Laptop Ekran Kartını Yükseltebiliyor Muyuz?
-
arkadaşlar başlıktanda anlaşılacagı gibi laptopta ekran kartını yükseltebiliyor muyuz ram da böyle bir olay var ama ekran kartında nasıl oluyor. demek istediğim mevcut ekran kartının yanına bi tane daha takalım değil onu çıkartıp yerine daha iyisini takabiliyormuyuz. ve taktıgımızda paylaşımlı ekran kartını paylaşımsız yapabiliyor muyuz?
-
bıldıgım kadarıyla yukseltemıyosun gecenlerde asus yada baska bı marka hatırlamıyorum harıcı ekran kartı takmak ıcın bıseyler cıkarmıstı ama cok pahalı oldugunu bılıyorum
-

Yükseltebiliyorsun hocam..Lakin nerde ne şekilde bulabilirsin o konuda bi fikrim yok.
-
bulsan bıle astarı kılıfından pahalıya gelır
-
Genel olarak degistirilemiyor.Fakat bazi modellerde degistirme imkanin var dell birde sanirsam acerin eski modellerinde bu mumkundu..
Birde eger senin makinada mxm slotu varsa degistirebilirsin..
Edit : Focalin mesajindaki resimde bir mxm modulu goruyoruz...
Bu arada bilgisayarinin markasi ve modeli nedir ?
-
Focal bunu yazdı:
-----------------------------

Yükseltebiliyorsun hocam..Lakin nerde ne şekilde bulabilirsin o konuda bi fikrim yok.
-----------------------------ben sana bunun yüksek modelini getiriyim hocam tak makinaya calıstır mı sence?
neyse editliyim postumu laptop ekran kartı yükseltilmio su mantık olabilio bazı kart modelleri bazılarına uyuyabilo fakad toshiba a200 ekran kartını acer a takamazsın ama mesela acerlara bazılarınki uyuyo ama 256 ise 256 512 ise 512 takılıo hane gidip onu yükseltemezsin varsa böle bi teknoloji ben bilmiorum demektir ama benim bildigim kadarı ile yok.
ekran kartı fiyatları 180 tlden baslar.
daha ucuza düşürebilirsin fakad ısıtılmıs falandır.
yani kısaca yükseltilmiyor yükseltiliyor diyen adamla deneyebiliriz parcaları ben getircem
-
fujitsu simens laptopun markası nasıl olur mu dersiniz?
-
sirri bunu yazdı:
-----------------------------anlamadım:S
onlarında bazı modellerinde ekran kartı var hatta cogu modelinde var
-
the_behulder bunu yazdı:
sirri bunu yazdı:
-----------------------------hadi bakalım biligisayarcıları bi dolaşıyım ben yarın :D kazık yemesek bari :)
-
sirri bunu yazdı:
the_behulder bunu yazdı:
sirri bunu yazdı:
-----------------------------hadi bakalım biligisayarcıları bi dolaşıyım ben yarın :D kazık yemesek bari :)
-----------------------------ne aradıgını bana söle ben yardımcı oliyim sana.
edit: kafam güzel ya k bakma anlamadım simdi çözdüm meseleyi sende laptop var ve bu laptopun ekran kartını yükseltmek istiosun ama o olmaz işte fijitsuda böle bi sey yok dai yada baska bi modelde yok dai olsa biz yapardık ya nie gdip delidana gibi karaköy kadıköy m köy perpa ekran kartı arayalim bi model için gider uygun olanı takardık yani benim elimde suanda bi kac tane ekran kartı var fijitsu bi makinam var hepsinii denemişimdir olmamıstır olmazda zaten farklı seyler acerlarda uyum saglıo bazılarında mesela acer la fijitsu aynı modeli kullanıo daha dogrusu benzio zaten kartlar birbirlerine takıosun calısıo falan filan.