Laptop Formatlamak?
-
babamın pc si windows 7 bir lap top orjinal windowsu var. Fakat sanıyorum satın alınırken verilmiyordu cd? bundan emin değilim. elimizde bir cd yok. Yıllardırda format atmadık.
Şimdi nasıl format atıp sıfırlayabiliriz pc yi.
birde 5 adet dvd var kurtarma diski yazmışlar üstüne. lap topa hiç format atmadım yeni işletim sistemi kurmadım. o yüzden bir sorayımd eidm yedek alıp başlıcam birazdan.
orjinal olamsı önemli çünkü banka hesapları emeklilik cart ı curtu hep ordan yapıyor
-
Hocam keşke markasini belirtseydin.Toshiba Lenovo samsung gibi markalar hdd ye bi recovery bölümü koyuyorlar. Sen sadece oraya girip yeniden kurulmasini sagliyorsun ve bilgisayar ilk alindigi gune dönüyor. Kurtarma cd lerini bosver onlar bildigim kadariyla coktugunde sistemi onarma amaçlı işe yarıyor. Sen markayi belirt elimden geldigince yardimci olurum
-
packard bell markası modeli gerkliyse sorayım onuda hamen
-
5 tane dvd varsa sistemin kurulu halinin imajı vardır onun içerisinde.. tabi yinede görüp bakmak gerekir
-
olabilir kurtarma diski yazıyor. fabrika ayarlarına döndürme diye birşey varmış sanırım f tuşana basın diyor pc başalrken fakat reaksiyon alamaıdm ben
-
Buradan istediğin Windows indir : http://www.tahribat.com/Forum/Windows_XPVista78_Full-197010
Sonra Rufus isimli program ile iso dosyasını göster usb'ye kursun. Bilgisayara tak ve yeniden başlat. Party let's go.
-
packard bell recovery management programını çalıştırıyorsun hocam.Açılan ekranda GERİ YÜKLE seçeneğini seçeceksin. ikinci gelecek ekranda SİSTEMİ TAMAMEN FABRİKA AYARLARINA YÜKLE seçeneğini seçeceksin.Çıkan uyarıya evet diyorsun.Sonra sana bütün verileri silicem haberin olsun dicek sende tamam diceksin.Ondan sonra ileri ileri ileri diceksin yükleme başlayana kadar ve gelen bütün uyarıları onaylıcaksın.Sonra windows bütün driverler ve uygulamalar yüklenmiş bir şekilde açılacak.Yani bilgisayarı ilk aldığın güne dönüceksin.Kolay gelsin
edit: Bilgisayar açılmıyorsa packard logosunu gördüğünde ALT+F10 tuşuna basmanla yine recovery management programını çalıştırmış olursun
enesshn18 tarafından 06/Tem/15 16:05 tarihinde düzenlenmiştir -
enesshn18 bunu yazdı
packard bell recovery management programını çalıştırıyorsun hocam.Açılan ekranda GERİ YÜKLE seçeneğini seçeceksin. ikinci gelecek ekranda SİSTEMİ TAMAMEN FABRİKA AYARLARINA YÜKLE seçeneğini seçeceksin.Çıkan uyarıya evet diyorsun.Sonra sana bütün verileri silicem haberin olsun dicek sende tamam diceksin.Ondan sonra ileri ileri ileri diceksin yükleme başlayana kadar ve gelen bütün uyarıları onaylıcaksın.Sonra windows bütün driverler ve uygulamalar yüklenmiş bir şekilde açılacak.Yani bilgisayarı ilk aldığın güne dönüceksin.Kolay gelsin
edit: Bilgisayar açılmıyorsa packard logosunu gördüğünde ALT+F10 tuşuna basmanla yine recovery management programını çalıştırmış olursun
hallettim aynen bu şekilde oluyormuş sağolun