folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Laptop - Masaüstü Bilgisayarı Birbirine Bağlama (Yardım!)

Laptop - Masaüstü Bilgisayarı Birbirine Bağlama (Yardım!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

şimdi arkadaşlar benim masaüstü  bilgisayarım var ve 4 portlu bir modeme sahibim, arkadaşımında laptop u var ve ben bu arkadaşın bilgisayarından veri transfer etmek istiyorum dosya almak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim ?

2- portlu modeme bu arkadaşın bilgisayara nasıl internet vericem ? veya bilgisayarını bu yolla yani portun birini AĞ BAĞLANTISI oluşturark bu arkadaşın bilgisayarından nasıl dosyya çekebilirm...

işin özü arkadaşın laptoptan bilgisayrıma dosya çekeceğim bunu nasıl yapabilirim  modemmim üzerinden mi yoksa başka yolu varmı ? modemdense bunu nasıl yparız zira modemden buna kablo çekeceksem ben bilgisayarımda ne yapmalıyımki iki bilgisayar birbirini görsün... 

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Kablosuz adaptoru varsa laptopun laptaptan ag baglantilarimdan ev ve ofis icin kablosuz ag kur seceneginden ,bu bilgilsayar dogrudan bir modem araciliglyla internete baglaniri sec ,daha sonra masaustu bilgisayardan yine ev ve isyeri agi kur(kablolu) secip bu bilgisayar dogrudan internete baglanir i secip o menudeki yonergeleri izle ,daha sonra paylasilan belgelerime sag tiklayip paylasim menusunden paylasima ac "dosya ve yazici paylasimi" iki bilgisayardada ayni islemi yap ,sonra makinelere restart at ,Ag baglantilarimdan ,workgroup tan ulasabilirsin....veya cross kablo ile 192.681.1.1 -192.168.1.2 ip lerini ver makinelere ,varsayilan ag gecidi olarakta 192.168.1.3 yap ikisinide alt ag maskesini otomatik alacaktir...sonra yine yukarda anlattigim gibi ag baglantilarimdan ag olusturma sihirbazindan internet baglantisi olmayan ag secenegini secip baglayabilirsin...ama ilk anlattigim modem uzerinden daha basittir ,cross kablon yoksa tabi :D .ayrica modem uzerinden port acmana gerek yok ,sadece varsa firewall lari devre disi birakin ...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 4033 Toplam Mesaj: 2