folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Label In Text İni Değiştirirken Ajax,Querystring Vb. Kullanmaya Gerek Var Mı??

Label In Text İni Değiştirirken Ajax,Querystring Vb. Kullanmaya Gerek Var Mı??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

bir asp.net sayfası düşünelim.sayfada 1 adet label ve 1 adet buton var.Onun dısında normal menüler,resimler falan olsun.Veritabanındada kelimeler var butona basıldıkca bu kelimeler tek tek label ın text ıne yazılsın ben butona bastıkca label da yazan kelime değişsin.

Her butona basıldıgında veritabanı işlemi olmasın diye Önce veritabanından kelimeleri static listeye çekiyorum.Butona basıncada listeden kelimeleri label a yazdırıcam sıra sıra.

Şimdi burda sadece label ın text i değişicek bunu ajax yada querystring gibi bi çözümle halletmek dahamı mantıklıdır?Öbür türlü bütün sayfa server a gidip gelmiş mi oluyor?Bi kullanıcı girince o butona 300-400 kere basıcak mesela. ajax ,querystring falan bu tarz durumlarda kullanılıyodu dimi yoksa yanlıs mı biliyorum.

lrny.app
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ilk veriyi çekme işini sayfa yüklenirken yapabilirsin, ondan sonra javascript kullanarak diziden elemanları alıp gösterebilirsin. yani ne ajax a ihtiyacın var, ne de formu post etmene

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

ama kelimelerin rastgele cıkması lazım o zaman nasıl yaparım sql ile veritabanındamı random sıralasam ? random sıralanması lazım ben onu kod içinde yapıodum mesela 25 numaralı kelime cıktı dıyelım bı daha next yazıyodum yeni bi sayı üretiyorum bakıyodum yeni sayı kullanılmamıssa o sayıya ait kelimeyi yazdırıyodum.

bide arada server a gidip gelsem javascriptteki liste kaldıgı yerden devam edermi???

EDİT = javascript için kitap önerirmisin hocam direk javascript kıtabı alayım dımı jquery kitabı almayayım?

Hannibal_King tarafından 06/Eki/14 12:21 tarihinde düzenlenmiştir

lrny.app
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

random olarak sayı ürettirebilirsin hocam

http://stackoverflow.com/a/14790863/1276061

buradaki örneği kullanabilirsin mesela..

kitap olayını bilmiyorum bana kalırsa gerek yok, internetteki ebooklar, videolar falan yeterlidir javascript için.. jquery i iyi bilmene gerek yok, zaten o da aslında javascript ile yazılı, sadece özelleşmiş. Hazır şeyleri kullanman bir çok işini halledecektir zaten. Senin için önemli olan ajax kullanımı olmalıdır.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

ajax için de bu örnekte gerek yok ama genel olarak lazım olur dıosun dimi hocam

lrny.app
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet hocam ajax önemli baya client side tarafında. bu örneği dediğim gibi javascript ile çözebilirsin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Saol hocam once bi javascript bakayim sonra ajax a bakarim peki bu ornek icin javascripti kullanmadik diyelim , querystring kullansak olurmuydu hani querystringle normal sayfa gondermeyi kiyaslarsak cok farkedermi bandwith kullanimi

lrny.app
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bant genişliğini bilmem de gereksiz bir şey yapmış olurdun bunun için. zaten javascrptin varoluş amacı client tarafında çözebileceğin işleri orada halledeilmektir. senin bu işin de orada hallolurken neden sunucuya yük bindiresin ki?

şimdi derse gidiyorum, bi şey yazarsan uzun bi süre cevap yazamam.. kolay gelsin

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Saol cevaplar icin hocam ben biraz javascript ve ajax bakayim takildigim yerler olursa sorarim yine.

lrny.app
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

hocam sisteme bir üyenin başka üyeye ait kullanıcı adı ve şifreyle girmesini istemiyorum.Site soru-cevap sitesi olucak test cozme sıtesı gbı.Normalde (javascript kullanmayınca)1 adet static değişkenim vardı bu değişkene random sayı atıyodum. Sayım x olsun.

sorular[x].soru;   sorular[x].cevap;  seklınde x e göre soru ve cevap değerlerim vardı.Aynı kullanıcı adıyla baska biri daha girerse aynı session olusturuluyodu.X de static olunca ben yeni soru isteyınce diğer adam x i değiştirirse sorunun dogru cevabı gelmıyodu.Bu sekılde aynı kullanıcı adıyla girilirse sistem işe yaramamıs oluyodu.

Şimdi javascript kullanınca bunu yapamam heralde cunku hersey client tarafında dönücek.Ben adama tek seferde soruları ve cevapları atmıs olucam.Mecburen aynı anda online olmalarını engellemem lazım oda sıkıntılı cunku tarayıcıyı direk kapatırlarsa oturumu kapat yapmazlarsa o işi yapmakta zorlaşıyo.

Bilmiyorum artık nasıl yapsam :(

lrny.app
Toplam Hit: 1407 Toplam Mesaj: 10