Laptop Format Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ummeti_bela
    ummeti_bela's avatar
    Erkek
    acer aspire 5100  modeli  bir laptop um var  format  yaparken hata verdi ve format yarida kaldi (yeni nesil laptoplar cd siz  formate  oluyor)  baska bir format cd si ile formatlamaya  calistim  formatin en sonunda hata verdiii    ne yababilirim bir fikir verirseniz sevinirim sagolun

yok biSi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

ne hatası verdi keşke onu belirtseydin

xp cd si ile formatlamayı denesene.Eğer diskin bozuk ise o yüzden formatlamamış olabilir.

xp cd si ile formatlayamadıysan, kendine bir başlangıç disketi oluştur ya da boot cd. internetten format.com adlı dosyayı arat ve onunla format atmayı dene.Bunu yapabilmen için windows konsolunda olmaman gerek.Salt ms dosta olman gerek.İşte o yüzden başlangıç disketi/boot cd ye ihtiyacın var

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Ya biliyorum onları baslı basına ıskence o laptoplar. Baska bır cd ıle format atarsan drıverlerı yedeklemedıysen drıver sorunu yasıyorsun. Ertanın dedıgı gıbı baska bır cd ıle fd dısk ve format at sonra kendı cd sını kullan duzelmesı lazım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ummeti_bela
    ummeti_bela's avatar
    Erkek
    baska bir  xp cd si ile format yaptim zaten kendisinin format cd leri yok....laptopun  beyninin bir bolumu format icin ayrilmis....windowsa gecmedigi icin o bolumude kullanamiyorum xp cd si ile format atincada  yuzde 98 e gelince bir dosya bulunamadi die hata verio

yok biSi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

ummeti_bela bunu yazdı:
    -----------------------------
    acer aspire 5100  modeli  bir laptop um var  format  yaparken hata verdi ve format yarida kaldi (yeni nesil laptoplar cd siz  formate  oluyor)  baska bir format cd si ile formatlamaya  calistim  formatin en sonunda hata verdiii    ne yababilirim bir fikir verirseniz sevinirim sagolun
    -----------------------------

hoca aynı lap top, 5101ANWLMi kullanıyorum.aynı sorunu bende yaşıyorum.harddiski ikiye ayırdıysan ikisinide sil tekrar böl.yalnız birini biçimlendir ötekini
    windowsu kurduğunda biçimlendir.ben öyle yapmıştım sanırım :S başka bir şey de yapmış olabilirim.bi dene olmazsa hatırlamaya çalışırım...

şimdilik hatırladığım bu kadar... 

edit : bende çoğu zaman direk pc yi kapatıyordu. hata verdiğini hatırlamıyorum.. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar3535
    zinar3535's avatar
    Erkek
    dosya bulunamadı diyosa cd bozuk kardeşim başka bir xp cd siyle dene

ZİNAR KERE ZİNAR
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

en iyisi bir ms-dos başlangıç disketi oluştur ve orjınal bir xp cd si ile format atmayı dene

cd ile format atmazsa cd yi değiştir yine de olmazsa oluşturduğun başlangıç disketi ile format atmayı dene

olmazsa büyük ihtimal hard diskte sorun vardır ama disketle olması lazım her halukarda

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek
    o uyarı cıktıgında gözat deyip istenilen dosyayı cdnin icinden sectin mi? benimki öyle olmustu bir keresinde. ve bahsettigimi yaptıktan sonra formata devam etmişti??
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ummeti_bela
    ummeti_bela's avatar
    Erkek
    baska bir xp cd si ile formatladim....  sonda recovery cd sini takin dior bu sekil bir cd elimde mevcut deil.........  nasil temin edebilirimmm........ laptopu kapattim  sabah acin ca  NTLDR is missing press any key to restart!!!   yazisi cikti ne  tusun herhangi birine  tuslayinca ayni yazi deismio....

yok biSi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

ntldr hatası bazı sistem dosyalarının olmaması yüzünden çıkar, bu da demek oluyor ki eksik kurulum yapmışsın. Kendine farklı bir xp cd si bul. www.phazeddl.com dan indirebilirsin (türkçe bulman zor orda)

eğer format da yine hata veriyorsa fdisk ile tüm bölümleri silip tekrar oluşturman gerek. Bunun için google dan fdisk i iyi bir biçimde öğren.Video/Görüntülü anlatımlar var.

Fdisk ten tüm bölümlerini sil sonra bölerek oluştur. O zaman sorun çıkmaz

Kolay gelsin

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 4345 Toplam Mesaj: 10