Laptop HDD Bölümleme
-
Arkadaşlar Powerquest partiton magic kurdum olmadı, norton partition magic Kurdum yine olmadı başka program buldum olmadı programlar hep
Init Failed Error 117.
Partition's drive letter cannot be identifed
böyle hata vermekte ne yapmam gerek laptopumun hddlerini format atmadan nasıl düzenleyebilirim 40 40 ayrılmış bulunmakta ben c 15 d 65 yapmak istiyorum
Sata olduğundan hdd böyle hata veriyormuş filan araştırdımbirazda ne yapmam gerekiyor yardımederseniz sevinirim -
Vista da Harddisk Bölümlemek..
Windows Vista İşletim sisteminiz ile çalışırken, Harddiskinizi istediğiniz şekillerde ve doğrultuda bölümleyebilirsiniz. Bunun için;
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Disk Yönetimi ne tıklayın.
Bölmek istediğiniz sürücünüze (C, D veya bir başkası) sağ tıklayıp, Birimi Küçült ü secin.
Açılanan menüden Küçültülecek Alan Miktarını MB Olarak Girin kısmına Harddiskiniz de ayırmak istediğiniz kapasiteyi girin. Mesela Harddiskiniz 80 Gb. ise ve bunun 40 Gb. nı ayırmak istiyorsanız, 40000 yazın. Sonra da Küçült deyin. Bir süre bekleyin, biraz uzun sürebilir. Bu arada hiç bir şeye dokunmayın, bekleyin. işlem bittiğinde, Yeşil renkte yeni bir sürücü oluşacaktır. Bu yeni sürücüye sağ tıklayıp, biçimlendirme ( Format ) işlemini gerçekleştirin.
*çALINTIDIR*not: xp de de bilgisayarım > sağ tuş > yönet > açılan pencerede solda disk yönetimi'ne basınca aynı menü karşımıza çıkıyor
-
hocam disk bölemden önce disk birleştirdin mi?
-
XP kullanıyorum da ayrıca hangi bölüme ne kadar alan verileceği oradan ayarlanmıyor yani oradaki birimi küçült diye bir şey çıkmadı bende
@bumbum506Hayır hiç disk birleştirme işlemi yapmadım
-
tahribatın yoğun saatlerinde Güncellemekte Yarar var :)
-
tak vista kurulum cdsini onda istediğin var.. sata da herbişey de biçimlendirir / küçültüp büyütürsün
edit: veya içinde programlar olan bi vista live cd bul