Laptop Bataryası Öldü Garantiye Girermi?
-
arkadaslar simdiye kadar aldıgım iki casper marka laptop umunda bataryası garantısı bıtmeden bozuldu( bozulmaktan kastettıgım onceden ort 2saat dayanıyosa sımdı 20 dk falan zor dayanıyo pil) garantıye göndersem yeni pil verırlermı Ayrıca bana geldıgınde wısta yukluydu xp yaptım sorun olur mu sımdıden tesekkurler
-
bataryaların garantisi alındıgı andan itibaren 6 aydır
kullanmasan bile 6 ayı geçince garantisi biter
-
uyanıklık yapıp bataryasız çalıştıracaktın.. her zaman batarya kullanmasaydın ömrü biraz daha gider. Bataryalar şarj olup boşaldığı için sürekli ömürler kısıtlıdır ve senin ki de bu durumdadır. Ve bu olay garanti kapsamı dışındadır. İstiyorsan yenisini alırsın.. onu da sürekli laptopda takılı bırakma.. işletim sistemi konusuna gelince. Parçaların garantisi gitmez ama windowsun açılmaz yada işletim sistemiyle alakalı bir problem olursa o zaman onlar bakmazlar ve garanti dışındadır. Sadece sistem garantisi yok, parça garantisi vardır
-
hocam bılgılendırdıgın ıcın sagol nerden baksan 150 ytl meretler
-
hocam masustu pc de var bende pc yı yanımda tasımam gerektıgı için aldım laptopu zaten bataryasızkullanmam mumkun degıl o yuzden tesekkurler
-
çakma bataryalar var piyasada, ancak çin malları ürünlere dikkat et, patlama riskleri vardır.. hele hele laptop dizindeyse erkekliğini de kaybedersin. bataryaların pahalı olmasının senin gibi sebebi kullanıcının eli mahkum.O yüzden sokuyorlar :) yapacak bireşey yok yani. yeni batarya alacaksan burayı oku..
http://cephaber.blogcu.com/uzun-omurlu-batarya-icin_9920731.html
+
http://www.teakolik.com/dizustu-pil-ve-adaptor-kullanimi-lityum-ion-batarya-bakimi-uzun-omurlu/
-
Türkiye'de satılan her elektronik ürünün ve parçasının asgari 2 yıl garantisi vardır.
Bu yüzden şansını deneyebilirsin, tamamen Casper'ın ticari çingenelik seviyesine bağlı.
Eğer bu şarjların böyle olması alışılageldik bir durumsa (Ki ben bu tarz durumlar yaşamadım bu saate kadarki laptoplarımın herhangibirinde)
Değiştirmez, yol ekstrem bir durumsa değiştirir.