folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Bios Pili Çıkarsa Sorun Çıkarmı

Laptop Bios Pili Çıkarsa Sorun Çıkarmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar bir arkadaşım rica etti konuyu açtım.

Asus Anakart leptobunda  harddisk yanmış adam da 

Bios pilini çıkarttım demiş

" ahcı0 port eror hatası veriyordu "  Diyor çocuk.

Bios Pili çıkarmı ?  Çıkarsa  sorun olurmu ? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

Bios pili bilgisayarımızı kapattığımız andan itibaren bilgisayarımızın saati bios üzerinden konulan şifre gibi ayarlarımızın sabit kalmasını sağlar. Bilgisayarımızın biosuna şifre koyduk bunu unuttuk ne yapmalıyız. Diye bir sorunla karşılaşırsanız bios pilini söküp belli bir süre bekleyip tekrar taktığımızda bilgisayarımız bu şifreyi unutmuştur ve açılışta şifre sormayacaktır

yani kısaca hocam bios şifresi, bios ayarlarını ve saati unutur sadece o kadar. bi sorun olmaz.

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek
    Forever_Piratebay bunu yazdı

Bios pili bilgisayarımızı kapattığımız andan itibaren bilgisayarımızın saati bios üzerinden konulan şifre gibi ayarlarımızın sabit kalmasını sağlar. Bilgisayarımızın biosuna şifre koyduk bunu unuttuk ne yapmalıyız. Diye bir sorunla karşılaşırsanız bios pilini söküp belli bir süre bekleyip tekrar taktığımızda bilgisayarımız bu şifreyi unutmuştur ve açılışta şifre sormayacaktır

yani kısaca hocam bios şifresi, bios ayarlarını ve saati unutur sadece o kadar. bi sorun olmaz.

paşam onu biliyorum da.

Harddiskle dorudan yada dolaylı yoldan bi akrabalığı ilişkisi varmıdır ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

bios pilini çıkartırsa bilgisarın her bataryası bittiğinde yada fişten çıktığında 

saat ve tarihi windowstan tekrar ayarlamak gerekir

bilgisayar açılışta F1 hatası verir yada ona benzer bir hata

örnek olarak : bilgisayarın saatini ayarlamak için F1 e bas devam etmek için F2 ye bas gibi

onun dışında sorun olmaz

her bios ayrı ayrı uyarılar verır buda bılgısayarın dügmesine bastıgın andan otomatik açılmasını engeller

illaki F tuşlarından brine basmanı ister

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

Bence harddiskle tek ilgisi biostaki boot ayarlarıdır. Başka bişey olamaz.

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    ruhii bunu yazdı
    Forever_Piratebay bunu yazdı

paşam onu biliyorum da.

Harddiskle dorudan yada dolaylı yoldan bi akrabalığı ilişkisi varmıdır ?

HAyır hocam herhangi bir etkisi yoktur bios pilinin harddiske.

En olmadı bios pilini taksın tekrar biosa girip harddisk bölümünden baksın hddyi görüyormu diye, belki sıfırlandığı için ilk seferde görememiştir. Bide biostan AHCI yerine ide yi seçsin bi öyle denesin.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliss
    aliss's avatar
    Erkek

Bakın ismim Samet 
     asus n61vg laptop kullanıcısıyım  laptopdaki anakart ilk seagate 320GB sata hdd sonrasında samsung 320 gb sata hdd yaktı sürekli hdd yakıyordu sonrasında biosda 1 2 hata öngörüldü
    1.hata - AHCI port 0 device eror 2.hata - replace and backup uzunca bir hata geldi . ilkinde bıos a girip sata modu ide mod a aldım sonrasında başka bir hata daha aldım bıosun security bölümünde 
    WARNİNG adı altında yabancı kelimeler yazıyordu türkçesi sistemin yakında bozulup bilgisayarın kapanacagını söylüyordu
    biosu n tüm ayarlarını defoult ladım (0 ladım) menüden yaptım bu işlemi bios upgrade etmedim sonra bi hdd daha takdım kullanılmamış . buna sistem kurdum fakat sistem geldiğinde direkt olarak karşıma yereldisk  (sabit disk ) in arızalı çabuçak yedekleme işleminde bulunmam gerektiğini söyleyen bir uyarı geldi sonra o hdd 'de yandı .bir elektronikciye  götürdüm 
    bios yada ios çipi denilen yerin değiştirilip tamir edildiği söylendi bana hdd takdım sistemi kurdum bir skıntı yok ama bios menüsündeki warning yazısı halen sabit fakat bilgisayarda hiç bir anormallik yok menüdeki uzun warning yazısından başka 

aliss tarafından 13/May/13 16:23 tarihinde düzenlenmiştir

burası dolacak.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Velespit Kampçısı
    ruhi
    ruhi's avatar
    Erkek

Sorun çözüldü Şöyle ki; 

Bios Ayarları daima Default da olmalı ve, 

ayriyetten açılışta boot  harddisk de olmalı.

Toplam Hit: 2124 Toplam Mesaj: 8