Laptop Alacağım Ama Özel Bir Durum Var
-
Müritler, mürideler merhabayın.
Uzun zamandır kafamda kurguladığım bir olay var. Laptop alacağım ama bazı konularda da çekincelerim mevcut. Örneğin benim bu donanımsal konularda bilgisine ve deneyimine başvuracağım ilk adam mürit amele_2. Kendisine de sordum, tekrar da sormayı düşünüyorum. Öncelikle cihazı aldığımda şöyle bir 3 sene filan ufak tefek problemler hariç; sorun çıkarmasın istiyorum. Birde bu pazar (29.04.2012 ÖMSS) sınavım var ve eğer kazanırsam memuriyet başlıyor ve gerçekten de önümü görmeye başlarım. Fikir almak istediğim noktaları aşağıya tek tek iliştirdim, yorumlarınızı bekliyorum.
- Garanti, teknik servis gibi açılardan hangi markayı seçmeliyim?
- Web tasarımla ilgili bir kaç konuda, dizi film download etme ve online olmayan oyunlar oynamak için kullanmak istiyorum. Hangi donanımsal özelliklere sahip olmalı?
- Ödeme işini kredi kartı ile ve taksitli yapmak istiyorum. Sınav sonuçları benim için önemli. Bir müridimiz benzer bir durumda erken davranmış ve sanırım cep telefonu borcu ödemek zorunda kalmıştı. O yüzden ince eleyip, sık dokuma taraftarıyım ve şuan için gözden çıkardığım/çıkaracağım tutar 1000-1600 TL arası.
- Tahribat'ta Laptop satan firması olan, firmada çalışan var mıdır? Her şeyi kesinleştirdikten sonra müritten alayım para yabancıya gitmesin.
Saygılar
-
onu bunu bilmem ama teknikte dell'den şaşmayacaksın notebook hoparlörü patladı adamlar ertesi gün geldiler yerinde takıp 40 özürü 40 yerden dileyip gittiler birde mousepad getirdiler ertesi gün gelipte yerinde servis sunan hangi firma var ?
-
teknik servisini falan bilmem ama ben lenovo g570 aldım 2 aylık (baya bi ucuza aldım hemde) master collection cs5.5 serisini kullanıyorum banamısın demiyor (birtek dw de sıkıntı var ama oda laptop ile alakalı değil sanırım dw açınca fanlar çıldırıyor şuan zaten dw kullanmıyorum) 24 saat sürekli açık en ufak ısınma sıkıntısı yok azıcık bile :) kablosuz çekim gücü mükemmel shank2 kurum oynadım bi ara ondada hiç sıkıntı yoktu onun haricinde 1080p filmlerde sıkıntı çıkmakdı (120 dk 16 gb) kamera fana değil ses kalitesi güzel ve yüksek şuanda düzenli kullandığım zend studio var hiç problem yaşatmıyor ondada
özelliklere gelince
i5 2410m 2.3 ghz
4 gb ram
ekran kartı 2 gb görünüyor
dediğim gibi neredeyse bedavaya aldığım için aldım beklediğimin çok çok üstünde çıktı makina :) memnumum bunun en büyük sebebide dediğim gibi neredeyse 24 saat çalışmasına rağmen en ufak ısınma yok
edit2: batarya süreside süper bu arada düşük performansda 5 saate yakın bataryadan kullandım maximum performansda 2,5-3 saate yakın gideri var
edit:
http://leptopdunyasi.com/lenovo-g570-i5-2410m-4gb-500gb-1gb-urun56.html
ürün bu bu kadar değermi bilmiyorum ama ben 22 ay garantili ve neredeyse hiç kullanılmamış olarak 550 e almıştım
-
Ben müridlerden birinin kuzeninden aldım, adı volkandı lakin nickini hatırlayamadım şimdi, süper insan süper indirim süper hizmet üçlüsüydü.
Özelden atıyorum sana numarasını. Ankara'da ama gelemesen bile en azından konuşmanı öneririm. Satıcı değil abi gibiydi, ben çok güvendim.
-
onu bunu bilmem de HP, Toshiba dan uzak dur. Kim aldıysa ısınma sorunu var diyor. Arkadaşta hp var yer uçağı bildiğin.
-
gel bana. godumun topaçı
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------gel bana. godumun topaçı
-----------------------------Bebeğim aklımdasın. Bu haftasonu beynine beynine vercem küsküyü merak etme :)