Laptop Format Sorunu
-
acer aspire 5100 modeli bir laptop um var format yaparken hata verdi ve format yarida kaldi (yeni nesil laptoplar cd siz formate oluyor) baska bir format cd si ile formatlamaya calistim formatin en sonunda hata verdiii ne yababilirim bir fikir verirseniz sevinirim sagolun
-
ne hatası verdi keşke onu belirtseydin
xp cd si ile formatlamayı denesene.Eğer diskin bozuk ise o yüzden formatlamamış olabilir.
xp cd si ile formatlayamadıysan, kendine bir başlangıç disketi oluştur ya da boot cd. internetten format.com adlı dosyayı arat ve onunla format atmayı dene.Bunu yapabilmen için windows konsolunda olmaman gerek.Salt ms dosta olman gerek.İşte o yüzden başlangıç disketi/boot cd ye ihtiyacın var
-
Ya biliyorum onları baslı basına ıskence o laptoplar. Baska bır cd ıle format atarsan drıverlerı yedeklemedıysen drıver sorunu yasıyorsun. Ertanın dedıgı gıbı baska bır cd ıle fd dısk ve format at sonra kendı cd sını kullan duzelmesı lazım
-
baska bir xp cd si ile format yaptim zaten kendisinin format cd leri yok....laptopun beyninin bir bolumu format icin ayrilmis....windowsa gecmedigi icin o bolumude kullanamiyorum xp cd si ile format atincada yuzde 98 e gelince bir dosya bulunamadi die hata verio
-
ummeti_bela bunu yazdı:
-----------------------------
acer aspire 5100 modeli bir laptop um var format yaparken hata verdi ve format yarida kaldi (yeni nesil laptoplar cd siz formate oluyor) baska bir format cd si ile formatlamaya calistim formatin en sonunda hata verdiii ne yababilirim bir fikir verirseniz sevinirim sagolun
-----------------------------hoca aynı lap top, 5101ANWLMi kullanıyorum.aynı sorunu bende yaşıyorum.harddiski ikiye ayırdıysan ikisinide sil tekrar böl.yalnız birini biçimlendir ötekini
windowsu kurduğunda biçimlendir.ben öyle yapmıştım sanırım :S başka bir şey de yapmış olabilirim.bi dene olmazsa hatırlamaya çalışırım...
şimdilik hatırladığım bu kadar...edit : bende çoğu zaman direk pc yi kapatıyordu. hata verdiğini hatırlamıyorum..
-
dosya bulunamadı diyosa cd bozuk kardeşim başka bir xp cd siyle dene
-
en iyisi bir ms-dos başlangıç disketi oluştur ve orjınal bir xp cd si ile format atmayı dene
cd ile format atmazsa cd yi değiştir yine de olmazsa oluşturduğun başlangıç disketi ile format atmayı dene
olmazsa büyük ihtimal hard diskte sorun vardır ama disketle olması lazım her halukarda
-
o uyarı cıktıgında gözat deyip istenilen dosyayı cdnin icinden sectin mi? benimki öyle olmustu bir keresinde. ve bahsettigimi yaptıktan sonra formata devam etmişti??
-
baska bir xp cd si ile formatladim.... sonda recovery cd sini takin dior bu sekil bir cd elimde mevcut deil......... nasil temin edebilirimmm........ laptopu kapattim sabah acin ca NTLDR is missing press any key to restart!!! yazisi cikti ne tusun herhangi birine tuslayinca ayni yazi deismio....
-
ntldr hatası bazı sistem dosyalarının olmaması yüzünden çıkar, bu da demek oluyor ki eksik kurulum yapmışsın. Kendine farklı bir xp cd si bul. www.phazeddl.com dan indirebilirsin (türkçe bulman zor orda)
eğer format da yine hata veriyorsa fdisk ile tüm bölümleri silip tekrar oluşturman gerek. Bunun için google dan fdisk i iyi bir biçimde öğren.Video/Görüntülü anlatımlar var.
Fdisk ten tüm bölümlerini sil sonra bölerek oluştur. O zaman sorun çıkmaz
Kolay gelsin