Laptop Açılışta Siyah Ekranda Kalıyor
-
Hp marka laptop var arkadaşın guncellemeyi yarida kesmiş kapamış sonra açma tuşuna basınca ekran gelmiyo siyah ekranda kaliyo sol üstte bu işaret var -- sonra f2 ye bastim bu ekran çıktı sorin nedir acep

-
Up
-
Windows çökmüş. Format gerek.
-
Ekranda rami test ediyor.
"Güncellemeyi yarıda kestikten sonra böyle olduysa" büyük ihtimal kapanmadan dolayı işletim sistemi dosyalarını doğru okuyamayıp hataya dönüyor bir yerde bir ibnelik var hesabı rami test etmeye sokuyor olabilir donanımla alakalı bir şey olabileceğini sanmıyorum yazılımsal bir sıkıntı olabilir format atmayı deneyin.
-
Hocam, bilgisayarı yeniden başlatın, başlarken F11 tuşuna bas çek yapın. (İnternette HP dizüstü bilgisayarların önyükleme tuşu F11 olarak görünüyor, ilgili menü açılmaz ise birkaç yeniden başlatma daha deneyin ve yine ulaşamazsanız diğer fonksiyon tuşlarını deneyebilirsiniz.) Açılacak ekranda "Güvenli Kip" gibi yazılar görmeniz gerekiyor. Klavyenin yön tuşları ile "Bilinen Son İyi Yapılandırma ile Başlat" gibi bir seçenek olması gerekiyor. O seçeneğe basarak bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer Windows sorunsuz açılırsa sorun ortadan kalkmış demektir. Güncellemenizi tamamlayın ve bir daha güncelleme esnasında bilgisayarınızı kapatmayın.
Şayet işe yaramaz ise resmini attığınız hafıza testinin tamamlanmasını bekleyin ve aynı işlemi tekrarlayın. Sonuca ulaşamazsanız en son ihtimal olarak yukarıda belirttiğim menüden "Ağ Komutu ile Güvenli Kip" seçeneğini seçin. Bu sayede hem güvenli kipe ulaşacaksınız hem de internet bağlantısını kullanabileceksiniz. Eksik olan güncellemeyi buradan yapmaya çalışın, ancak uyarmam gerek: Güvenli Kip'te çalışıyor iken bilgisayarın bazı fonksiyonları kullanılamaz. Bu nedenle güncelleştirme yapılamayabilir. Güncelleştirme yapabilirseniz bitirdiğinizde bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
Eğer hiçbiri işe yaramaz ise format atmanız gerekecek demektir.
edit: imla...
RaNGeR tarafından 09/Nis/16 15:42 tarihinde düzenlenmiştir