Laptop Açılmıyor 4510S
-
Normal her zamanki chromeda face vs açıkken birden ekranda görüntü gitti. Müzik açıktı o gitti.(ekran komple gitti, siyah olmadı. ) kapattım. Tekrar açmaya çalışınca açılmadı. Ekrana hiç ışık gelmiyor, klavye ışıkları vs yanıyor ama sanırım bios bile açılmıyor çünkü kapatmaya tekrar basar basmaz kapanıyor. Harddisk veya anakart falan mi yandı sizce? 4 yıllık pc
-
Pilini çıkar bi tak bakalım. Ne olacak.
-
Transistörlerden biri yanmış gibi geldi.
-
whoobay bunu yazdı
Pilini çıkar bi tak bakalım. Ne olacak.
zaten pili bozuktu pilsiz kullanıyordum hocam. Nette ilk bulduğum çözümleri demedim ama ise yaramadı. Elektriği boşaltıp açmak falan. -
Bende buna benzer bi sorunla karşılaşmıştım, harddisk rahmetlik olmuş benim,yeni harddisk taktık düzeldi.
-
TaRuZ bunu yazdı
Transistörlerden biri yanmış gibi geldi.
vay arkadaş adam uzman :)
-
Kardesim oncelikle farkli bir ram ile dene. Ariza devam ederse laptopun harici ekran kartli model ise ekran kartinda, ekran kartin harici degilse kuzey chipsetinde sorun vardir. Ilk soyledigim cozumu kendin deneyebilirsin. Ancak durum ekran kartindan ya da kuzey chipsetinden kaynakliysa chipseti bga rework makinasiyla once isitmak, ariza devam ederse reballing yapmak, hala devam ediyorsa degistirmek gerekecektir. Bunun disinda ariza aramana gerek yok. Goturecegin cogu bilgisayarci bunlari bilmez bilgisayarini kurcalar. Buyuk bga rework yapan yerlere goturmeni tavsiye ederim. Dilersen oturdugun sehre gore bir kac yer onerebilirim. Saygilar
redsox tarafından 25/Oca/14 00:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Cihazda elektirk yükü var sanki
-
redsox bunu yazdı
Kardesim oncelikle farkli bir ram ile dene. Ariza devam ederse laptopun harici ekran kartli model ise ekran kartinda, ekran kartin harici degilse kuzey chipsetinde sorun vardir. Ilk soyledigim cozumu kendin deneyebilirsin. Ancak durum ekran kartindan ya da kuzey chipsetinden kaynakliysa chipseti bga rework makinasiyla once isitmak, ariza devam ederse reballing yapmak, hala devam ediyorsa degistirmek gerekecektir. Bunun disinda ariza aramana gerek yok. Goturecegin cogu bilgisayarci bunlari bilmez bilgisayarini kurcalar. Buyuk bga rework yapan yerlere goturmeni tavsiye ederim. Dilersen oturdugun sehre gore bir kac yer onerebilirim. Saygilar
hocam o kadar anlamıyorum malesef. istanbulda oturuyorum babam işyerine götürecek bakalım.