Laptoba SSD Takıp Orjinal Win8.1 Kurmak
-
Hocalar merhaba,
Şimdi benim leptopta orjinal win8.1 var (normalde laptobu lisanslı win8 olarak aldıktan sonra update ile 8.1 yaptım). ama altında windows key felan yok. zannedersem win8.1 single language sürümü. ve 500gb normal hdd var. ve bi tane 250 civarı bütçe ayırdığım 120lik ssd alacağım.
Ben buna ssd yi takınca kendi lisanslı windowsunu orjinal olarak kullanmaya devam etmek istiyorum. bunu en kısa ve basit yoldan, driverlar ile uğraşmadan nasıl yaparım? -
Hocam windows u SSD ye kuracaksan eğer crack kullanacaksın yada gidip bir lisans alacaksın.
Veya 2. seçenek lisans kodu ve cd varsa bas formatı, ssd ye win8 kur lisans kodunu gir ve sonra windows mağazada ücretsiz 8.1 e güncelleme yaparsın.
Başka yolu yok.
-
opusdei bunu yazdı
Hocam windows u SSD ye kuracaksan eğer crack kullanacaksın yada gidip bir lisans alacaksın.
Veya 2. seçenek lisans kodu ve cd varsa bas formatı, ssd ye win8 kur lisans kodunu gir ve sonra windows mağazada ücretsiz 8.1 e güncelleme yaparsın.
Başka yolu yok.
HDDnin imajını alıp SSDye atılmazmı? SSDde öyle bi olay mı var ya da biçimmi farklı
-
bunu bende merak ediyorum ya. İlk defa niyetlendim para verdim lisansa lisanslı kullanim dedim ssd alıp takmak istiyorum hemde nasıl yapacam bilemedim :D
-
Mevcut sistemin image ını alıcaksın daha sonra ssd ye Windows kurulum cd sini takıp kurarken orada image ı seçeceğin bir bölüm var çekip basıcan image ı bu kadar basit
-
SeRDaR bunu yazdı
Mevcut sistemin image ını alıcaksın daha sonra ssd ye Windows kurulum cd sini takıp kurarken orada image ı seçeceğin bir bölüm var çekip basıcan image ı bu kadar basit
win8 kurmadım daha önce, kurarken mi soruyor recovery disk var mı diye? laptop ultrabook olduğundan cdrom yok, bellekle halledebilir miyim bu işleri?
-
tam aklımda değil kurarken disk seçimdeN önce veya sonda sol altta
seçenekler var bozulan Windows U tamir etmek için cart curt oradaN seçiliyordu bildiğim kadarıyla
işyerindeyim telden yazıyorum pc başında olsaydım hallederdik de
Windows 8 image yükleme vs diye arat resimli anlatımlarda var zaten
microsoftun sitesinde technet de filan
-
1- komple disk imajı alacaksın, dos ortamında ssdye aktarıcaksın daha sonra işletim sistemi cdsi ile boot onaracaksın
2- windowsun kendi yedekleme programıyla komple yedek alacaksın windows kurulum cdsi ile kuruluma geçmeden onarma menüsünden imajı geri yükle olayı yapacaksın
3- bazı ssd firmaları bunun için shadow copy tarzından bi özellik sunabiliyor onu araştıracaksın
eğer donanım değişikliği nedeniyle etkinleştirme sıkıntısı çıkarırsa skype ile etkinleştirebilirsin orjinal windowsunu
-
Laptopun altında sağında solunda Windows key olmamasının sebebi Windows key,in anakart içinde bios,a gömülü olmasından dolayıdır.
Sen yeni aldığın ssd,ye Windows 8 kur o zaten otomatik olarak key,i girecektir.
Ama yinede sen önlemlerini al.