Laptop Da 2. Ekran Sorunu Lütfen YARDIM
-
Merhaba arkadaşlar ben laptop a vga girişinden 2. bir ekran takıyorum. Normal olarak çalışıyor fakat benim sorunum tektığım ekran da tam ekran film actıktan sonra diğer ekranda işlem yapınca yada fare ile bir yer tıklayınca 2.ekran tam ekrandan cıkıyor. Neden böyle yapar uzman arkadaşlar ilgilenir ise sevinirim.
Şimdi den Teşekkürler.
-
kimse yok mu yahuu?
-
sorununu tam anlayamadım hocam. daha açık anlatabilirmisin? yardımcı olmaya çalışayım.
-
dostum 2 ekrana farklı farklı görüntü veremiyorum bu 1. 2 ise 2. ekranda tam ekran yapıp diğer ekranda başka işlem yapamıyorum tam ekrandan cıkıyor film.
-
ekran kartının yazılımı ile ilgili olabilir güncellemeni tavsiye ederim.
-
ilk ekrandaki cözünürlügü diğer monitör kaldırmıyo ola bilir
-
bedizci bunu yazdı:
-----------------------------
dostum 2 ekrana farklı farklı görüntü veremiyorum bu 1. 2 ise 2. ekranda tam ekran yapıp diğer ekranda başka işlem yapamıyorum tam ekrandan cıkıyor film.
-----------------------------İkinci sorunun için yazıyorum ki zaten bu normal bi durum değil mi? İkinci ekranı ilk ekranın devamı gibi kullanıyorsun. İkinci ekranda film tam ekranken birinci ekranda bir işlem yaptığında ikinci ekranın tam ekrandan çıkması gayet normal. Aynı durum bende de oluyor. Bu yüzden pencereyi büyüterek vlc de tam ekrana yakın olarak izliyorum.
İlk ekranda da zaten lazım ne varsa onlar görüntüleniyor.
ps: yanlış biliyor olabilirim. Başka bi mürit açıklık getirir...
-
şimdi bu tip çoklamalarda 2 durum vardır. biri klonlama biri uzatma.
klonlamada, ekrana verdiğin görüntü neyse diğerindede aynı görüntüyü alrsın. burada eğer sorun çıkıyorsa, çözünürlük uyuşmazlığı olabilir. denemelisin.
ikinci durumda yani uzatmada, iki tane monitörü yan yana düşün, ve masaüstün bu iki monitörde tek parça olması halidir. bu durumda sen eğer laptobun ekranında full ekran yapıp uzatılmış kısma atıyorsan gene çözünürlük farkından full olmaz. genelde ilk hangisi ise orda full olduğu için uzatılmışta fullersende direk laptoba atacağını düşünüyorum. birincil-ikincil monitör ayarlarını değiştirip, televizyonda full ekranyaparsan bu sorunu aşarsın sanırım. yapmak 2 dakikalık iş ama anlatmayı becerememiş olabilirim :)