Laptop Açımıyor
-
lenova g570 laptopun köşesinde alt kapağı tutan dişin birisi çıkmış nasıl olduysa bende yerine sokmak için alt kapağı açtım hazır açmışken baktım fan baya bi tozlanmış onuda temizledim başka hiçbir yere dokunmadan kapağı geri kapattım . power tuşuna bastım bilgisayara güç geldi fan çalıştı ancak ekrana görüntü gelmedi ve güç 5 -10 sn ye çinde gitti bu sorun oluştu . internette biraz araştırdıktan sonra statik elektrik sorununun benim sorunuma yakın olduğunu gördüm bununda çözümü olarak ram ve harddiski sökp geri taktığın zaman düzeleceğini söylemişler bende gözümü karartıp sölenenleri yaptım fakat aynı sorun devam etti
yardımcı olabilecek var mı ?
sorun ne olabilir ?
ayrıca o kapağı söken elime sokayım
-
amare bunu yazdıayrıca o kapağı söken elime sokayım
-
hiç laptop açmış değilim ama acaba fanın bağlantısını bi şekilde ayırmış olabilirmisin, işlemci ile yada gpu ile yani soğutma yapamayacak hale getirmekten bahsediyorum
-
Bilgisayarın içini açmadan evvel kalan enerjiyi boşaltmak için batarya ve güç kablosunu çıkarıp bilgisayarın açma kapama tuşuna birkaç kez basmanız gerekirdi.
Kapağı sökün ve hasar gören kablo olup olmadığını kontrol edin. Kapak kapatılması esnasında bazen kablo hasarı olabiliyor. Fan temizlerken fanı sökmeye mi çalıştınız, yoksa yerinde mi temizlediniz, temizlerken hangi işlemleri yaptınız onu da belirtirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışalım.
Alt kapağı sökme konusu sıkıntı değil, sonuçta alt kapağın görevi sökülüp takılmak. Asıl mesele o dişin nasıl çıktığı. Bilgisayar bir yerden darbe almış olabilir veya sizin bilginiz dışında birisi de bilgisayarı kurcalamış olabilir, bunu da incelemenizi tavsiye ederim.
İncelemelerinizi bitirdikten sonra alt kapağı kapatmadan bilgisayarı çalıştırmayı deneyin. Fan sorunu veya herhangi bir problem olursa yazın.
Aslında en güzeli servise göndermenizdir. Çünkü biz burada ne kadar fikir üretirsek üretelim, gözle görmeyince olmuyor bir yerde. Yine de servise göndermek istemiyorsanız yazdıklarımı deneyin, sonucu yazın. Başka şeyler düşünelim.
RaNGeR tarafından 17/Kas/12 03:20 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam o kapak acmalk yada statik elektrik olayi degil.cihaza senin yapacagin birsey yok malesef
-
RaNGeR bunu yazdı
Bilgisayarın içini açmadan evvel kalan enerjiyi boşaltmak için batarya ve güç kablosunu çıkarıp bilgisayarın açma kapama tuşuna birkaç kez basmanız gerekirdi.
Kapağı sökün ve hasar gören kablo olup olmadığını kontrol edin. Kapak kapatılması esnasında bazen kablo hasarı olabiliyor. Fan temizlerken fanı sökmeye mi çalıştınız, yoksa yerinde mi temizlediniz, temizlerken hangi işlemleri yaptınız onu da belirtirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışalım.
Alt kapağı sökme konusu sıkıntı değil, sonuçta alt kapağın görevi sökülüp takılmak. Asıl mesele o dişin nasıl çıktığı. Bilgisayar bir yerden darbe almış olabilir veya sizin bilginiz dışında birisi de bilgisayarı kurcalamış olabilir, bunu da incelemenizi tavsiye ederim.
İncelemelerinizi bitirdikten sonra alt kapağı kapatmadan bilgisayarı çalıştırmayı deneyin. Fan sorunu veya herhangi bir problem olursa yazın.
Aslında en güzeli servise göndermenizdir. Çünkü biz burada ne kadar fikir üretirsek üretelim, gözle görmeyince olmuyor bir yerde. Yine de servise göndermek istemiyorsanız yazdıklarımı deneyin, sonucu yazın. Başka şeyler düşünelim.
usta fanı nasıl temizledim yerinden söktm ama elektrik bağlantısını sökmedim pervanenin aralarını temizledim peçeteyle falan sonra yerine taktım
alt takağın dişinin nasıl çıktığına gelince bilgisayarı bnde başka kullanan olmaz en azından saatlerce oturan olmaz küçük işleri olanlar gelir bakar iderler evde de işyerinde de herkesin bilgisayarı var zaten benim düşüncem lenovanın kasası çok dandik bişey zaten muhtemelen çantaya koyarken falan çıkmış olabilir bazen bilgisayar çok ısınıyodu çıkan dişte fanın olduğu yerdeki o ısınmaya bağlı olarak çıkmış olabileceğini düşünüyorum zaten ttnetten alınan bi üründen de ne kadar randıman beklenebilir k ayrıca lenovada çok dandik alalı 1.5 yıl oldu özellikle son birkaç aydır yetrli randıman alamadım bakalım artık hayırlısı
servise göndersem kaç ayda geleceği belli değil tamirciye versem ne kadar başarılı olacak o da muaallakta
sizce servise mi göndermeliyim yoksa zanaatı iyi bi laptop tamircisine mi vermeliyim ?
-
Eğer ürününüzün garantisi halen devam ediyorsa garantiye göndermenizi elbette tavsiye ederim. Teknik servisi arayarak prosedürü öğrenebilir ve ne kadar zamanda dönüş yapılabileceğini öğrenebilirsiniz sanıyorum.
Ben şahsen dizüstü bilgisayarı servise gönderme taraftarıyım. Kendimin halledeceği işlemleri dahi garantisi devam ederken servise gönderiyorum. Zaten garanti bittikten sonra herşey serbest :) Yeni aldığım dizüstü bilgisayarın iki adet fanı var. İstediğim an kapakları çıkarıp temizleme şansım var ancak aldığım firma ücretsiz olarak yaptığını söyledi, hiç uğraşmayacağım mesela :)