folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptop Fan Ve İç Temizlik (İstek)

Laptop Fan Ve İç Temizlik (İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    th317
    th317's avatar
    Erkek

beyler 17 inç laptopuma fan alcam. laptop gevur şeysi gibi yanıyo. içini temizletmem gerek, fanına fln baktırcam bakır donanımını falan yeniletcem. sizce bana kaça patlar bu işler? eski laptopumda aynı sorun yüzünden anakartını yaktı. bundada aynı şey olsun istemiyorum. fikirlerinize açığım.

Duyuyor musun yeğen??? Suyun sesini duyuyor musun?? Yapamam diyordun. Gücün yetmez sanıyordun... Anlarlar, yaptırmazlar, bir daha yenerler diye korkuyordun. İmkansız diyordun... Ama suyun sesini duyor musun yeğen?? Deniz sonunda yarıldı; bize sadece içinden yürümek kaldı......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

elektrik süpürgesinin ağzına en küçük ince koltuk arası temizleme aparatını tak, bilgisayarın adaptörü takılı olmasın ve bataryayı da sök, 5 dk kadar bekle, süpürgeyi nereye dayayacağını biliyorsun zaten :) en yavaş devirde çalıştır, sonra giderek hızlandır bir kaç kez tekrar et bu oldukça rahatlatacaktır. İllaki servis alacaksan Laptop sök kapa işlemi 30 usd den başlar, tornavida izi yada kasada görüntüde en ufak bozukluk işi yapanın amele olduğunu gösterir. Servise götürmeden önce ısı değerlerini gösteren bir video çek kendi sesin de olsun, sonra servis verdik diye tornavida vurmadan geri dönerse gözlerine sokarsın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

elektrik süpürgesini dene arkadaşın dediği gibi. olmadı hava kompresörüne tut tanıdık birinde yada sanayide bulabilirsin. öyle servisle falan uğraşacaksan yüz küsür liralara da çıkar bakır donanımı falan da zor değişirirsin sanmıyorum öyle bişey yapacaklarını, temizleme işini kendinde yapabilirsin yarın pazar elinde boşsa bütün gününü harcayarak benim gibi onla uğraşabilirsin. tornavida setin, plastik tutacaklar ve el becerisi gerektiriyor biraz. ilk defa yaparken kesin bir yerlerini kırarsın da birkaç seferden sonra alışıyor insan. dissambly videoları falan var, bilgisayarının marka modelini yaz dissambly olarak arat açma toplama videoları çıkar, model aynı olmayabilir ama aynı serilerin açılması hepsi aynıdır, yada servise ver ne biliyim artık, tozlandığını düşünüyorsan servislik bişey yoktur yazık parana. aç kendin fanları da kaliteli makina yağı ile yağla olur biter temizce.

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

yns_berk bunu yazdı:
    -----------------------------

elektrik süpürgesini dene arkadaşın dediği gibi. olmadı hava kompresörüne tut tanıdık birinde yada sanayide bulabilirsin. öyle servisle falan uğraşacaksan yüz küsür liralara da çıkar bakır donanımı falan da zor değişirirsin sanmıyorum öyle bişey yapacaklarını, temizleme işini kendinde yapabilirsin yarın pazar elinde boşsa bütün gününü harcayarak benim gibi onla uğraşabilirsin. tornavida setin, plastik tutacaklar ve el becerisi gerektiriyor biraz. ilk defa yaparken kesin bir yerlerini kırarsın da birkaç seferden sonra alışıyor insan. dissambly videoları falan var, bilgisayarının marka modelini yaz dissambly olarak arat açma toplama videoları çıkar, model aynı olmayabilir ama aynı serilerin açılması hepsi aynıdır, yada servise ver ne biliyim artık, tozlandığını düşünüyorsan servislik bişey yoktur yazık parana. aç kendin fanları da kaliteli makina yağı ile yağla olur biter temizce.

kompersörü hava çıkışına yaslayarak kesinlikle çalıştırma! basınç cihazının hassas parçalarına zarar verebilir, elektrik süpürgesinin çekiş gücü dışında bir şey deneme.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

yns_berk bunu yazdı:

kompersörü hava çıkışına yaslayarak kesinlikle çalıştırma! basınç cihazının hassas parçalarına zarar verebilir, elektrik süpürgesinin çekiş gücü dışında bir şey deneme.

kompresörün de bir edebi adabı var tabi doğru söylüyorsun da faydalıdır psu'larda falan kullanıyordum işlemci fanlarında bayağı etkiliydi. sanayi tipi büyük olanlardan değil de aşağıdakinden olabilir

S-LINK%20SLX-BL800%20800W%20KOMPRESÖR

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

konusu açılmışken acer 5739 kullanıp da fanını sökebilen beri gelsin.kasanın altına sabitlemişler çıkmıyor lanet.kasayı sökmek lazım onu da sökemedim.internette bakmadığım yer kalmadı dissassembly videosu/fotoğraflı anlatımı onu bırak yazılı anlatımı bile yok biyerlerini kırmamak için zorlamadım fazla.

eskiden alt kapağı çıkarır fanı karşımızda bulurduk 2 dakkada söküp temizleyip takardık yerine bu ne arkadaş

http://kocaer.me
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

o6u2 hacı benim laptopun fanı da öle önce açma kapama paneli çıkıyor sonra ekranı ayırıyorsun daha sonrasında klavye ayrılıyor en son kasa çıkıyor fana ulaşıyorsun :S

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

önerim :

elektrik süpürgesi sac kurutma makinası yada kompresör bunların hiç birini cihaz sökülmemişken deneme .

istiosan cihazına full bakım yaparım işte fan temizlenir silikonları yenilerim sonra termal macunu sürerim uygun fiyata fan almak istersen alimuyum fanda verebilirim bakım işini 50 liraya yaparım sonuc olarak onla en az 1 saat ugrasmam gerekeck o kadar fan almak işstersende bende kaliteli fanlar var 40 liradan verebilirim onu daha kafanda bi sey varsa yapabilirim firmam mecidiyeköyde.

selametle.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

swordfish bu konuda yardımcı olabilir sana tahribatın kral laptopçusu :D

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 2466 Toplam Mesaj: 9