Laptop Ekran Kartı Önerisi
-
arkdaşlar bu işi iyi bilen arkadaşların bana bilgi vermelerini rica ediyorum. laptop alacağım. laptopumda oyun vs. için hangi ekran kartını almalıyım.
Bu olaylar çok karmaşık bir sürü model var.varsa elinde ekran kartı sıralamaları gibi bir döküman paylaşabilir misiniz.
eyw.
-
Ati Hd 3650 :) Benim Laptopumda var Açamadığı Oyun yok.)
-
bu konu 3761845972843 kez açılmıştı
-
Arkadaşım, sana dizüstü bilgisayarlarda nVIDIA ekran kartlarının olduğu modelleri öneririm. ATI ekran kartları çok fazla enerji çeker, bu nedenle şarj ömrünü azaltır. nVIDIA ekran kartları ATI kadar performans veremese de sağlam olduğu modeller var. Ayrıca ATI ekran kartlarına nazaran daha az enerji kullanır.
Dizüstü bilgisayar alacaksan; sana öncelikli tavsiyem, Türkiye üzerinde sağlam servis ağı olan markalardan seçmen. Benim marka olarak önereceklerimi sıralayacak olursam; Toshiba, ASUS, HP...
Bunun yanı sıra; bilgisayarını ne için kullanacaksan o özelliklere göre bir model seç. Dizüstü bilgisayarlarında masaüstü bilgisayarlarına nazaran çok daha zor parça değişimi oluyor. Bu nedenle ne için aldığını düşün ve ona uygun özelliklere sahip bir model seç. Unutma onu sen kullanacaksın, sonradan cefasını çekme
Ben dizüstü alabilmek için 3 sene bekledim, sonunda ASUS F3SV aldım. Çok da memnunum.Sen marka-modeli belirle ve ne amaçla aldığını buraya yaz. Biz de seçimini değerlendirelim. Böylesi daha uygun olacaktır.
Kolay gelsin...
-
ranger çok saol dostum. ben asus m51sn ye bakıyorum.
Intel Core 2 Duo Processor 2.5 GHz 800MHZ T9300.
Ekran kartı Nvidia Geforce 9500M GS 512MB EKRAN KARTI.
Bu nasıl sizce? ekran kartı yeterli midir oyun vs. için.
Her geçen gün yeni birşey çıkıyor ama aldığım laptopun çok da kısa süreli olmasını istemiyorum.
Şimdiden saoln.
Not: Hispanic gözüm ben bu sitede senden çok daha tecrübeliyim emin ol.Açtığım konu kurallara aykırı değil canım kardeşim.
-
arkadaşlar şu iki ekran kartından hangisi daha iyi? war mı fikri olan*???
1. ATI HD 3650 512 MB EKRAN KARTI
2. Nvidia Geforce 9500M GS 512MB EKRAN KARTI
hangisi daha iyi sizce?
-
Arkadaşım, bana sorarsan kesinlikle ATI HD 3650 512 MB EKRAN KARTI daha iyi. Ancak, bir dizüstü bilgisayarda tavsiye etmem. Nedeni; bir ekran kartı ne kadar performans veriyorsa, o denli enerji tüketir. Yani; ATI ekran kartlı bir dizüstü bilgisayar alırsın ancak şarj zamanını uzun tutamazsın. Bu ekran kartını hangi modellere koyuyor bilmiyorum ancak muhtemelen şarj ömrü fazla değildir.
Öte yandan; Nvidia Geforce 9500M GS 512MB EKRAN KARTI, performansı bakımından ötekinin performansına çok yakın. Ayrıca ATI kadar enerji tüketmez. Yani; bilgisayar bataryadan çalışıyorken daha uzun süre açık kalır.
Belirtmek istediğim bir husus da, sıcaklık. Masaüstülerde çok fazla sorun olmayan sıcaklık, yeri geldiğinde dizüstü bilgisayarlarda çok sorun olabiliyor. Parçaların ne kadar ısındıklarını ve ne kadar sıcaklık yaydıklarını incelemedim ancak tahminimce; ATI daha fazla ısınacak. Bu da alacağın dizüstü bilgisayarının fanını zorlayabilir.
Benim şahsi tavsiyem; dizüstü alacaksan nVIDIA, masaüstü alacaksan ATI al. Ama takdir edersin ki bu işler böyle yürümüyor. Daha önceki mesajımda sen dizüstü modeli belirle biz de yorum yapalım demiştim. Dizüstü bilgisayarları toplama alamazsın. Masaüstü alır gibi parça sormaktan ziyade model verirsen daha uygun olacaktır.