRKyl.png%20%281268×190%29

hocam bu söylediklerin ap ayrı şeyler,  adam L Carnitine alarak ihtiyacını karşılıyor , spor yapan birinin en son ihtiyacıdır enerji içecekleri veya çikolata felan. Gerek yok dediğin şeyler tam tersi yani kendi söylediklerin. 

Neyse bir süre eğer spor salonuna gidersen yada boadyforumtr ye takılırsan beslenmenin sporun %90 ını oluşturdugunu anlarsın. 

Doğru beslenmek demek ihtiyacın olan şeyleri almak demektir. 

PanxeR tarafından 08/May/14 14:35 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1119 Toplam Mesaj: 10