Laptop Batarya Hücresi Ve Xiaomi
-
Beyler dün gece bir halt yedim.
Dizüstünün batarya hücrelerini değiştirmek amacıyla. bir adet http://www.dx.com/p/xiaomi-10400mah-usb-mobile-power-source-bank-w-4-led-indicators-silver-white-311565#.VFTWmhYl1dg
ve iki adet LG pil sipariş ettim http://www.dx.com/p/lg-18650-2600mah-rechargeable-battery-grey-2-pcs-317678#.VFTcjBYl1dg
23+9 dolardan 31 DOLAR ödedim. (Türkiye'de en dandik pil 11 tl * 6 + kargodan 70 TL) Peki niye aldım?
Şimdi laptop'umun bataryası yaklaşık 30 dk gider hale geldi. 6 hücreli 11.1V 4000mah orjinal bataryası var. Bataryanın içindeki hücreleri değiştirmeyi düşünüyorum bu aldığım pillerle. Piyasadan 0 muadil batarya alayım diye düşündüm bir ara. %99'unda dandik piller var. Samsung pil var diyorlar ama hikaye. Zaten 70TL den ucuzada yok. En iyisi kendim kaliteli pil ile değiştirmek diye düşündüm.
Ancak değiştiremezsem pilleri atmamak için xiaomi almak daha mantıklı geldi. İçinde 4 tane lg pil var diye biliyorum. Ama 18650 türü endüstriyel pil mi bilmiyorum. Sıkıntım Xiaomi , 18650 endüstriyel pil mi var yoksa farklı mı? 4 tane olduğunu biliyorum ve muhtemelen 18650 dir diye direk sipariş geçtim.
Batarya hücrelerini değiştirirken vereceğiniz tavsiyeler var mı? Ürün muhtemelen 1-1,5 ay sonra elimde olacak.
Bildiklerim :
1-)Bataryanın EEPROM'undan voltajı eksik etmiyeceğim ki kendini iptal etmesin
2-)Pilleri lehimlerken çok az ısıtmam gerekiyor ki zira pilin ömrü azalmasın (Bunun için bir yöntem var mı?)
3-)Piller doluyken mi yoksa boşken mi değişim yapmalıyım. (Gerek yeni takacağım piller gerek eski piller)
Bilmediğim birşey veya tavsiye edebileceğiniz bir yöntem varsa sevinirim.
-
kısa ve öz düşündüğün olmayacak ve muhtemelen 2 side ( hatta 3. sü olarak laptopun ) götünde patlayacak :) Neden ? diye soracaksın şimdi ama anlatmaya başlarsam uzun sürer muhtemelen anlamazsın anlasanda inanmazsın :)
bu kadar uğraşacağına alsaydın adam gibi bir pil..
faturalı 2 sene garantili 80 lira...En azından faturan var bozuldugu zaman dersin senden aldım bunu arızalandı. ( ki zaten çinden getirdiğin pilin garantiside yok )
3 kuruş kar edeceğim diye 30 kuruş zarar etmeye gerek yok...
http://www.laptopbataryamerkezi.com/
-
swordfish bunu yazdı
kısa ve öz düşündüğün olmayacak ve muhtemelen 2 side ( hatta 3. sü olarak laptopun ) götünde patlayacak :) Neden ? diye soracaksın şimdi ama anlatmaya başlarsam uzun sürer muhtemelen anlamazsın anlasanda inanmazsın :)
bu kadar uğraşacağına alsaydın adam gibi bir pil..
faturalı 2 sene garantili 80 lira...En azından faturan var bozuldugu zaman dersin senden aldım bunu arızalandı. ( ki zaten çinden getirdiğin pilin garantiside yok )
3 kuruş kar edeceğim diye 30 kuruş zarar etmeye gerek yok...
http://www.laptopbataryamerkezi.com/
Niye patlayacak? Mantıklı bir açıklama yaparsan niye inanmayayım?
Şimdi bu sitedeki bataryaların ya da diğer sitelerdeki bataryaların içindeki pil hücreleri ne kadar kaliteli? Sıkıntı burada. Arkadaşımda aldı aynı laptop a muadil pil(gittigidiyordan). Pil 4 ay sonra neredeyse yarı performansa düştü. O da faturalıydı ve garantiliydi. Ama garantide full performans çalışacak diye birşey demiyor ancak pil şarj tutmazsa garanti kapsamına giriyor. 1.5 dolarlık pil hücreleri koyuyorlar sonra veriyorlar muadil pil, garantili diye. 4 Ay sonra yarı performanlar çalıştıktan sonra ne anladım garantide. Orjinal piline 180TL veririm en azından içim rahat eder. Şu an kullandığım pil gibi 6 sene kullanırım
İçindeki pilin kalitesi önemli.
Patlama olayını çok araştırdım. Evet dandik pillerde patlama oluyor ve verimli olmuyor ancak xiaomi'nin orjinalinde (ki dx.com da satılan orjinal) kalitesiz pil olmadığı için sıkıntı yok. LG'nin pillerinin kötü olacağını sanmıyorum. Çinden getirilen LG pilde Türkiye'de satılan LG pil hücreside bana göre aynıdır ikiside LG Chem. tarafından üretiliyor.
Ki amacım zaten burada kar etmek değil. Uzun ömürlü bir iş çıkarmak. Yeni pil alıp 5-6 ay sonra yarı performans kullandıktan sonra bir anlamı yok.
6 senedir laptop'u kullanıyorum ve orjinal pili hala en az 30dk gidiyor. İçinde samsung 18650 pil hücresi var.
He çalıştıramama ihtimalim var mı? Ya da performanslı şekilde kullanamama ihtimalim? VAR!
EEPROM eğer sayaçlı ve belirli cycle üzerinde, üstünde devre sarjını kesiyorsa (güvenlik için) zaten boşa uğraşacağım bunu biliyorum. Ama en kötüsünde xiaomi'nin yedek bataryasını kullanırım. İki tane pil elime kalır. Türkiye'de xiaomi'nin o bataryası 65 TL. Ki hertürlü karda oluyorum.
DrKill tarafından 01/Kas/14 19:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Perpada Pilci var birsürü pil var swordfish bilir bence istanbuldaysan gidip bir iki adet al dene uzaktan almana gerek yok.
eger dogru sistemi yaparsan çalışır ama xomi nin pili bence olmaz bende aynı ürünün philips i var 1 ay oldu ilk aldigim gibi degil çünü bu ürünleri çok kullanırsan kalitesi düşüyor gücü düşüyor -
ottomanmurat bunu yazdı
Perpada Pilci var birsürü pil var swordfish bilir bence istanbuldaysan gidip bir iki adet al dene uzaktan almana gerek yok.
eger dogru sistemi yaparsan çalışır ama xomi nin pili bence olmaz bende aynı ürünün philips i var 1 ay oldu ilk aldigim gibi degil çünü bu ürünleri çok kullanırsan kalitesi düşüyor gücü düşüyorDandik batarya hücresi kullanıyorsa patlaması bile olası.
Şunu not olarka ekliyim
http://www.instructables.com/id/Renew-Your-Laptop-Battery/

Change Your Laptop Battery cells instead of buying expensive new battery..