folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Garantisindeki Karmaşıklık

Laptop Garantisindeki Karmaşıklık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

selam müridler hemen konuya girmem lazım

16 veya 17 ağustos 2011 tarihinde hepsiburada.com üzerinden hp marka laptop aldım

laptopu bana sağlayan bayinin adı "mersa elektronik /mersasistem"

2013 yılı şubat ayında ben laptopu garantiye gönderdim fazla ısınma hdd de problem ve hoparlörlerin bozuk olmasından dolayı. Laptop "HP nin kendi garanti servisinde tamir edilip" geri yollandı.

Şimdi sıkıntı şu . Laptopta yine aşırı ısınma , touchpad te dengesiz çalışma ve bataryasının çok uzun süre dayanmaması (bu hep vardı ama değiştirmezler diye sormamıştım) gibi sıkıntılar var. Hpnin sitesine mail atıcaktım böyle böyle sıkıntılar var diye. Garantinin bittiğini gördüm. 

Mail atamadığım için şikayetvar.com a yazmak zorunda kaldım. Bu sabah aradılar HP den , eğer faturanızda aldığınız tarihi gösterebiliyosanız bize yollayın garanti süresini uzatalım dediler, peki dedim hemen laptop kutusundan fatura diye bulduğum şeyi tarattım yolladım (sevk irsaliyesiymiş fatura değilmiş) kabul etmediler, bende faturayı bulunca size dönerim dedim.

1- Fatura kayıp, eniştemin dükkanına gelmişti laptop fatura onun adına kesilmişti ama fatura kayıp. 

2- mersasistem in kendi garanti sorgulama formuna ürünün seri numarasını girdiğimde 1 satırda benim laptopun garantisinin bittiğini

bi alt satırda benim laptopun garantisinin devam ettiğini yazıyor.

sorum şu, benim faturayı mersasistem den isteme şansım varmı ?

veya mersasistemde devam ediyor şeklinde gözüken garanti şeyine benim laptopu yollama gibi bir şansım varmıdır ?

çok acil cevap bekliyorum müridler garanti geçmeden yollamam lazım laptopu

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Mersasistemden iste faturanı , sadece eniştenin ismini falan söylersin faturayı isterken başka türlü problem olmaz vermeleri gerekir.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

acayip karışık..

hocam faturayı bi daha iste..

ona göre belli başlı yerlere gönderelim seni.

faturasız şu anda işlem yapabileceğini sanmıyorum.

/ ayrıca hp'ye yazmakta fayda var.

şu garantiyi sorguladığın yerden bi daha sorgulat hp mail atarken dosya olarak ek'le..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Eniştenin adını soyadını söylersin verirler faturayı hemen.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Eniştenin adına alındıysa ve dükkanı varsa muhasebecinize gidin bulun. Fantezi yapmaya gerek yok. Enişten gider olarak göstermek için muhasebeye vermiştir. Sakin ol bi.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

mersasistemle penta diye bi şirketin birleşmesi olmuş, mersa sistem artık penta diye geçiyo. şimdi ben bunlara mail attım ama görürlermi ilgilenirlermi hiç emin olamadım. 

@interfector tamam hocam yarın gider sorarım fatura muhasebecide olabilirmi diye. 

ayrıca mersa/penta ' dan fatura istesem adresemi yolluyolar yoksa kopyasınımı yolluyolar

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek
    OttomanSlap bunu yazdı

mersasistemle penta diye bi şirketin birleşmesi olmuş, mersa sistem artık penta diye geçiyo. şimdi ben bunlara mail attım ama görürlermi ilgilenirlermi hiç emin olamadım. 

@interfector tamam hocam yarın gider sorarım fatura muhasebecide olabilirmi diye. 

ayrıca mersa/penta ' dan fatura istesem adresemi yolluyolar yoksa kopyasınımı yolluyolar

Hocam penta'nın bi şubesi falan yok mu dükkanları falan git oradan al işte. Adresine göndereceklerini hiç zannetmiyorum ama bi ara sor bakalım.Olmazsa dediğim gibi gider alırsın faturayı yakınsa.

tolgaStain tarafından 08/Ağu/13 21:21 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 956 Toplam Mesaj: 7