Laptop Fan Temizliği
-
Meraba müridler.. Laptop 6 senelik Toshiba A110-195 bugüne dek hiç fan temizliği yapılmadı... Yaz da geliyor, sıcaklık geçen yaz 85 civarlarındaydı. Biraz da performans sorunu yaşıyorum.. Bu nedenlerle fan temizliği yapmaya karar verdim.
İnternette biraz araştırdım da Toshiba'lar için bu olay zormuş fana ulaşmak için klavyeyi sökmek gerekiyormuş. Bunun haricinde fana deliklerden süpürge ile hava çekilip, saç kurutma makinesi ile hava üflenebilirmiş ancak yönü çok önemliymiş.Kolayca temizlemek için ne yapmalıyım?
-
-
hava alttan girer yandan çıkar.. alttan ağzını daya hayvan gibi 2 3 kere üfle.. tamamdır.
-
Hiç riske girmeden işi bilen birine vermek daha mantıklı ama illa ben yapacam dersen youtube videoları işine yarayabilir.
Nibun tarafından 10/Haz/13 13:51 tarihinde düzenlenmiştir -
bende kışın aldığım laptopu sökesim var. fanı temizlemek için.
lenovolarda toz temizleme modu var ama görmeden inanmıyorum temizlediğine :D
garanti canımı sıkıyor yoksa 40 kere sökerdim :D
-
Bende Acer Aspıre 5920G kullanıyorum fanı küf tutmuştu :D Tornavida bulamadım bıcakla açtım temizledim :O... Fön makinasıyla yan taraftan bas havayı :D
-
motor tamircilerinde olan hava tabancası ile
havayı üflediği ızgaradan içeri fısssssss fısssssss pııısssssss pıs psı pıssssssssssssssssss fışşşşşşş pısırpısırrrrrrr fıssssssssssss
yap havayı çektiği yerden bütün pislikler çıkar
laptopu açmaya gerek yok
-
En güzel temizliği açarak yaparsın, zaten o kadar süre çalışmış pc nin termal macunlarınıda yenileme vakti gelmiştir
-
hocam laptobun için hiç acmak istemiyorsan yapacağın şey; alt kısımdaki bütün delikleri bantla kapat acık kalmasın, yandaki ızgaraya da daya süpürgeyi 2-3dk boyunca çeksin temizler. tabi fanı söküpte temizlemek gibi olmaz ama işe yarar. hem zor birşey değil ztn korkmayın bu kadar. nette belki servis kitapcıgı vardır onu bulursan sökmeyi fln gösterir onda. dell lerde fln oluyor mesela netten bulabilirsin pdf