Laptoba SSD Takıp Orjinal Win8.1 Kurmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba,

Şimdi benim leptopta orjinal win8.1 var (normalde laptobu lisanslı win8 olarak aldıktan sonra update ile 8.1 yaptım). ama altında windows key felan yok. zannedersem win8.1 single language sürümü. ve 500gb normal hdd var. ve bi tane 250 civarı bütçe ayırdığım 120lik ssd alacağım.

Ben buna ssd yi takınca kendi lisanslı windowsunu orjinal olarak kullanmaya devam etmek istiyorum. bunu en kısa ve basit yoldan, driverlar ile uğraşmadan nasıl yaparım?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam windows u SSD ye kuracaksan eğer crack kullanacaksın yada gidip bir lisans alacaksın. 

Veya 2. seçenek lisans kodu ve cd varsa bas formatı, ssd ye win8 kur lisans kodunu gir ve sonra windows mağazada ücretsiz 8.1 e güncelleme yaparsın.

Başka yolu yok.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Hocam windows u SSD ye kuracaksan eğer crack kullanacaksın yada gidip bir lisans alacaksın. 

Veya 2. seçenek lisans kodu ve cd varsa bas formatı, ssd ye win8 kur lisans kodunu gir ve sonra windows mağazada ücretsiz 8.1 e güncelleme yaparsın.

Başka yolu yok.

HDDnin imajını alıp SSDye atılmazmı? SSDde öyle bi olay mı var ya da biçimmi farklı

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

bunu bende merak ediyorum ya. İlk defa niyetlendim para verdim lisansa lisanslı kullanim dedim ssd alıp takmak istiyorum hemde nasıl yapacam bilemedim :D

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Mevcut sistemin image ını alıcaksın daha sonra ssd ye Windows kurulum cd sini takıp kurarken orada image ı seçeceğin bir bölüm var çekip basıcan image ı bu kadar basit

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

Mevcut sistemin image ını alıcaksın daha sonra ssd ye Windows kurulum cd sini takıp kurarken orada image ı seçeceğin bir bölüm var çekip basıcan image ı bu kadar basit

win8 kurmadım daha önce, kurarken mi soruyor recovery disk var mı diye? laptop ultrabook olduğundan cdrom yok, bellekle halledebilir miyim bu işleri?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

tam aklımda değil kurarken disk seçimdeN önce veya sonda sol altta 

seçenekler var bozulan Windows U tamir etmek için cart curt oradaN seçiliyordu bildiğim kadarıyla 

işyerindeyim telden yazıyorum pc başında olsaydım hallederdik de

Windows 8 image yükleme vs diye arat resimli anlatımlarda var zaten 

microsoftun sitesinde technet de filan

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

1- komple disk imajı alacaksın, dos ortamında ssdye aktarıcaksın daha sonra işletim sistemi cdsi ile boot onaracaksın

2- windowsun kendi yedekleme programıyla komple yedek alacaksın windows kurulum cdsi ile kuruluma geçmeden onarma menüsünden imajı geri yükle olayı yapacaksın

3- bazı ssd firmaları bunun için shadow copy tarzından bi özellik sunabiliyor onu araştıracaksın

eğer donanım değişikliği nedeniyle etkinleştirme sıkıntısı çıkarırsa skype ile etkinleştirebilirsin orjinal windowsunu

:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Laptopun altında sağında solunda Windows key olmamasının sebebi Windows key,in anakart içinde bios,a gömülü olmasından dolayıdır.

Sen yeni aldığın ssd,ye Windows 8 kur o zaten otomatik olarak key,i girecektir.

Ama yinede sen önlemlerini al.

Toplam Hit: 1066 Toplam Mesaj: 9