Laptop & Bilgisayar
-
Laptopu evdeki televizyona bağlamak istiyorum ama nasıl halledebiliriz bu işi ? Tv de hdmi girişi falan yok (vestel zeta serisi)
-
çevirici bula bilirsen bağlaya bilirsin
-
Hocam sana zahmet resim, kablo adı verebilir misin?
-
HDMI kablosu olması lazımdı, bilgisayarcılar bilir.
-
Televizyonunuzda HDMI girişi bulunmuyor ise, iki adet kabloya ihtiyacınız var. Bunlardan bir tanesi, ya erkek VGA ya da - bilgisayarınızda var mı bilmiyorum ama - yuvarlak erkek bir giriş ile TV üzerindeki Scart girişini birleştirecek bir kablo. Bu sayede TV üzerinde AV kanalında bilgisayardaki görüntüyü görebileceksiniz. Bir diğer kablo ise bilgisayarınızın kulaklık çıkışı ile TV üzerinde ses girişini (kulaklık çıkışı değil, mikrofon sembolü olabilir) birleştirecek bir kablo. Bu kablo iki parça olması lazım. Birleştirdiğinizde bir ucu Bu sayede de bilgisayarın sesini TV üzerinden duymak mümkün olacaktır. Bütün bunlara Analog TV bağlantısı diyoruz.
HDMI teknolojisi, Analog bağlantılarının kablo yığınlarından kurtardığından ve görüntü/ses gecikmesini ortadan kaldırma özelliği olduğundan daha çok kullanılıyor. Ancak eski sistemlerde durum bu şekilde.
TV ile bilgisayar görüntü bağlantısı yaptığınızda bilgisayarınızda ekran kartınız üzerinden TV'yi görüp klon ekran olarak ayar yapmanızı tavsiye ediyorum.
Hatırlayamadığım veya eksik kaldığım bir husus varsa yardımcı olacak başka arkadaşlar da vardır mutlaka.
RaNGeR tarafından 27/Eki/12 17:55 tarihinde düzenlenmiştir