Laptop Ekran Arızası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2015
    Erkek

    Merhaba forum,

    Bende 7-8 yıllık bir laptop var. Samsung marka. Son zamanlarda laptopu açmak için düğmeye bastığımda laptop çalışıyor ama ekran karanlık kalıyor. 10-15 denemeden sonra ancak laptopu açabiliyordum. Taa ki dün akşama kadar hiç olmayan bir şey oldu. Aşağıdaki görüntü geldi laptopa. Bazen açılıyor, çalışıyor. Bazen çalışırken bu şekle giriyor, bazen de direk bu şekilde açılıyor.

    Nette biraz araştırdım galiba ekran kartı sorunu diyorlar. Bilgisi olan yeşillendirirse ağzını bal yemiş huriler yalasın inşallah. 

    :)


    "Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Önce flex kabloya bakmak lazım. Kapak kapanıp açıldığı için zarar gelmiş olabilir


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Muhtemel harici ekran kartı var ise onun işlemcisinden kaynaklanıyor. Anakarta lehimli olur. O lehimler ısınma soğunma sonrası bir süre sonra lehim kalkar, irtibatı kesilir. Görüntüde böyle sıkıntılar çıkar. Cihaz ısındığı zaman genleşmeden dolayı lehim iletim sağlamaya başlar bazen tamamen sorunsuz çalışır bazen böyle ekrana bozuk görüntü verir. Bu hasara göre değişiyor. BGA cihazı ile yeniden lehimlenmesi lazım. Bir ihtimal saç kurutmayla güzelce ısıtırsan düzelir ama küçük  bir ihtimal. Büyük ihtimal düzelse de ileride yine bozulur. İdare etsin diyorsan söküp makine ile ısıtıver.  İşini görüyorsa uzun süre devam etsin istiyorsan da işini bilen bir tamirciye götür 250-500tl arası ver. tamir etsinler. Uzun süre kullanırsın yine.


    İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2015
    Erkek

    Eyvallah. Top benden çıkacak demek ki. Keşke yazılım hatası olsaydı. Donanımı çözmek biraz maliyet istiyor. Teşekkür ederim hocalar.

     


    "Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
Toplam Hit: 603 Toplam Mesaj: 4
ekran arızası