folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Laboratuvar Numune Yazılımı Bilen?

Laboratuvar Numune Yazılımı Bilen?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Hocalar sanırım excel de de yapılabilir ancak nasıl yapsam bilemedim. Aslında program halinde olsa daha iyi. Fikir alışverişi yapmak istiyorum sizinle.

Laboratuvara numune geliyor

gelen numuneye yapılması istenilen her deney için numune yapılırkenki verileri kaydettiğimiz kağıtlar var. Bu kağıtlarda Proje adı, Müşteri ismi, pafta ada parsel ve bir kaç bilgisi daha elle yazılması gerekiyor.

Benim istediğim. Numuneye ait bilgileri bilgisayarda bir kez girelim ve bilgileri girilen numuneden istenilen deneyleri seçtiğimizde ilgili deneylerin not alma kağıtlarında otomatik numune bilgileri yazılı olarak çıksın. böylece elde yazma derdimiz olmasın.

ExpirE tarafından 04/Eyl/16 10:23 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Biz kendi yaptırdığımız yazılımı kullanıyoruz hocam, başlangıçta excel ile gider ama sonrasında işler exceli aşıyor numune takip için biz barkod sistemi kullanıyoruz her laba giriş ve çıkışta okutuluyor. 

Excel yerine her laba barkod  okuyucu yerleştirirseniz hangi deney değilde hangi cihazda olduğunu görürsünüz. En azından GC/MS de numune diye bilgin olur

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Hacılar beton ve zemin laboratuvarı mı?

Senin deriğini her müşteri için bir Excel dosyası açacaksın. Dosyayı sayfalara bölecen veriyi ilk sayfadan alacak. Ben öyle yapıyorum mesela zemin için sahadan malzeme alıyoruz ana sayfaya bilgileri yazıyorum likit limit plastik limit proktor elek anayizi organik madde formlarına sadece deney sonucunu yazıyorum.

x-files tarafından 04/Eyl/16 12:43 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı

Senin deriğini her müşteri için bir Excel dosyası açacaksın. Dosyayı sayfalara bölecen veriyi ilk sayfadan alacak. Ben öyle yapıyorum mesela zemin için sahadan malzeme alıyoruz ana sayfaya bilgileri yazıyorum likit limit plastik limit proktor elek anayizi organik madde formlarına sadece deney sonucunu yazıyorum.

Hocam selam nasılsınız. aynı sektördeyiz sanırım :)

kaya ve zemin laboratuvarıyız. 

şu şekilde yapılabilir sanırım siz diyince aklıma geldi.

excel de deney talep formunu bilgilerin aktarılacağı form olarak kullanıcm. proje numune bilgileri ve yapılacak deneyler bu sayfadan aktarılacak.

ancak sıkıntı şu mesela su muhtevası deneyi tutanak kağıdı oldukça küçük. yazdır dediğimde a4 sayfası için fazlasıyla büyük. aynı sayfaya başka deney kağıdı koysam bu sefer eğer altındaki deney seçlili dğeilse sayfanın gerisi yine boş çıkıcak.

o olayı ayarlayamadım düşünemedim buna bir çözüm :S

siz nerdesiniz hocam istanbuldamısınız 

"bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Biz kendi yaptırdığımız yazılımı kullanıyoruz hocam, başlangıçta excel ile gider ama sonrasında işler exceli aşıyor numune takip için biz barkod sistemi kullanıyoruz her laba giriş ve çıkışta okutuluyor. 

Excel yerine her laba barkod  okuyucu yerleştirirseniz hangi deney değilde hangi cihazda olduğunu görürsünüz. En azından GC/MS de numune diye bilgin olur

hocam kullandığınız sistem nedir barkod için ne kullanıyorsunuz biraz aydınlatabilirmisinz?

"bea"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı
    x-files bunu yazdı

excel de deney talep formunu bilgilerin aktarılacağı form olarak kullanıcm. proje numune bilgileri ve yapılacak deneyler bu sayfadan aktarılacak.

ancak sıkıntı şu mesela su muhtevası deneyi tutanak kağıdı oldukça küçük. yazdır dediğimde a4 sayfası için fazlasıyla büyük. aynı sayfaya başka deney kağıdı koysam bu sefer eğer altındaki deney seçlili dğeilse sayfanın gerisi yine boş çıkıcak.

Ben şu anda Ankara'da bir baraj şantiyesindeyim. Burdaki laboratuvarda çalışıyoruz. RCC(SSB - Silindirle Sıkıştırlmış Beton) gövde yapıyoruz. Burda pek zemin işlerimiz yok. Dolgu olarak işte rcc den nükleer aletle yoğunluk ve su muhtevası deneyerini yapıyoruz şantiyenin başında beton dizaynları bir kaç kil dolgu vardı onun deneylerini falan yapmıştık zemin olarak ha birde şalt sahası dolgusu için bir kaç deney yaptık  diğer işler beton kalite kontrol işleri üstad. Su muhtevasını elek analizi yapılacak ise ona iliştirebilirsiniz?

x-files tarafından 04/Eyl/16 16:51 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek
    x-files bunu yazdı
    ExpirE bunu yazdı
    x-files bunu yazdı

Ben şu anda Ankara'da bir baraj şantiyesindeyim. Burdaki laboratuvarda çalışıyoruz. RCC(SSB - Silindirle Sıkıştırlmış Beton) gövde yapıyoruz. Burda pek zemin işlerimiz yok. Dolgu olarak işte rcc den nükleer aletle yoğunluk ve su muhtevası deneyerini yapıyoruz şantiyenin başında beton dizaynları bir kaç kil dolgu vardı onun deneylerini falan yapmıştık zemin olarak ha birde şalt sahası dolgusu için bir kaç deney yaptık  diğer işler beton kalite kontrol işleri üstad. Su muhtevasını elek analizi yapılacak ise ona iliştirebilirsiniz?

Tabi ki hocam. Zemin ile alakalı işerinizle seve seve ilgileniriz. Özelden bilgileri ulaştırıyorum.

"bea"
Toplam Hit: 973 Toplam Mesaj: 7
lab yazılım