Laptop Formatlamak?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

babamın pc si windows 7 bir lap top orjinal windowsu var. Fakat  sanıyorum satın alınırken verilmiyordu cd? bundan emin değilim. elimizde bir cd yok. Yıllardırda format atmadık.

Şimdi nasıl format atıp sıfırlayabiliriz pc yi.

birde 5 adet dvd var kurtarma diski yazmışlar üstüne. lap topa hiç format atmadım yeni işletim sistemi kurmadım. o yüzden bir sorayımd eidm yedek alıp başlıcam birazdan.

orjinal olamsı önemli çünkü banka hesapları emeklilik cart ı curtu hep ordan yapıyor

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

Hocam keşke markasini belirtseydin.Toshiba  Lenovo samsung gibi markalar hdd ye bi recovery bölümü koyuyorlar. Sen sadece oraya girip yeniden kurulmasini sagliyorsun ve bilgisayar ilk alindigi gune dönüyor. Kurtarma cd lerini bosver onlar bildigim kadariyla coktugunde sistemi onarma amaçlı işe yarıyor. Sen markayi belirt elimden geldigince yardimci olurum

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

packard bell markası modeli gerkliyse sorayım onuda hamen

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

5 tane dvd varsa sistemin kurulu halinin imajı vardır onun içerisinde.. tabi yinede görüp bakmak gerekir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

olabilir kurtarma diski yazıyor. fabrika ayarlarına döndürme diye birşey varmış sanırım f tuşana basın diyor pc başalrken fakat reaksiyon alamaıdm ben

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Buradan istediğin Windows indir : http://www.tahribat.com/Forum/Windows_XPVista78_Full-197010

Sonra Rufus isimli program ile iso dosyasını göster usb'ye kursun. Bilgisayara tak ve yeniden başlat. Party let's go. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

packard bell recovery management programını çalıştırıyorsun hocam.Açılan ekranda GERİ YÜKLE seçeneğini seçeceksin. ikinci gelecek ekranda SİSTEMİ TAMAMEN FABRİKA AYARLARINA YÜKLE seçeneğini seçeceksin.Çıkan uyarıya evet diyorsun.Sonra sana bütün verileri silicem haberin olsun dicek sende tamam diceksin.Ondan sonra ileri ileri ileri diceksin yükleme başlayana kadar ve gelen bütün uyarıları onaylıcaksın.Sonra windows  bütün driverler ve uygulamalar yüklenmiş bir şekilde açılacak.Yani bilgisayarı ilk aldığın güne dönüceksin.Kolay gelsin

edit: Bilgisayar açılmıyorsa packard logosunu gördüğünde ALT+F10 tuşuna basmanla yine recovery management programını çalıştırmış olursun

enesshn18 tarafından 06/Tem/15 16:05 tarihinde düzenlenmiştir

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    enesshn18 bunu yazdı

packard bell recovery management programını çalıştırıyorsun hocam.Açılan ekranda GERİ YÜKLE seçeneğini seçeceksin. ikinci gelecek ekranda SİSTEMİ TAMAMEN FABRİKA AYARLARINA YÜKLE seçeneğini seçeceksin.Çıkan uyarıya evet diyorsun.Sonra sana bütün verileri silicem haberin olsun dicek sende tamam diceksin.Ondan sonra ileri ileri ileri diceksin yükleme başlayana kadar ve gelen bütün uyarıları onaylıcaksın.Sonra windows  bütün driverler ve uygulamalar yüklenmiş bir şekilde açılacak.Yani bilgisayarı ilk aldığın güne dönüceksin.Kolay gelsin

edit: Bilgisayar açılmıyorsa packard logosunu gördüğünde ALT+F10 tuşuna basmanla yine recovery management programını çalıştırmış olursun

hallettim aynen bu şekilde oluyormuş sağolun

Toplam Hit: 636 Toplam Mesaj: 8
lap top