Laptop Batarya Pil Değişimi Olurmu?
-
bataryanın icini açsak icindeki pilleri değiştirme şansımız varmı acaba ? gogleden biraz inceledim.yapanlar var.
-
Yapılır.Sonuçta içini açtığında görüceksin, içinde birbirine lehimli birsürü lityum iyon pil ve bir devre kartı var.Aç içini aynı model -tercihen daha yüksek mah- pil satın al aynı şekilde birbirine lehimle kapa iş görür.
-
bataryanın içinde küçük bir devre var. Eğer o devreye giden akım kesilirse (kesin değil her devrede yok) devre yeni pil alsanda kullanmanı engelliyor. Hatta şöyle birşeyde var bazı firmaların devrelerinde sayaç var mesela 500 dolum bitim olduysa devre ne şarj ediyor nede deşarj . Yani yeni hücreleri taksan bile işe yaramayabilir. Çok meşakatli ve çok şans işi diyebilirim. İnş yaparsın kolay gelsin.
-
-
DrKill bunu yazdı:
-----------------------------bataryanın içinde küçük bir devre var. Eğer o devreye giden akım kesilirse (kesin değil her devrede yok) devre yeni pil alsanda kullanmanı engelliyor. Hatta şöyle birşeyde var bazı firmaların devrelerinde sayaç var mesela 500 dolum bitim olduysa devre ne şarj ediyor nede deşarj . Yani yeni hücreleri taksan bile işe yaramayabilir. Çok meşakatli ve çok şans işi diyebilirim. İnş yaparsın kolay gelsin.
-----------------------------hocam benim pil 1 aydır dediğin gibi galiba pilin üzerinde çarpı var ama bakınca %100 dolu yazıyor fişi çekince pc de kapanıyor yani buna arkadaşın dediği gibi pil değişimi yapamıyormuyuz
-
yapılabilir ama % 100 olur diye birşey yok.Artı tehlikeli bir işlem ileride patlama çatlama yangın çıkartma bile oalbilir.50 lira kar etmektense hem kendini hem bilgisayarını tehlikeye atma derim.
HAngi model ise yardımcı olmaya çalışırım
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------yapılabilir ama % 100 olur diye birşey yok.Artı tehlikeli bir işlem ileride patlama çatlama yangın çıkartma bile oalbilir.50 lira kar etmektense hem kendini hem bilgisayarını tehlikeye atma derim.
http://www.notebookuzman.com/notebook-batarya/
-----------------------------
casper goremedim hocam ? -
blackseaboy28 bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------yapılabilir ama % 100 olur diye birşey yok.Artı tehlikeli bir işlem ileride patlama çatlama yangın çıkartma bile oalbilir.50 lira kar etmektense hem kendini hem bilgisayarını tehlikeye atma derim.
casper goremedim hocam ?
-----------------------------Tam modeli nedir kardeşim casper ? yada batarya kodu var mı
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------blackseaboy28 bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
casper goremedim hocam ?
-----------------------------Tam modeli nedir kardeşim casper ? yada batarya kodu var mı
PC suan bende degil ama bataryasinda sorun var hemen bitiyo.bide kabloda sorun var onunlada ilgileniyomusun? sana sonra pm ile bilgi veririm. -
blackseaboy28 bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------blackseaboy28 bunu yazdı:
swordfish bunu yazdı:
casper goremedim hocam ?
PC suan bende degil ama bataryasinda sorun var hemen bitiyo.bide kabloda sorun var onunlada ilgileniyomusun? sana sonra pm ile bilgi veririm.
-----------------------------Kabloda derken adaptördemi