Laptop Açılmıyor
-
Arkadaşlar ilk dün yaptı hdd kablosunu söktüm bu ekrandan gitti kabloyu geri taktım yine o ekranda kaldı
Sanırım sorun hddde
Neden böyle bir sorun yaoar bilginiz var mı?

-
boot edemiyo gibi sanki
-
hdd yi başka bilgisayarda takıp test etme şansın varsa et değilse başka hdd takıp formatla
-
eskiden laptoplarda bios ekranı geçer ondan sonra windows yükleme ekranı gelirdi şimdi kendi logosunu gösterirken windowsu yükleyip öyle masaüstünü gösteriyor. Muhtemelen windowsun çökmüş ve açılamıyor. Yanlış hatırlamıyorsam windows 7 ve sonrasında güvenli moda f8 ile giriş kalkmıştı ancak birkaç sefer windows yükleme ekranında reset atarsan otomatik olarak onarım ekranı geliyordu. Eğer otomatik onarım ekranını çıkaramazsan samsungların recovery modu için hangi tuş hatırlamıyorum ona bas açılışta recovery menusu açılır ordan formatlarsın sıfır windows açılır.
Recoveryden önce onarım denersin olmadı recovery yaparsın.
Kurtarman gereken belgelerin varsa hirenbootcd nin usb versiyonunu indrip usb kurma imkanın varsa başka pc de onunla boot ederek dosyalarını kurtarır sonra recovery yaparsın
başka pc ye takarak belgelerini kurtarır ondan sonra recovery yaparsın bu da diğer bir seçenek.
HDDnin bozulma ihtimali windows un çökme ihtimaline göre binde birdir o yüzden recovery format falan dene baktın olmuyor başka hdd ile denemen, bozuk olanı başka pcye takıp hdtune gibi program ile taratıp durumuna bakman ve bozulduğundan emin olman gerekir falan filan...
-
bıraktım 15 dk öyle durdu açılmadı kapadım bida açtım tekte açıldı
demek ki pcyi kapamıcam d: uykuda dursun pc
kapanırsa bırakcam öyle açılır elbet
megada yüklü hocam gerekli dosyalar yani hdd ölse sıkıntı yok
mega key hddde şifresinide hayatta unutmam :D key megada da var
para olsa 60gb felan ssd alcamda yapcak şey yok bu hdd ile takılcam
-
abiler format attım yine devam ediyor sorun başka bir iso denedim bu sefer normalde o windowsu kullanıyordum isosunu 3 aydır felan 0 sıkıntı
ama o sıkıntı yaptı başka iso çaktım buda aynı
pcyi açarken harddiskten tık tık tık böyle ses geliyor bi 20 saniye sonra kesiliyor ses ama değişen şey yok
--
açma sistemini şu açıyorum pc bırakıyorum bi 10-20 dk sonra kapatım birdaha açtığımda açılıyor ama her zaman olmuyor 5/3 açılıyor diyeyim
-
Hdd değiştir hocam o hdd güvenilmez artık.