Laptop Açılmıyor
-
selam beyler. kardeşimin laptopunda bi problem var. power düğmesine bastığımda ekrana görüntü gelmiyor. ve normalde power düğmesine 5 sn basılı tutmamız gerekirken tek tıklamada elektriği kesiyor. bazen de işlemciyle bağlantı kuruyor açılış sesi geliyor ama ekranda görüntü yine yok. böyle 5-10 kere power dan açıp kapatıyorum ve açılıyor.
2. problem işletim sistemi vista. xp ye çevirmek istiyorum fakat ekran karti driveri yok. driver olarak mirage 3 graphics kullanılmış.
yardımlarınızı bekliyorum.kolay gelsin
-
monitor bagla bakalım notebook ekranında mı problem var anlayalım.
-
Kumanaga bunu yazdı:
-----------------------------
ekranda problem olsa hiç açılmazki. 10 15kere power basıp actığımda acılıyor. -
ok kolay gelsin.
-
ya arkadaşım bi konu acıyosn yardım istiyosun ve birisi konuna cvp yazıo ve saçma sapan bişey yazarak cvp yazıosun. monitörün sağlamsa nasıl 10-15 kere acıp kapadıgında görüntü geliyor hem yardım istiyosun bi o kadar da kahnen bir tavırla konusuyosun git sorununu para ver öyle çöz o zaman
-
Kumanaga bunu yazdı:
ewet dogru söylemiş baska bir monıtore bagla vga cıkısından onu bı dene. gene acmazsa bendede oyle bır laptop var servısten yenı geldı ekrankartı bozzuk oldugu ıcın dogal olarak goruntu vermıo ekrankartıda onboard oldugundan dogal olarak anakart arızalı anakart degısecek denıldı -
bende aynını dicektim fakat
,açılış sesinin çıkması gerekir arıza sadece monitördeyse bataryayı tak çıkart dicem ama yapmılındır heralde
xp ye çeviriceksen xp cd sini takmakla işe başlaya bilirsin,
edit
Bura_x hocam garantiye götür fabrika hatası olmuş yenisini istiyom de 0 ile değiştir bence
-
aynı sorunun benzeri bendede var. hp compaq laptop, ekran bazen açılmıyor, 2-3 kere power düğmesinden kapatıp açıyorum ekrana görüntü geliyor. garantiye götüreceğim keratayı
-
daha önce aynı şekilde bir notebook bana tamire gelmişti.. çok uğraşmıştım ama aslında hiç bir sorunu yokmuş.. notebook açmadan bağlı usb var mı ? varsa çıkar (= sorun oymuş.. uzun süre sonra çösmüştüm..