Laptop Anakartı Darbe Alırsa
-
Lanet girsin, aynı konuyu 2 saat önce açtığımı sanıyordum cepten, cok da uğraşmıştım ama ?ipadresidegisti sayfası hayallerimi çalmış haberim yokmuş, tğm yazdıklarım da silinmiş.
Özetle, evde aile bireyleri arasında çıkan bir münakaşa esnasında acer aspire 6920 marka modelli bir laptop yakın arkadaşım tarafından klavyesinin üstüne orta şiddette dokunulmak suretiyle darbe alıyor.
Bilgisayarı açmaya çalışıldığında sankim ekranda güç yokmuşçasına tepkisizlikten başka bir fark görünmüyor, ışıklar, fan vs sağlam açılmış hissiyatı veriyor.
Hasar tespiti yapan bilgisayarcı ise anakartın zedelendiğini, tamir görmesi gerektiğini, izmir merkeze gönderebileceğini, tamirin 100-150 veya anakart değişiminin 500 tl civarına geleceğini söylüyor.
Şimdi burda izmirden bu işi yapabilecek, veya yapan tavsiye edebilecek kimler var?
Bir de notebookuzman.com buradandı, daha önce iş yapan oldu mu ve bu arkadaş -nickini hatırlayamıyorum da sanırım balıklı bişeydi- fiyat verebilir mi?
Teşekkürler, saygılar
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------Lanet girsin, aynı konuyu 2 saat önce açtığımı sanıyordum cepten, cok da uğraşmıştım ama ?ipadresidegisti sayfası hayallerimi çalmış haberim yokmuş, tğm yazdıklarım da silinmiş.
Özetle, evde aile bireyleri arasında çıkan bir münakaşa esnasında acer aspire 6920 marka modelli bir laptop yakın arkadaşım tarafından klavyesinin üstüne orta şiddette dokunulmak suretiyle darbe alıyor.
Bilgisayarı açmaya çalışıldığında sankim ekranda güç yokmuşçasına tepkisizlikten başka bir fark görünmüyor, ışıklar, fan vs sağlam açılmış hissiyatı veriyor.
Hasar tespiti yapan bilgisayarcı ise anakartın zedelendiğini, tamir görmesi gerektiğini, izmir merkeze gönderebileceğini, tamirin 100-150 veya anakart değişiminin 500 tl civarına geleceğini söylüyor.
Şimdi burda izmirden bu işi yapabilecek, veya yapan tavsiye edebilecek kimler var?
Bir de notebookuzman.com buradandı, daha önce iş yapan oldu mu ve bu arkadaş -nickini hatırlayamıyorum da sanırım balıklı bişeydi- fiyat verebilir mi?
Teşekkürler, saygılar
-----------------------------hocam o degilde anlattıklarına göre işlemcinde sorun olabılır aynısı benım masaüstünde başıam geldi anakart dediler yolladım garantiye sorun yok diye geri dönüş yapıldı işlemciyi degiştirdm ve sorun çözüldü bi işlemcisine baktır istersen
-
Merhaba
Şimdi arkadaşım şöyle bir durum var.Baskı aldığında muhtemelen anakart çatlamıştır.Çatlağın tamiri Çok Zor / imkansızdır.Ayrıca çok verimli olmayabilir.Ama yinede detaylı bir şekilde incelemek lazım.Belki çok fazla bir zararı yoktur.
İstanbul şişlide benim yerim.İstersen bir uğra yada kargola
-
aynı durumdayız benim acer de aynısı oldu yolladım bir şikete hasar tespiti yapıcaklar duruma göre yaptırca adamlar 500 lira masraf çıkardı. anakar değişecek dedi. geriye yollayın dedim.
200 250 neysede daha fazlası olmaz yani. parçalar satarım. eğer yaptırabilecek biryer bulursan banada söyle.
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba
Şimdi arkadaşım şöyle bir durum var.Baskı aldığında muhtemelen anakart çatlamıştır.Çatlağın tamiri Çok Zor / imkansızdır.Ayrıca çok verimli olmayabilir.Ama yinede detaylı bir şekilde incelemek lazım.Belki çok fazla bir zararı yoktur.
İstanbul şişlide benim yerim.İstersen bir uğra yada kargola
-----------------------------
Haci hangi ihtimalle yani hasar neyse ne kadara cikar fiyat? 100-150 araligini veren burda yillardir bunu yapan biri oldugundan olmicak bisey soyledigini sanmiyorum. Yanina gelemem izmirdeyim de, kargosu nasil oluyor laptpplarin? Bi de yolda hasarlanmasin :) Darbe direk klavyenin ustune gelmis -
Hocam 100-110 usd bir masrafı çıkar olursa.ama tabi bakmak lazım hasar durumuna göre yapılabilir de yapılmayabilirde.
Güzel bi kolide kargo yaparsın sorun olmaz